Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Quadro

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

Poi cum spuneam,cum facem cu quadro pur?

Ascult stereo pur din anii '70.

Dar ce facem cu quadro?

Quadro pe suport exterior internetului,este si mai interesant.

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
Acum 38 minute, Thunderer a spus:

Va opreste cineva sa cumparati muzica din magazinele de profil?

Eu nu am vazuta asa ceva si am vizitat citeva din mai multe tari.

Exista in formate mai actuale 5+1 sau chiar 7+1 pt DVD-urile audio dar quadro pur audio de la mama ei nu am vazut in magazinele de specialitate. E adevarat ca nici nu am cautat in mod special dar in 1-3 ore pierdute la fiecare vizita la standurile cu muzica as fi vazut daca era.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai ce voiai sa raspund dupa ce am oferit solutia de ascultare quadro?

E greu sa ai acces la inregistrari de studiou pe mai multe piste, dar probabil nu imposibil daca ai prieteni in domeniu.

Acum un deceniu imi cream singur Audio DVD (5.1). Era relativ simplu, timp sa fie. Dar putea crea si 3.0, 4.0 etc.

Link spre comentariu

Buna

Adaptoare pseudocuadro am mai incercat,scheme simple.

Sistemele noi 2.1,4.1 etc nu ma incanta prea mult.Pentru jocuri si filme sunt OK,dar pentru muzica prefer

un stereo pur(eventual un quadro pur).

Multumesc tuturor pentru idei.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Exista LP-uri pe care se specifica S-Q inregistrat pur quadrofonic dar este necesar decodor quadro la intrare in amplificatorul cu 4 canale.Grupul Pink Floyd a inregistrat albumul The Dark Side Of The Moon in varianta S-Q.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, simson a spus:

Exista LP-uri pe care se specifica S-Q inregistrat pur quadrofonic dar este necesar decodor quadro la intrare in amplificatorul cu 4 canale.Grupul Pink Floyd a inregistrat albumul The Dark Side Of The Moon in varianta S-Q.

Sinteti printre putinii norocosi care au un amplificator quadro construit chiar de dvs atunci cand exista sansa ca acest sistem sa fie adoptat, apropo, Pink Floyd a avut doar LP sau si albume inregistrate quadrofonic?

Link spre comentariu

In redarea quadrofonica pura, informatia spatiala din spate este ascunsa in semnalul celor doua canale din fata S si D printr-un sistem de codare.Acest semnal codat trece usor printr-un sistem normal stereo sau dupa decodare se poate asculta prin sistem qoadro.S-au incercat mai multe metode de codare a informatiei spate fara sa fi ajuns la un consens din partea producatorilor.O metoda consta in matrixare cu retea de rezistente si amplificatoare realizand relatiile:

S=0,942Sf+0,383Df+0,924Ss--0,383Ds

D=0,383Sf+0,924Df--0,383Ss+0,924Ds

Acest semnal dupa decodare (matrixare) rezulta urmatorul semnal pentru 4 canale de amplificare:

Sf=0,924S+0,383D

Df=0,924D+0,383S

Ss=0,924S--0,383D

Ds=0,924D-0,383S

Acest tip are unele neajunsuri, cel mai important cresterea diafoniei dintre canale.Ulterior s-a rezolvat si acesta prin introducerea unui defazaj de 90 grade intre canale si initial matrixul simetric a devenit asimetric.2098967271_matrixcodare.thumb.jpeg.95c3323be809982c4a19630d5e2e9adc.jpeg1386789200_Filtrutrecetot.thumb.jpeg.1615922c1bc2f91b74e26b763e02996e.jpeg

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna

Activam acest topic.

Totul se rezuma la quadro pur.

Hai  ca am gasit inregistrari quoadro pe net.

Dar se pune problema reproducerii pe calculator.

Se pot separa canalele pe o placa de sunet?

Ce vad pe net sunt paci de sunet 2.1,4.1     etc.

Exclus.As prefera o placa 4.0.

Se poate face ceva?Eu nu le prea am cu softurile.

Mutumesc

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări