Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet distorsionat la TV Sharp 37AM-12S

Nicos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

3

• Nicos

3

• naebv

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

etajul final are o polarizare controlata printr-o retea de 3 rezistori de 6.8 Kohmi  de la o tensiune controlata de   semnalul de sincronizare H/V ...

cand nu este semnal aceasta tensiune este in jur de 100 V ,  iar cand tv-ul este acordat pe un post tensiunea se ridica la aprov 150 V .. ce am constatat:

tensiunea "recuperata" nu atinge 150 V ci ramane la aprox. 142 V .. este posibil sa fie un C devalorizat (?) ..inca nu am gasit "vinovatul"...

cert  este , ca  , daca pun o sonda de masura a tensiunii pe ultima rezistenta din lantul celor 3 ( dinspre bazele finalilor)  distorsiunea se accenteaza foarte mult !

Link spre comentariu

iata cum se "fabrica" tensiunea de 150 V , cea care face o  polarizare suplimentara (!) chiar in circuitul de baza al etajului final :

image.thumb.png.a4df80c70ef9db8f7403a8c4da7a8049.png(la pin 1  gasim tensiunea de 150 V  rezultata prin redresarea unei tensiuni din amplificatorul HDrive)  

iata si schita partiala a etajului final audio :  

image.thumb.png.3cc8e57447ab4992d4e1b851ab0e9803.png

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Nicos a spus:

etajul final are o polarizare controlata printr-o retea de 3 rezistori de 6.8 Kohmi  de la o tensiune controlata de   semnalul de sincronizare H/V ...

cand nu este semnal aceasta tensiune este in jur de 100 V ,  iar cand tv-ul este acordat pe un post tensiunea se ridica la aprov 150 V .. ce am constatat:

tensiunea "recuperata" nu atinge 150 V ci ramane la aprox. 142 V .. este posibil sa fie un C devalorizat (?) ..inca nu am gasit "vinovatul"...

cert  este , ca  , daca pun o sonda de masura a tensiunii pe ultima rezistenta din lantul celor 3 ( dinspre bazele finalilor)  distorsiunea se accenteaza foarte mult !

Tensiunea de 150V este tensiunea necesara pentru finalii video. Verificati pe placa TK C876=10uF/200V; posibil ca este uscat iar tensiunea nu urca la 150V necesari pentru polarizarea corecta a finalilor audio. Montarea sondei de masura in baza BC-urilor finali audio practic reduce tensiunea de polarizare (echivalenta cu o rezistenta la masa); atunci este normal ca semnalul sa fie si mai distorsionat.

Editat de naebv
Link spre comentariu

Schimba asa C236, C719, C876, C304, C711, si ai rezolvat problema

Acum 3 minute, dan-a2 a spus:

Da ,etaj final audio tv alimentat cu 150v  mai rar !1

Etajul final este cu tranzistori, si se alimenteaza cu 20v, tensiunea de pe video polarizeaza 2 tranzistori in baza

Link spre comentariu
Acum 18 ore, dan-a2 a spus:

Da ,etaj final audio tv alimentat cu 150v  mai rar !1

Tensiunea de alimentare este de 20V iar tensiunea aia de 150V impreuna cu rezistentele, care in cazul tensiunii mari au si ele valoare mare, inlocuiesc o sursa de curent si datorita valorii mari a rezistentelor se apropie mai mult de comportamentul unei surse de curent.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări