Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Am mai sustinut si alta data ideea,pana nu va exista raspundere penala pentru personalul medical nu ne va fi mai bine,gresesti pentru ca esti prost,neinstruit sau mai grav indiferent de situatia finala a sanatatii pacientului,raspunde penal,eu daca fac o greseala profesionala si moare un om din cauza mea sunt raspunzator,ei de ce nu ar fi?

Link spre comentariu

Un caz concret,mama mea simtea slabiciune in mana si piciorul stang,un medic neurolog i-a spus ca ii scade glicemia din cauza aia avea acea senzatie,fara sa ii faca nici o investigatie medicala,fara nici o analiza,dupa nici 24 ore face primul accident vascular cerebral,ce a fost?Prostie,nestiinta sau indiferenta fata de pacient?

Cum se poate ca un spital judetean al unui judet cu peste 300000 locuitori sa nu aiba medic de garda neurolog peste noapte,cum se poate sa nu aiba medic de garda cardiolog?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, valivoi a spus:

Un caz concret,mama mea simtea slabiciune in mana si piciorul stang,un medic neurolog i-a spus ca ii scade glicemia din cauza aia avea acea senzatie,fara sa ii faca nici o investigatie medicala,fara nici o analiza,dupa nici 24 ore face primul accident vascular cerebral,ce a fost?Prostie,nestiinta sau indiferenta fata de pacient?

Cum se poate ca un spital judetean al unui judet cu peste 300000 locuitori sa nu aiba medic de garda neurolog peste noapte,cum se poate sa nu aiba medic de garda cardiolog?

MARLANIE!

P.S. Fata de mama ta, tatal meu a "intrat" pe mana unui pROFESOR! Deci sa nu crezi ca intr-un centru universitar ca Iasul poti face mai multe! 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, valivoi a spus:

Am mai sustinut si alta data ideea,pana nu va exista raspundere penala pentru personalul medical nu ne va fi mai bine,gresesti pentru ca esti prost,neinstruit sau mai grav indiferent de situatia finala a sanatatii pacientului,raspunde penal,eu daca fac o greseala profesionala si moare un om din cauza mea sunt raspunzator,ei de ce nu ar fi?

Corect, mie mi a scos o măsea și înainte a trebuit sa semnez un consimțământ ca dacă mor pe scaun ei nu au nicio vina. Ce ar zice un om dacă înainte sa i faci o lucrare l ai pune sa semneze ca dacă ii ia foc casa se descurca?

da la medici se poate

Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

Ai vrut sa spui fara bac. Cunosc un caz de asistenta fara bac.

Corect asta am vrut sa spun.

Caz concret 1,60 la bac și face postliceală sanitară. Pazeaaaa

Acum 1 oră, Marele Savant a spus:

nu v-am contrazis. am spus doar ca intr-un spital modest, cu 4 etaje doar, vad intrind la inceperea schimbului multe zeci de persoane, care mai apoi sint de negasit, sau gasesti cu greu o angajata dupa mari eforturi!

Poate intra și ies imediat pe altă ușă că în banc.

Link spre comentariu

doua idei de neinteles, pt mine:

-daca stai langa bolnav intubate iei forma grava, daca te vanturi mai la distanta iei o forma usoara, vreun virus amortit.

-37 bolnavi si o singura asistenta pe tura si toti sunt nesimtiti.

-mai am vazut o chestie misto pe fb cu asigurare speciala pt umasi pt doctorii care isi risca viata cu virusul. Cu ce o fi mai riscanta meseria unuia pregatit sa lucreze in medii contagioase decat a unui pompier, politist, inginer control cu radiatii, miner in mine de minereu radioactiv, dresor de lei la circ, etc

Link spre comentariu
Acum 26 minute, cocochannel a spus:

-daca stai langa bolnav intubate iei forma grava, daca te vanturi mai la distanta iei o forma usoara, vreun virus amortit.

Pai va ramane de neinteles pentru tine daca nu cauti sa intelegi. Stii cum "lucreaza" un virus? Dupa tine evolutia unui pacient este aceeasi daca  pune mana pe un obiect contaminat si isi duce apoi mana la gura ori nas sau  vine unul bolnav si ii trage vreo 3 flegme direct in gat si vreo 2 in nas.  

Imi poti raspunde de ce de exemplu la pacientii covid pozitivi este interzis sa le pui aerosoli? Dupa cum spui tu nu ar fi nici o diferenta intre atmosfera intr-o camera unde este un pacient covid positiv si si alta unde este tot un pacient covid positiv dar caruia i se pun aerosoli. Dupa tine virusul este peste tot si daca te-a "muscat" o data te-ai imbolnavit. 

Ai deja niste informatii. Daca iti spun vreun cuvant medical, te duci repede pe google si te luminezi cum este cu ce am zis eu. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Ca sa mai descretim fruntile...

Primesc o masina de serviciu nou-nouta o Mazda B2500 la care ...cam tragea curentul pe la usi, nu chederele ci pe la butoanele de comanda, ma rog, masina aia e de santier nu altceva.

Dupa viteva zeci de mii de Km parca, parca simt ca nu mai aud bine cu stinga, ma duc la doctorita de familie care ne era si prietena, ma sfatuieste sa pun ceva ulei demachiant ca Boramid nu mai este si sa ma duc la ORL-ist.

Cel pe care`l stiam era plecat citeva luni si nimeresc ca vitelul la un cabinetul  vecin la o doamna doctor, ma rog, nu`i o mare problema zic eu, la bunicul cind i se mai infunda vreo ureche il rezolva badea Karoy care era si asistent veterinar in Nires dar si felcer.

Ma prezint acolo si ma ia doamna doctor, se uita, da trebuie sa o spalam, intre timp eu deja auzeam bine cu stinga, dreapta n`avea nimic.

Bun, ia o seringa din aia ce vazusem la badea Karoy dar mai mare si imi trage un jet in ureche, da, e bine aud musca pasind pe geam!

Imi mai trage una sa fie ea sigura si totul OK dar se pune si se uita la urechea dreapta.

Eu de colo banuind ce vrea :

- Doamna, aud perfect cu aia, e bine, multumesc !

-Nu, si aici aveti ceva, trebuie spalat!

-Nu`i nevoie chiar aud foarte bine!

-Trebe!

Si`mi trage una de vad stele verzi!

-E perfect, aud mai bine.

Din parti, imi mai trage o seringa si aud din parti...

Ma trimite afara sa stau sa`mi revina auzul, ala din parti!

Dupa 15 min ma cheama, se uita...-Mda, este timpanul incretit, este o infectie si drak mai stie ce spune, deja eu cam fierbeam!

-Sa va explic cum functioneaza urechea!

-Doamna, nu ma intereseaza cum functioneaza, pe mine doar efectul ma intereseaza, am venit la dumneavoastra cu urechea auzind si plec surd!

Sa pocnesc de necaz, una peste alta eu sint vinovat, ca timpanul incretit, ca am avut o infectie, drak n`am avut nici o data otita sau altceva!.. si imi da o ditamai reteta!

Ma duc la farmacie, iau reteta si merg pleostit acasa.

Acolo iau o solutie cred ca avea ceva alchool in ea, o pun in ureche si astept, la un moment dat simt ceva caldut, ii spun sotiei si ea de colo, mai solutia aia face ceva, ia vezi daca nu a scos apa, la mine senzatia era cea de apa in ureche, ca dupa inot sub apa, de sarit si batut urechea facusem eu asta da n`a iesit apa, ma ridic la indemnul sotiei si imi iasa o groaza de apa si aud iara normal! Se pare ca se facuse ceva "dop" de apa si alchoolul a spart tensiunea superficiala a apei sa asa s`a scurs.

Pai sa n`o bagi in masa de tembela, ma rog eu am fost norocos si acuma rid de eveniment insa atunci tare vested am fost...

:d

Link spre comentariu
Acum 1 oră, cocochannel a spus:

-mai am vazut o chestie misto pe fb cu asigurare speciala pt umasi pt doctorii care isi risca viata cu virusul. Cu ce o fi mai riscanta meseria unuia pregatit sa lucreze in medii contagioase decat a unui pompier, politist, inginer control cu radiatii, miner in mine de minereu radioactiv, dresor de lei la circ, etc

Dar cu a unui parlamentar? Aia dece ar trebui sa aiba?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, adrian_pic a spus:

Pai va ramane de neinteles pentru tine daca nu cauti sa intelegi. Stii cum "lucreaza" un virus? Dupa tine evolutia unui pacient este aceeasi daca  pune mana pe un obiect contaminat si isi duce apoi mana la gura ori nas sau  vine unul bolnav si ii trage vreo 3 flegme direct in gat si vreo 2 in nas.  

Imi poti raspunde de ce de exemplu la pacientii covid pozitivi este interzis sa le pui aerosoli? Dupa cum spui tu nu ar fi nici o diferenta intre atmosfera intr-o camera unde este un pacient covid positiv si si alta unde este tot un pacient covid positiv dar caruia i se pun aerosoli. Dupa tine virusul este peste tot si daca te-a "muscat" o data te-ai imbolnavit. 

Ai deja niste informatii. Daca iti spun vreun cuvant medical, te duci repede pe google si te luminezi cum este cu ce am zis eu. 

hai te rog,spune vreun cuvant medical,  vreau sa ma luminez.

eu vred ca virusul pe clanta usii e o proteina invelita in grasime, iar virusul din picatura tusita de bolnav e o proteina invelita in grasime.

plus cand zic pacient ma gandesc ca e deja contaminat si nu prea mai conteaza ce face cu mana.

Link spre comentariu
4 hours ago, adrian_pic said:

Asta e ca gluma aia cu "a ramas un pic gravida". Evolutia e aceeasi, odata intrat virusul. Ca ala luat cu palma nu e mai timid decat ala inghitit direct.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, cocochannel a spus:

Contează doza, câtă încărcătura virală nimerești, cică, a zis o cercetătoare din Germania. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări