adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Felicitari!!! Citat "Romania va trimite o echipa in Italia, zona Milano, 11 medici si 6 asistenti medicali" Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 14 ore, GEO 53 BN a spus: am fost cu curu-n doua luntrii! Cam intotdeauna. Totusi, ca efort de razboi, de partea aliatilor, am fost a patrea natiune. Si nu spune asta (doar) propaganda comunista. Initial, Romania a fost gindita sa fie de partea "americana", pentru ca ei au dirigăluit lumea dupa WWII, ca si dupa WWI, iar grecia la rusi. Intre timp americanii s-au razgindit, Mediterana era mai atractiva decit Marea Neagra. Medicii care au "tradat", au facut medicina doar pentru spaga ce urmau sa o primeasca. Cind au vazut ca e groasa, si e si fara spaga, au dat bir cu fugitii! Nu au nici o scuza! Daca era razboi, tot asa faceau? Ca nu au echipament? Plutonul de executie ii rezolva usor! Bumbule, nu e chiar asa! Cind actiunea ta, chiar si fara echipament, salveaza vieti, se discuta altfel. Nu lipsa de echipament e de vina, ci incompetenta, delasarea, superficialitatea. Vezi ce se intimpla la Suceava: nu le convine ca s-a dat armata jos din pod! Ca suntem civili, ca nu e cazarma, ca de ce la ordin, ca de ce asa si pe dincolo! Noi, in privinta infectarii cu coronavirus suntem total atipici! La italieni s-a raspindit prin baruri circiumi, la spanioli si la englezi la fel, pe la nemti pron hoteluri si piete, ei bine, la noi s-a raspindit prin... SPITALE! Adica taman pe unde NU trebuia! Nu au avut echipament? Asa o fi! Dar un batic, o bucata de tifon, niste vata, ceva minusi menajere, ceva pungi de plastic, nu au avut? Dar trasee separate, saloane separate, un triaj cit de cit, nu au avut? Pentru ce s-a intimplat in spitale, este exclusiv vina lor! Thunderer, nu sunt medic, nu am inclinatii. Daca faceam medicina, discutam si de voluntariat sau datorie. Am intrat sub burta reactorului, ca sa protejez sanatatea colegilor, care la rindul lor trebuiau sa preintimpine un incident nuclear. Nu am dat bir cu fugitii nici unul si nu am invocat ITM si SSM, nici macar NRSR, ca nu am avut costume de plumb! Ne-am facut treaba. DATORIA. Si nu de frica BOB-ului, ca a fost treaba de voluntariat. Nici macar cu felicitari in fata frontului sau patria iti va fi recunoscatoare, nu ne-am ales. Doar cu satisfactia ca am facut ce trebuia facut! Daca am ajuns sa ne ascundem in spatele "democratiei" , inseamna ca e de jale! Elnar, mai mereu nu-ti dau dreptate, dar acum sunt intru totul de acord. Politicul si-a spus cuvintul! S-a furat, s-a mintit, s-a spaguit, s-a inselat timp de 30 de ani. Intreb si eu, asa, ca sa ma aflu in treaba, unde sunt cele 8 spitale regionale promise de PSD acum 4, adica patru, ani?? Cumva in monstruasa catedrala??? Sau prin buzunarele si conturile alesilor? 300 de euro o panseluta, trei rinduri de borduri, asfalt subtiat cit foaia de hirtie? Cite paturi de spital se puteau cumpara? Sau ventilatoare mecanice? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 NU domnule, este fix asa cum spun eu, n`ai echipament nu intri la lucru. Intri la lucru si peste 4 zile ai tot personalul bolbav, Suceava nu este suficient exemplu? S`au contaminat si acuma fac ce? Dupa ce ai cadrele madicale bolnave ce faci? apelezi la cine? Eroismul isi are el locul lui, aici este vorba de eficienta si salvarea vietilor, nu de povesti. Si nu de alta dar un medic in criza asta s`ar putea sa ingrijeasca de zeci, sute de bolnavi. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Acum 34 minute, icar a spus: Cam intotdeauna. Totusi, ca efort de razboi, de partea aliatilor, am fost a patrea natiune. Si nu spune asta (doar) propaganda comunista. Initial, Romania a fost gindita sa fie de partea "americana", pentru ca ei au dirigăluit lumea dupa WWII, ca si dupa WWI, iar grecia la rusi. Intre timp americanii s-au razgindit, Mediterana era mai atractiva decit Marea Neagra. Medicii care au "tradat", au facut medicina doar pentru spaga ce urmau sa o primeasca. Cind au vazut ca e groasa, si e si fara spaga, au dat bir cu fugitii! Nu au nici o scuza! Daca era razboi, tot asa faceau? Ca nu au echipament? Plutonul de executie ii rezolva usor! Bumbule, nu e chiar asa! Cind actiunea ta, chiar si fara echipament, salveaza vieti, se discuta altfel. Nu lipsa de echipament e de vina, ci incompetenta, delasarea, superficialitatea. Vezi ce se intimpla la Suceava: nu le convine ca s-a dat armata jos din pod! Ca suntem civili, ca nu e cazarma, ca de ce la ordin, ca de ce asa si pe dincolo! Noi, in privinta infectarii cu coronavirus suntem total atipici! La italieni s-a raspindit prin baruri circiumi, la spanioli si la englezi la fel, pe la nemti pron hoteluri si piete, ei bine, la noi s-a raspindit prin... SPITALE! Adica taman pe unde NU trebuia! Nu au avut echipament? Asa o fi! Dar un batic, o bucata de tifon, niste vata, ceva minusi menajere, ceva pungi de plastic, nu au avut? Dar trasee separate, saloane separate, un triaj cit de cit, nu au avut? Pentru ce s-a intimplat in spitale, este exclusiv vina lor! Thunderer, nu sunt medic, nu am inclinatii. Daca faceam medicina, discutam si de voluntariat sau datorie. Am intrat sub burta reactorului, ca sa protejez sanatatea colegilor, care la rindul lor trebuiau sa preintimpine un incident nuclear. Nu am dat bir cu fugitii nici unul si nu am invocat ITM si SSM, nici macar NRSR, ca nu am avut costume de plumb! Ne-am facut treaba. DATORIA. Si nu de frica BOB-ului, ca a fost treaba de voluntariat. Nici macar cu felicitari in fata frontului sau patria iti va fi recunoscatoare, nu ne-am ales. Doar cu satisfactia ca am facut ce trebuia facut! Daca am ajuns sa ne ascundem in spatele "democratiei" , inseamna ca e de jale! Elnar, mai mereu nu-ti dau dreptate, dar acum sunt intru totul de acord. Politicul si-a spus cuvintul! S-a furat, s-a mintit, s-a spaguit, s-a inselat timp de 30 de ani. Intreb si eu, asa, ca sa ma aflu in treaba, unde sunt cele 8 spitale regionale promise de PSD acum 4, adica patru, ani?? Cumva in monstruasa catedrala??? Sau prin buzunarele si conturile alesilor? 300 de euro o panseluta, trei rinduri de borduri, asfalt subtiat cit foaia de hirtie? Cite paturi de spital se puteau cumpara? Sau ventilatoare mecanice? Colegu @icar ! Un like mare cit roata carului! Editat Aprilie 6, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 20 minute, Ion_Bumbu a spus: NU domnule, este fix asa cum spun eu, n`ai echipament nu intri la lucru. Sa presupunem ca, din lipsa de echipament, lasam bolnavii în plata domnului. Întrebarea este, pe cine tragem la raspundere? Si cum încadram si mai ales, cum pedepsim fapta? Parca vad ca dupa criza e înainte de criza si boboru tot cu tembelizoru tine. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 43 minute, Ion_Bumbu a spus: NU domnule, este fix asa cum spun eu, n`ai echipament nu intri la lucru. In ce consta acest echipament de lucru la un medic? Nu pot sa cred ca intr-un spital nu existau cateva masti medicale si niste manusi. Daca chiar nu aveau => managerul trebuia bagat la puscarie! In plus, un spital nu isi face aprovizionarea zilnic sau la doua zile deci stocurile de masti si de manusi trebuiau sa ajunga macar pentru cateva zile. Prin Vest, s-a intamplat ca spitalul sa nu aiba masti si manusi decat pentru cateva zile si atunci s-a facut apel la populatie sa aduca la spitale masti si manusi. Medicii stomatologi au si manusi si masca si viziera! Chiar nu avem decat cativa medici stomatologi in tara? Eu daca iau strazile mai principale la cutreierat nu cred ca nu gasesc macar 2-3 cabinete de stomatologie. In plus medicii din RO tin legatura cu compatriotii nostrii de dincolo si putini stiu ca acolo a existat acest "trend" de a cauta sa te imbolnavesti pentru a sta 2 saptamani acasa! Curios este ca si infirmiere de peste 55 de ani tot asta isi doreau. P.S. Pe front ce conditii erau pentru a opera ranitii? Se opera si fara anestezie si nu se mai oripila nimeni. Deci sa nu comparam un echipament de protectie fara de care mori in secunda 1 cu niste manusi si o masca chirugicala. 1 oră în urmă, icar a spus: Am intrat sub burta reactorului, ca sa protejez sanatatea colegilor De atata urcat pe pereti, am citit: am intrat sub burta rectorului ..... Si nu intelegeam de ce ai intrat sub burta rectorului! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Sa nu ai masti si manusi de protectie ,dezinfectanti intr-un spital e chiar o problema , managerii ar trebui demisi !! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 1 oră, icar a spus: . Am intrat sub burta reactorului, ca sa protejez sanatatea colegilor, care la rindul lor trebuiau sa preintimpine un incident nuclear. Nu am dat bir cu fugitii nici unul si nu am invocat ITM si SSM, nici macar NRSR, ca nu am avut costume de plumb! Ne-am facut treaba. DATORIA. Va mai raspund eu, da, este perfect adevarat, a fost un lucru facut de necesitate si a meritat riscul chiar daca dumneavoastra ati fi suferit consecinte grave, i`ati salvat pe colegi. Ce nu iasa la medici si asistente este ca ei trebuie sa faca asta zi de zi si sa salveze n transe de pacienti nu doar o data! Aici e matematica si diferenta de situatii. Nu`ti omori salvatorii de care ai nevoie citeva luni. Ai facut o interventie si atit, restul ... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Acum 4 ore, VTP a spus: contribuabilului care nu si-a parasit tara, si, care, acum, nu are loc in spital de diasporezii care acum au pretentii de hrana, cazare si nisip pentru pisici, dar tot de la acelasi contribuabil roman! La asa pretentii .... oferta este pe masura : La Iasi, un pacient cu COVID-19 mananca de cel mult 16 lei/zi. Editat Aprilie 6, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 49 minute, adrian_pic a spus: In plus medicii din RO tin legatura cu compatriotii nostrii de dincolo si putini stiu ca acolo a existat acest "trend" de a cauta sa te imbolnavesti pentru a sta 2 saptamani acasa! Curios este ca si infirmiere de peste 55 de ani tot asta isi doreau. Nu e chiar asa, dar fiecare le potriveste cum poate. In prima faza cei care reveneau din vacante au fost obligati sa stea 2 saptamani acasa chiar daca nu erau bolnavi, nu numai personal medical, eu cunosc un postas care revenise din vacanta in cuba. Daca te imbolnavesti ar trebui sa stai mai mult de doua saptamani ca sa te faci bine si sa nu mai contaminezi pe altii, mai ales alti pacienti care au alte probleme mai grave si carora virusul le pune capac. Dupa cum se vede la altii o sa se ajunga la faza in care personalul medical va intra chiar bolnav in spitale, daca poate lucre si scapa cine poate. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Acum 16 minute, cocochannel a spus: Nu e chiar asa, dar fiecare le potriveste cum poate. In prima faza cei care reveneau din vacante au fost obligati sa stea 2 saptamani acasa chiar daca nu erau bolnavi, nu numai personal medical, eu cunosc un postas care revenise din vacanta in cuba. Daca te imbolnavesti ar trebui sa stai mai mult de doua saptamani ca sa te faci bine si sa nu mai contaminezi pe altii, mai ales alti pacienti care au alte probleme mai grave si carora virusul le pune capac. Dupa cum se vede la altii o sa se ajunga la faza in care personalul medical va intra chiar bolnav in spitale, daca poate lucre si scapa cine poate. Sa nu amestecam lucrurile. Nu peste tot a existat obligatia de a sta doua saptamani acasa. In unele tari a fost doar o recomandare. Portul de masca este peste tot "propovaduit" ca impiedica infectarea celor din jur. Si in Italia si in Spania a aparut solutia ca medicii si personalul medical care este infectat dar care sunt asimptomatici sau au doar o forma usoara sa aiba grija DOAR de pacientii pozitivi. Pacientul daca este pozitiv nu-l mai poti imbolnavi. Si la noi s-a vehiculat aceasta solutie, dar nu stiu daca s-a si aplicat. In Italia multi medici si personal medical au refuzat sa se testeze in perioada "de foc" pentru a nu fi indepartati din linia I . Ei stiau ca au sanse foarte mari sa fie pozitivi, dar daca se simteau capabili sa lucreze nu s-au dat loviti in aripa si nici nu au demisonat. P.S. Nu potrivesc nimic ci doar relatez ce am auzit de la medici romani care lucreaza in Vest. Ideea lor sa stii ca poate este foarte buna. Daca esti pus in prima linie 5 zile din 7 ai sanse ca infectia sa fie foarte puternica (stau ore intregi in salon cu bolnavi pozitivi care sunt intubati). Daca in schimb doar te vanturi pe culoare si prinzi ceva "din zbor" sunt sanse sa scapi cu o forma usoara. Isi iau temperatura de n-spe ori pe zi, doar doar ... Editat Aprilie 6, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Hai că mă bag și eu. Sunt în cunoștință de cauză. Așa ușor e sa vorbiți de numa. Eu nu zic că nu sunt in spitale personal aiurea dar cum soția lucrează asistenta va pot scrie o carte cu nesimțirile pacienților care apoi sunt buni de gura. Vreți câteva exemple? 1. Pacient suna la butonul de urgență sa îl șteargă infirmiera la fund. 2. Pacient care are pretenția tot sunând la butonl de urgență sa îl acopere cu pătura cineva( oameni care se pot mișca și cobora jos sa fumeze) 3. Pe o tura 37 de bolnavi multi grav o singura asistenta la ei. Fac doi stop cardiac la care mergi? Unul într-o parte a secției altul în altă. Nesimțire cu carul din partea pacienților. Așa că eu vă sfătuiesc chiar daca va supar vedeti-va de electronică că pentru asta e forumul. Nu m-am putut stăpâni și trebuia să v-o spun. p.s. Las că vine generația de doctori făcuți pe pile relații care nu știu absolut nimic , se uită pe net ce sa facă și asistente cu școala postliceală cu nota 2 la bac și astea va vor trata. Atunci veți avea dreptate să vorbiți. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Și de o parte și de alta, sunt și bune si rele, însă un lucru predomină prin spitale Șpaga! Dar... cine își face treaba o face cu și fără șpagă, sunt unii care chiar dacă le-ai da și luna de pe cer, tot nu pot mai mult și nici nu vor. Totul ține de caracterul fiecaruia! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Salut, Cati dintre voi,pe "timp de pace",respectiv inainte de pandemia asta,ati ajutat in vreun fel?Case de copii sau case de batrani.Ca sa nu va intreb cati v-ati inscris voluntari si ajutati in "razboi"?Ca inclusiv in spitale au nevoie de voluntari..........ia sa va aud. Alex Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 7 minute, dan cod a spus: Hai că mă bag și eu. Sunt în cunoștință de cauză. Așa ușor e sa vorbiți de numa. Eu nu zic că nu sunt in spitale personal aiurea dar cum soția lucrează asistenta va pot scrie o carte cu nesimțirile pacienților care apoi sunt buni de gura. Vreți câteva exemple? 1. Pacient suna la butonul de urgență sa îl șteargă infirmiera la fund. 2. Pacient care are pretenția tot sunând la butonl de urgență sa îl acopere cu pătura cineva( oameni care se pot mișca și cobora jos sa fumeze) 3. Pe o tura 37 de bolnavi multi grav o singura asistenta la ei. Fac doi stop cardiac la care mergi? Unul într-o parte a secției altul în altă. Nesimțire cu carul din partea pacienților. Așa că eu vă sfătuiesc chiar daca va supar vedeti-va de electronică că pentru asta e forumul. Nu m-am putut stăpâni și trebuia să v-o spun. p.s. Las că vine generația de doctori făcuți pe pile relații care nu știu absolut nimic , se uită pe net ce sa facă și asistente cu școala postliceală cu nota 2 la bac și astea va vor trata. Atunci veți avea dreptate să vorbiți. Link spre comentariu
Postări Recomandate