dan-a2 Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Acum 52 minute, adrian_pic a spus: Eu stau si ma intreb: ce competente au ajutat-o sa ocupe postul de sef ATI? P.C.R. poate sa vina si de la partid !! Editat Aprilie 6, 2020 de dan-a2 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 5 minute, dan-a2 a spus: P.C.R. P-ul vine de la pile sau de la pu.e? Acum 6 minute, elmar a spus: Păi asta sigur e și cântăreață la un instrument ... Deci e profesionistă frate! Asa altruist esti tu incat lovesti in colegii de breasla? Unde este solidaritatea bugetarilor??? Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Eu muncesc cinstit...primesc un salariul pe baza muncii mele ...și nu pretind niciodată spagă! Nu am cum să fiu solidar cu unii care au uitat care e rostul lor acolo la locul de muncă! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 11 ore, Ion_Bumbu a spus: Din pacate dupa mine raspunsul este extrem de simplu, daca nu ai echipament de protectie individual este interzis sa intri intr`o actiune care`ti pericliteaza viata sau nu corespunde cu procedura ceruta pentru acel loc. De citeva ori am refuzat si eu dar si colegi interventii din lipsa de echipament specific. A venit echipamentul, am efectuat acele interventii. Totusi sa`ti dai demisia este cel putin nedemn. Nu ai echipament nu intri, intri cind ai primit echipamentul, simplu. Nimeni nu te poate obliga sa faci altfel, exista ITM care nu admite incalcari ale regulilor SSM. De vinovati sint si angajatii, de ce pina acum fiind la sectii de infectioase nu au solicitat echipament de protectie? Doar acum ca`i situatia grava trebuie gasim sa ne dam demisia? Corect era sa se puna la dispozitia conducerii spitalului pentru a efectua actiuni care nu incalca SSM. eu am inteles ca au demisionat medici si asistenti din spitale care au fost transormate peste noapte sa primeasca bolnavi infectati, deci medici de alte specialitati in spitale care nu aveau circuite specifice BI. Acum 11 ore, GEO 53 BN a spus: Cind vezi ca cei infectati mor pe capete , ce faci? Ii lasi in plata domnului, si-o iei la fuga ? Hai s-o lasam balta, ca altfel ne prinde dimineata, contrindu-ne! cum ce faci? te duci sa te imbolnavesti si sa mori alaturi de ei, daca nu esti de meserie si nu ai echipamentele necesare! dar daca putem lipi o piesa cu un cui incalzit pe aragaz, de ce medicii nu ar merge la lupta nepregatiti si neprotejati! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Nici altii nu au fost bine pregatiti: Pentru cine stie, astea nu sunt manusi chirugicale ci sunt manusi pentru infirmiere care spala bolnavul (inclusiv la fund). Cand trebuie sa spele la fund un bolnav, infirmiera pune cate doua ... daca se sparge una ... sa nu intre in cacat. Se vede clar cum persoana din dreapta are doar o masca chirugicala fata de cea din stanga care are un FFP2 (bot de rata le numesc ei si sunt folosite pentru a intra in camere unde sunt de obicei pacienti cu tuberculoza sau alti virusi). La fel diferenta de ochelari (cea din stanga are o pereche de ochelari corecta, cea din dreapta ... ce o mai fi gasit la Praktiker). Editat Aprilie 6, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Draga, nu cred ca e de nici un folos daca medicii mor impreuna cu pacientii! si vad ca nu se prea vorbeste ca e tara plina de asistenti medicali, care au urmat tot felul de scoli piostliceale raspindite prin toate oraselele patriei, multi doar pentru ca erau someri si nu gaseau de lucru in meseria anterioara! Apropo, am citit ca unul dinspitalele despre care vorbim, are 30 de medici, 60 de asistenti si 110 personal nemedical! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Acum 27 minute, Marele Savant a spus: Draga, nu cred ca e de nici un folos daca medicii mor impreuna cu pacientii! si vad ca nu se prea vorbeste ca e tara plina de asistenti medicali, care au urmat tot felul de scoli piostliceale raspindite prin toate oraselele patriei, multi doar pentru ca erau someri si nu gaseau de lucru in meseria anterioara! Apropo, am citit ca unul dinspitalele despre care vorbim, are 30 de medici, 60 de asistenti si 110 personal nemedical! Da cate decese din randul medicilor avem de discutam de muritul medicilor? Acum este poate si momentul ca cei tineri sa preia conducerea de la sodorogi. Daca medicul se duce la supermarket este la adapost de virus? Daca este sa dai coltul tot il dai oricat te-ai feri, poate ai ghinionul sa fii chiar ultimul deces inregistrat in pandemia asta. P.S. Atunci chiar ca nici pe lumea ailalta nu-ti mai tihneste! Editat Aprilie 6, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Daca ar fi sa privim lucrurile din sanatate mai adanc ( si pe o perioada mai mare ), multe ar fi de zis : - juramantul lui Hippocrat l-au rostit multi absolventi la medicina; - in orice domeniu, cel care are realizari deosebite este, totdeauna, unul care are aplicatie, talent, pentru meseria in cauza, altfel, nu ajunge decat, in cel mai bun caz, doar un executant mecanic al unor reguli si regulamente. Unii au chemare, altii mimeaza chemarea. Am si acum in memoria vizuala turmele de bacalaureati care, dupa ce "picau" la politehnica, constructii sau medicina, se adunau pentru o ultima sansa la ASE sau la drept; - ca o consecinta a ceea ce am scris anterior, dupa lovilutie nu gaseai un contabil care sa poata tine contabilitatea la o dugheana de cartier fara ca "patronul" sa nu aiba spectrul zabrelelor, sa nu mai vorbim de reprezentarea in fata legii! Care e situatia in ultimii 30 de ani? Nu mai e un secret pentru nimeni - in "democratia" romaneasca, te duci sa bati profesorul sau profesoara care ti-a facut progenitura nesimtit pentru ca nu a putut tine ora de obraznicia lui, ca parinte, le stii pe toate si faci o asociatie care sa supervizeze activitatea scolara, impreuna cu asociatia "elevilor inteligenti" si acum te minunezi ca progenitura ajunge analfabet functional, vajnic reprezentant al generatiei Tefal. Adaugam si faptul ca, la insistentele voalate de aiurea, fiecare nou ministru a venit cu o "reforma"; - medicina a atras si multi care nu au nici talent, nici chemare, multi absolventi au plecat aiurea pentru a ilustra acest lucru. Acum se constata ca nu avem personal medical suficient? Dece atunci cand isi fac dosarul pentru a pleca aiurea nu li se cere sa plateasca studiile? In vest nu-si platesc studiile? Aici il instruiesti pe banii contribuabilului care nu si-a parasit tara, si, care, acum, nu are loc in spital de diasporezii care acum au pretentii de hrana, cazare si nisip pentru pisici, dar tot de la acelasi contribuabil roman! - toate neregulile din stat sunt aruncate in seama clasei politice, doar ca uitati cine a propulsat la conducere aceasta "clasa politica"! Pana la urma, "ei isi fac datoria", cat mai bine, ca sa ramana acolo unde masa mare de contribuabili i-a ridicat. Media, aservita intereselor lor, nu au facut nimic altceva decat tampeasca boboru' cu tembelizoru' si asta pentruca boboru' a uitat ca are un cap pe umeri! - cum a ajuns un spital nou-noutz ceea este acum? Dece unii medici si personal sanitar demisioneaza? Dece sunt, unde sunt, "zonele de foc"? Cine trebuia sa stie, stia inca de la sfarsitul anului trecut ce vine, chinezii informasera! La noi erau alte prioritati si interese, nu procurarea celor necesare, pregatirea de spatii sau inchiderea granitelor. Lucrurile au decurs firesc si normal, in conditiile date, ba, chiar se va redresa bugetul la finante din amenzi si republica procurorilor va avea de lucru cu alte mii de dosare! Concluzie: coruptia ucide! - NU!: Prostia! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: eu am inteles ca au demisionat medici si asistenti din spitale care au fost transormate peste noapte sa primeasca bolnavi infectati, deci medici de alte specialitati in spitale care nu aveau circuite specifice BI. cum ce faci? te duci sa te imbolnavesti si sa mori alaturi de ei, daca nu esti de meserie si nu ai echipamentele necesare! dar daca putem lipi o piesa cu un cui incalzit pe aragaz, de ce medicii nu ar merge la lupta nepregatiti si neprotejati! Si care ar fi marea problema? nu ai echipament, nu intri la lucru, nimeni nu`ti poate face nimic. Astepti echipamentul si intri in circuit. Nu`ti dai demisia ca acolo e doar risc si avantaje ioc. Editat Aprilie 6, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 pai e simplu: daca nu demisionezi, tii locul ocupat si doar stai in curte si te uiti cum vin bolnavii. daca demisionezi, locul este liber si poate fi ocupat de altcineva! oricum, impresia este ca virusul s-a raspindit cel mai mult prin spitale, acolo au fost majoritatea focarelor din RO. Ceea ce spune foarte multe despre calitatea sistemului medical, cu sau fara echipamente de protectie! iar clinicile private, care te trateaza doar daca esti sanatos in majoritatea cazurilor, au fost primele care au tras obloanele! asa ca atentie mare la ''privatizarea'' sistemului de sanatate, se doreste doar privatizarea banilor cotizati de cetateni plus ce mai pica prin programele nationale de sanatate de la buget! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 1 oră, elmar a spus: Păi asta sigur e și cântăreață la un instrument ... .......................................................... Asta cînta la ''vuvuzelă''! Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Cu trecerea timpului, vom ajunge la concluzia ca virgula covidu' va avea multe parti pozitive ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 2 minute, Marele Savant a spus: pai e simplu: daca nu demisionezi, tii locul ocupat si doar stai in curte si te uiti cum vin bolnavii. daca demisionezi, locul este liber si poate fi ocupat de altcineva! Adevarat graiti, mare dreptate aveti! Vine altul, se angajeaza si intra fara echipament de protectie la lucru pe post de "carne de tun". Chiar ar merita sa intrati in politica, sinteti talentat! :( Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Ş' fimieilii?... Da. Mama (asistenta medicala) îl tot cicalea pe mastihoiu zicând ca trebuie sa stea drepti în fata ei, ea având grad mult mai mare. Pâna la o anumita vârsta avea echipament de alarma în sifonier. Acum 2 ore, adrian_pic a spus: Eu stau si ma intreb: ce competente au ajutat-o sa ocupe postul de sef ATI? 90-60-90 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 https://www.gandul.ro/stiri/pericol-s-a-intrat-cu-armata-in-cel-mai-periculos-ghetou-din-bucuresti-m-am-cutremurat-cand-am-vazut-ce-este-acolo-19417225 Citat „M-am cutremurat când am văzut ce este acolo. Oamenii stăteau afară, la grămadă, în fața blocurilor. Dar chiar și așa, dacă ar sta în casă, cum cere Ordonanța Militară, ce ar rezolva cu asta, atâta timp cât nu au grupuri sanitare și își fac nevoile în subsol sau se droghează și își dau seringile de la unii la alții? Unii se plângeau că au dureri mari, am văzut o femeie care se târa din cauza sevrajului! Nu mai există heroină și spuneau că traficanții fac acum dozele din ce în ce mai mici. Plus de asta, mulți au hepatită, alții au SIDA, iar dacă se infectează nu știu cum o vor scoate la capăt”, a povestit sursa citată. Link spre comentariu
Postări Recomandate