Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Daca unul din " vecini" ar fi fost bolnav si ar fi avut nevoie de ajutor cum s-ar fi comportat?....Mentalitatea se schimba greu,foarte greu, comparati atitudinea lor cu cea din : u.k., unde s-a solicitat un numar de 250.000 voluntari si sau prezentat initial 500.000 voluntari, apoi numarul a ajuns la cca.700.000, sau in u.s.a. unde la solicitarea guvernatorului new york au sosit cateva avioane cu voluntari din statele vecine.

Pentru englezi nu e un comportament ocazional, in iunie 1940, in timpul bataliei angliei, w. churchill a avut un discurs celebru in care a spus printre altele ca : "3 inch de apa in cada de baie inseamna patriotism "- a doua zi au disparut din magazine riglele,ruletele...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ex.escu a spus:

Daca unul din " vecini" ar fi fost bolnav si ar fi avut nevoie de ajutor cum s-ar fi comportat?....Mentalitatea se schimba greu,foarte greu, comparati atitudinea lor cu cea din : u.k., unde s-a solicitat un numar de 250.000 voluntari si sau prezentat initial 500.000 voluntari, apoi numarul a ajuns la cca.700.000, sau in u.s.a. unde la solicitarea guvernatorului new york au sosit cateva avioane cu voluntari din statele vecine.

Pentru englezi nu e un comportament ocazional, in iunie 1940, in timpul bataliei angliei, w. churchill a avut un discurs celebru in care a spus printre altele ca : "3 inch de apa in cada de baie inseamna patriotism "- a doua zi au disparut din magazine riglele,ruletele...

Buna

Tot atunci s-a pus problema"cum sa te speli pe maini,pe fata si inghinal cu un pahar cu apa".

A avut succes.

Din pacate eu am un "dinte" mare de tot impotriva lui churchill,el a fost cel care ne-a vandut rusilor.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Si-atunci ne miram ca dezerteaza personalul medical.

Unor angajati din sistemul sanitar, care au dat bir cu fugitii, cind au vazut ca cei internati in spitale, mor pe capete, au abandonat  pe cei infectati  fugind din spitale. Parerea mea, e ca cei care fugit, sa fie  pedepsiti, aspru.  Au uitat ca statul a dat bani pentru ca unii sa faca cursurile gratis.  Sa le fie rusine!

Nu mai vorbesc de medici, care, la absolvire  au depus juramintul lui Hipocrat!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 1 oră, -Atlas- a spus:

................................................................

Din pacate eu am un "dinte" mare de tot impotriva lui churchill,el a fost cel care ne-a vandut rusilor.

..................................................................

De acord! Dar sa nu uitam ca initial am fost aliati ai Germaniei. Cind rusii au intrat Romania ai nostri bravi conducatori, s-au dat  de partea rusilor. Ungurii n-au facut asa ceva!  Englezoii n-au uitat, ca initial, noi romanii, am luptat de partea  Germaniei. Consecintele ? Noi romanii am suferit acelesi  consecinte ,pe care le-au  suportat si aliatii Germaniei! De aceea noi românii, sintem văzuti , cum sintem văzuti!

Noi am fost cu curu-n doua luntrii!

Acum 8 minute, franzm a spus:

Si ce facem cu ceilalti care au depus juramânt?

Dupa mine, le-as da ani grei de  ''bulau'' !

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 11 minute, franzm a spus:

Si ce facem cu ceilalti care au depus juramânt?

Nici, pe ei nu i-as ierta.  La ''gherla'' cu ei! Sigur le-ar veni mintea la cap, dupa citiva ani de ''bulău''!

In caz de razboi, totul s-ar rezolva simplu!  Executia prin impuscare!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 7 minute, GEO 53 BN a spus:

Nici, pe ei nu i-as ierta! La ''gherla'' cu ei!

Ar trebui sa te mai gindesti.

Cind au plecat primii, spitalele nu prea aveau echipamente de protectie (acum nu stiu exact cum stau) iar pt majoritatea celor care au plecat raminerea in spital printre bolnavii de covid era aproape ca o condamnare la moarte fiind fara protectie, destul de in virsta (majoritatea dar probabil ca nu toti) si cu probleme medicale care sint dovedite ca sint agravante ducind la stare critica si chiar moarte in caz de imbolnavire.

Daca tot esti asa de serviabil si nu-ti este frica de covid, dece nu te duci brancardier pe salvari. Nu-ti trebuie studii speciale pt asta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 15 minute, sesebe a spus:

Ar trebui sa te mai gindesti.

Cind au plecat primii, spitalele nu prea aveau echipamente de protectie (acum nu stiu exact cum stau) iar pt majoritatea celor care au plecat raminerea in spital printre bolnavii de covid era aproape ca o condamnare la moarte fiind fara protectie, destul de in virsta (majoritatea dar probabil ca nu toti) si cu probleme medicale care sint dovedite ca sint egravante ducind la stare critica si chiar moarte in caz de imbolnavire.

Citi dintre cei care au ramas pe baricade au murit?  Nu foarte multi!  Cind si-au ales aceasta meserie, sigur s-au gindit si la consecinte!

In caz de razboi ce faci? Dai bir cu fugitii?  Sigur nu, pentru ca te ''paste'' curtea martiala! Cu cei de acolo , nu mai stai la taclale! Una , doua , pun de un pluton de executie!

Citi militari care au lucrat la canal sau la Transfagarasan au murit? Destui! Inca nu se cunoaste numarul  exact  al soldatilor care au murit acolo!

Sigur nu s-au dus ca asa au vrut ei!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Din pacate dupa mine raspunsul este extrem de simplu, daca nu ai echipament de protectie individual este interzis sa intri intr`o actiune care`ti pericliteaza viata sau nu corespunde cu procedura ceruta pentru acel loc.

De citeva ori am refuzat si eu dar si colegi interventii din lipsa de echipament specific.

A venit echipamentul, am efectuat acele interventii.

Totusi sa`ti dai demisia este cel putin nedemn.

Nu ai echipament nu intri, intri cind ai primit echipamentul, simplu.

Nimeni nu te poate obliga sa faci altfel, exista ITM care nu admite incalcari ale regulilor SSM.

De vinovati sint si angajatii, de ce pina acum fiind la sectii de infectioase nu au solicitat echipament de protectie?

Doar acum ca`i situatia grava trebuie gasim sa ne dam demisia?

Corect era sa se puna la dispozitia conducerii spitalului pentru a efectua actiuni care nu incalca SSM.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, sesebe a spus:

Acum 29 minute, sesebe a spus:

...............................................................

Daca tot esti asa de serviabil si nu-ti este frica de covid, dece nu te duci brancardier pe salvari. Nu-ti trebuie studii speciale pt asta.

Cind vezi ca cei infectati  mor pe capete , ce faci? Ii lasi in plata domnului, si-o iei la fuga ?

Hai s-o lasam balta, ca altfel ne prinde dimineata,  contrindu-ne!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Multi sunt curajosi in spatele unui monitor. Dragi luptatori de weekend, uniti-va si dati buzna la voluntariat, tara si neamul va vor fii recunoscatori!

Nu cred ca exista nici o lege care sa te oblige sa-ti pui viata in pericol ca sa-ti faci meseria. Nu ai echipament adecvat, nu prestezi! Nu mai suntem pe vremurile cand te fortau la Canal ca trebuia indeplinit cincinalul.

Vina este in sistem, nu in anumite persoane. Cata vreme tratam doar consecinta, situatia se va repeta.

Link spre comentariu

Da...”felicitări” pentru că ne-au furat timp de cel puțin 30 de ani!

Acum când au dat de dracu și au văzut că au căzut în propria lor capcană, fug de răspundere și de frică!

N-au echipamente pentru că au fost în cârdășie cu politicienii și au furat pe rupte sistemul medical, respectiv , pe noi toți!Acum ar trebui să fie trimiși în fața bolii, cu mâinile goale...

”cum îți așterni, așa vei dormi!”( de veci ...aș adăuga eu)

Acest virus e exact ce le trebuie să-și dea seama de lăcomia lor ...dar credeți că vor învăța ceva din asta!?

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări