Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudarea fontei

Florin berdila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

2

• modoran

1

• zvonacfirst

1

• marin adrian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sudura pe fonta nu este niciodata garantata.

Cu ceva vreme in urma aveam un singur sudor - dintre cei vreo cinci disponibili - care suda blocurile motor fisurate deoarece niste uituci de soferi uitau, sau nu goleau bine apa din motor peste noapte pe timp de iarna.

Dadea cate o gaura la capetele fisurii ca sa previna propagarea, facea sanfren pe toata lungimea fisurii si folosea ori oxiacetilenic cu alama si borax ori electric cu electrozi de inox. Cu incalzire lenta inainte de sudare si racire lenta dupa. Dar intr-o instalatie de racire nu este o presiune mare, depinde ce piesa ai de sudat.

Link spre comentariu

Am o flanşă de la o combină fendt5220 in care intra un rulment 6310 şi depresîndo cu presa sa, rupt urechile de prindere a flanşei si este din fontă am niste electrozi NIFE ce spuneți fac ceva sau sunt buni de ceva

Link spre comentariu

Salut, eu sincer am sudat cu bazic si cu inox fonta ,dar fonta care are in compozitie si ceva fier, nu fonta casanta pt ca aceea cred ca nu poate fii sudata.

Am observat ca rezista, am sudat de exemplu l

O ureche la prindere de la tractor tirant central la un fiat 1380, sudand o flansa de fier si vad ca rezista.  Scuze de offtopic

Link spre comentariu

Fonta are o cantitate foarte mare de carbon (6%, pentru a se topi mai usor si a se turna mai bine decat otelul). Daca se sudeaza cu un material ce contine fier, cordonul de sudura devine la fel de casant ca si fonta.

Am cunoscut o doamna sudor care se pricepea sa sudeze electric fonta. Era chemata peste tot si suda cu succes chiar si bai de ulei cu uleiul in ele. Folosea electrozi dintr-un aliaj cupru-nichel (monel) foarte asemanator cu otelul inox, dar fara fier.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări