cuza Postat Martie 19, 2022 Partajează Postat Martie 19, 2022 (editat) Am pus osciloscopul pe oscilator. Pe UL este semnalul mai mare, pe US mai mic. Se pare că pe UM nu-mi oscilează radioul. Puteți să-mi dați indicații ce sa mai verific? Acum am observat că am lipsa trimerul de pe circuitul de intrare însă condensatorul fix are valoarea de 82pf fata de 68pf. Poate să fie de vina lipsa acelui condensator? Mulțumesc mult! Editat Martie 19, 2022 de cuza Link spre comentariu
Florin Daniel Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Am un radio carmen vechi si nu stiu cum se numeste lampa(cred ca este trioda) care este langa transformatorul mare ,pusa pe orizontala.as vrea sa stiu tensiunea la filament si care este curentul si tensiunea maxima care poate trece prin anod.doar vreau sa creez un mic amplifiicator care amplifica un semnal PWM de la un generator de semnal micut (intre 3,3 si 30v) .imi puteti da sfaturile necesare daca se poate face?as vrea sa fie cat de simplu posibil. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Ce vrei tu are vreo legătură cu reparația unui radio Carmen 3 ? Dacă nu, deschide alt topic la secțiunea potrivită... Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Lampa acea este o dubla dioda EZ 80,atentie trf-ul este auto trf. si la sasiu poti avea tensiunea retelei. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Acum 4 ore, Florin Daniel a spus: Am un radio carmen vechi si nu stiu cum se numeste lampa(cred ca este trioda) care este langa transformatorul mare ,pusa pe orizontala.as vrea sa stiu tensiunea la filament si care este curentul si tensiunea maxima care poate trece prin anod.doar vreau sa creez un mic amplifiicator care amplifica un semnal PWM de la un generator de semnal micut (intre 3,3 si 30v) .imi puteti da sfaturile necesare daca se poate face?as vrea sa fie cat de simplu posibil. Nu stiu ce vrei sa faci dar lampa respectiva nu are nici o legatura cu amplificarea, este un ez80 tub redresor la variantele cu lampa redresoare. Tubul care se ocupa cu amplificarea este ECL82 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Nu vi se pare aiurea chestia cu ,,semnal PWM,, la un radio cu tuburi ? Care e legătura ? Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Nu stiu ce vrea sa faca, banui ca are de gand sa faca un generator FIT dar e cale lunga pana acolo. Sa ne elucideze si pe noi ca tare curiosi suntem... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 De aceea i-am și pus întrebarea, dacă nu are legătură cu depanarea aparatului Carmen, postarea nu are ce căuta aici... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 25 Partajează Postat Aprilie 25 Nu va faceți griji, nu o sa facă nimic. Probabil e încă o postare la mișto pt acumulare de nr minim de postări. Omul vrea sa folosească o dubla trioda dar nu o poate deosebi de o dubla dioda...pe bune? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum