mcioboata Postat Decembrie 28, 2021 Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Acum 6 ore, icar a spus: Ti s-a sugerat sa verifici, dupa schema, corectitudinea legaturilor. Din poza, pare o varza in zona! Pe anozii tuburilor ai tensiune? Acei 240V, ar indica o tensiune redresata in gol, adica anozii nu se alimenteaza. Inca o data, verifica, dupa schema, corectitudinea si continuitatea legaturilor. Rezistenta aia rupta, ce e cu ea? Din poza, pare legata intre doua borne ale trafului de retea!? Buna seara! Rezistenta rupta pare sa aibă valoarea originala si este legata undeva la 190V din transformator si dioda iar după dioda sunt 240 v cc. Asa l-am cumpărat cu legăturile acelea si cand am pus mana pe transformator s-a rupt rezistententa dar tot funcționează pentru ca este bibinata. Acum radioul are sunet dar nu prinde decât România actualitati foarte slab. Ce sa ii fac sa ii schimb condensatorii legați în paralel cu bobinele? Va mulțumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2021 Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Repet întrebarea, fiindcă aţi evitat răspunsul: -Aţi măsurat/testat ceva înainte de a schimba ? Ce aveţi cu condensatorii din circuitele acordate ? După cum s-a lucrat în acel aparat, greu de crezut c-o să-i daţi de capăt tot schimbând orbeşte tot... Link spre comentariu
mcioboata Postat Decembrie 29, 2021 Partajează Postat Decembrie 29, 2021 Acum 8 ore, validae a spus: Repet întrebarea, fiindcă aţi evitat răspunsul: -Aţi măsurat/testat ceva înainte de a schimba ? Ce aveţi cu condensatorii din circuitele acordate ? După cum s-a lucrat în acel aparat, greu de crezut c-o să-i daţi de capăt tot schimbând orbeşte tot... Da am masurat, condensatoarele schimbate erau cele maro si erau crăpate de vechime. Îmi pare rău ca le-am aruncat se decojeau precum semințele și am desfacut rezistoarele pe lângă circuitul lămpii finale, am refăcut configurația consensatorilor după schema. Acum radioul funcționează dar nu prinde programele decât puțin radio România actualități. Am zis sa schimb condensatorii de pe lângă bobinele pe unde medii și lungi. Dar mai aștept și păreri. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 29, 2021 Partajează Postat Decembrie 29, 2021 In nici un caz nu umlati, inca, la acei condensatori, o sa dezacordati toate circuitele. Daca prinde ceva, dar slab, poate nu aveti antena buna. Ziua, pe medii, sunt putine posturi seara trebuie sa fie mai multe. Pentru auditie slaba mai poate fi de vina si ECH81, care poate fi cam uzat. In concluzie, fa o verificare cu o antena buna, 5 -10 m, bine degajata. Nu legati sasiul la pamânt! Nu umbla la condensatorii de la bobinele de acord! Verifica doar C8, din pinul 1 al ECH81. Link spre comentariu
mcioboata Postat Decembrie 31, 2021 Partajează Postat Decembrie 31, 2021 Buna ziua! Am reușit cu greu sa prind la acest radio radio romania actualitati. Cu antena un fir de câțiva metri. Dacă ii pun antena exterioara nu merge bine, bâzâie. În rest nu mai prinde nimic. Pe unde lungi nu prinde antena satelor. Este primul radio care am încercat sa îl repar pe lampi. Acest radio a fost ținut în condiții nasoale, cu carcasa putrezită si cu firul de alimentare tăiat. Când îl cumperi după olx unii spun vând radio pentru colecționari sau ca obiect de decor, neprobat. Va mulțumesc la toți pentru ajutor! Va urez un an 2022 fericit, cu sănătate și multe realizări! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Va salut . din lipsa de activitate am inceput restaurarea unui Carmen ,problema ar fi trafo iesire intrerupt primar. Cu ce as putea inlocui trafo? am pus unul care pare a fi de cadre din tv vechi dar se aude cam gajait la volum mai ridicat. ,altele nu mai am. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Se poate monta un trafo de retea de exemplu ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Dar de ce nu rebobinaţi traful defect ? Daţi jos sârma şi izolaţia dintre straturi cu grijă şi o strângeţi pe mosoare, apoi rebobinaţi aceeaşi sârmă înapoi, refăcând întreruperea...nici nu mai trebuie se număraţi spirele. În lipsă de maşină de bobinat, puteţi folosi un bloc de lemn fasonat ca să încapă în bobina trafului, prin care treceţi un şurub lung şi apoi îl fixaţi în mandrina unei bormaşini cu acumulator sau la 230V dar cu regulator de turaţie.Cu turaţia cea mai joasă se poate bobina foarte frumos.Dacă nu vă iese din prima nu-i nicio catastrofă, daţi înapoi şi rebobinaţi iar.E un exerciţiu util şi instructiv.Puteţi face eventual probe cu o bobină oarecare până ,,vă intraţi în mână,,... Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 E posibil sa nu fie nevoie sa rebobineze transformatorul. Poate ca din cauza decapantilor folositi, de-a lungul timpului, e posibil sa se fi corodat conductorul in zona "capsei" pentru conexiune. Trebuie sa se extraga cu o pompa tot fludorul de pe capsele primarului si sa se traga de fiecare capat al conductorului cu o penseta pentru a se verifica integritatea mecanica. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2022 Partajează Postat Ianuarie 13, 2022 Da, cel mai probabil întreruperea e chiar sub cosele acelea.Nu aveam idee cum e construit acel traf, dar în acest caz e simplu de rezolvat. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Multumesc ,o sa incerc .. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Din pacate nu e contact imperfect la cose (sunt fire scoase din carcasa si lipite peste cose ) Am incercat desfac bobinajul dar peste primar este un fel de smoala intarita , o sa caut sarma sa incerc rebobinarea .. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Acum 24 minute, dan-a2 a spus: o sa caut sarma sa incerc rebobinarea .. Cea mai inteleapta decizie in cazul asta. Si daca nu era intrerupt, cu izolatia imbatranita de pe fire, nu se stie cat ar mai fi functionat odata pus sub tensiune. Unele sunt ok si dupa 50...60 ani, dar altele sunt varza, din cauza conditiilor de depozitare. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 traful de iesire pentru Carmen 2600sp 0,1mm primar 69 sp 0,7 mm secundar Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 14, 2022 Partajează Postat Ianuarie 14, 2022 Poate ar merge un traf alimentare 220 /6-12 v cu reasezarea tolelor E+I. La trafurile iesire nu se oboseau cu infasurari alternante, etc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum