Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punere in functiune instal. de lumini

shurubel

Postări Recomandate

Am pus mana pe instalatia asta de ''beculete''- e cu leduri. Se alimenteaza la 220 v, scrie si pe alimentator. Presupun ca e ceva gen luminite dinamice miscatoare. Am bagat in priza-  nu face nimic. :)    

Presupun ca e arsa unitatea aia de comanda.

Nu inteleg- ce tensiune IESE din cutie??

Si...DE CARE!! Ca.. nu imi pare ca ar fi cc, pentru ca poti pune mufele in orice pozitie in stecherele alea. 

Daca stie cineva ca sa imi spuna.

Screenshot_2020-04-04-09-03-24.png

Screenshot_2020-04-04-09-03-05.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shurubel

5

• validae

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am reparat aşa ceva, cutia conţine o sursă în comutaţie care scoate o tensiune redusă, ceva de genul a 32V şi o punte ,,H,, comandată de un microcontroller.Ledurile sunt montate ,,antiparalel,, astfel încât la o polaritate se aprind o parte din ele, la inversarea polarităţii se aprind celelalte, iar secvenţele diferă ca raport de umplere şi frecvenţă.Avantajul evident e folosirea a doar două fire...

Prima dată verifică dacă sursa funcţionează şi scoate vreo tensiune, se poate testa cu două leduri antiparalel înseriate cu o rezistenţă de circa 10-20k.Dacă sursa scoate o tensiune şi aceasta se schimbă ca polaritate, atunci ai leduri întrerupte sau fir întrerupt.

În cazul întâlnit de mine, defect era chiar microcontrollerul, plus un tranzistor din punte.Cred că de fapt primul s-a scurtcircuitat tranzistorul şi asta a dus la defectarea microcontrollerului.Ca să mai poată folosi totuşi instalaţia, am înlocuit microcontrollerul cu un MMC4047 care comanda prin ieşirile în antifază tranzistorii punţii, astfel încât ledurile se aprindeau alternativ, cu o frecvenţă reglabilă dintr-un mic potenţiometru montat pe cutie.

Editat de validae
Link spre comentariu

@validae   pe modulul ala am incercat TREI  linii cu leduri dinalea. Si nimic. Clar, nu iese curent, dar desigur o sa verific. 

Imi pare rau ca n'am luat mai multe linii cu leduri, erau muuulte gramada. Aruncate. 

O sa desfac maine sa vad.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Atunci are sursa defectă sau tranzistorii din punte arşi...

GATAAA.... am... '''rezolvat''  :) am desfacut cutia si interiorul e bagat in lac dinala tare... sau cum ii zice. Daca sparg se duc naibii si piesele.

Varianta alternativa? :)

deci in principiu daca alimentez instalatia cu cc cam la ce tensiune  se poate folosi? 

Link spre comentariu

Poţi testa dacă nu ai leduri întrerupte alimentând direct de la reţea, cu o diodă 1N4007 înseriată cu o rezistenţă de 20-40k/1W.Ar trebui să se aprindă destul de bine ledurile de pe un şir.Înversând polaritatea se vor aprinde celelalte, dacă nu e vreunul întrerupt..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări