amudsen Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Drumul e predat la primarie? Daca nu, trebuia acord notarial din partea dvs. Contoarul e montat pe stalp? In mod normal ar trebui sa fie montat la limita proprietatii lui. Aici nu e cum a zis el, e cum spun actele, daca cota de drum indiviza este evidentiata in titlul dvs. de proprietate, treaba se complica (pentru distribuitor) adica plangere penala cu despagubiri civile. Link spre comentariu
bimbi88 Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Oricum astept raspunsul de la e-distributie, exact asta i-am spus si eu cu masina. Soseaua trotoarul sunt domenii publice, dar eu nu blochez traficul cand vreau eu. Ma bate gandul sa ma duc si la primarie sa fac o sesizare. Cand vor venii sa sape de la contoar catre curte o sa parchez masina peste si o sa-i raspund si eu cu aceiasi moneda si o sa-i zic ca este domeniu public. Contoarul nu este pe stalp este langa. Asta ma interesa daca am dreptate eu, nu doar moral ci si legal? Sa astept raspunsul care poate dura 30 de zile sau sa fac si alte demersuri? Multumesc de raspunsuri Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 Legal........ daca e domeniu public si nu este amplasat pe gardul tau, e cam dificil. Ce deschidere ai la terenul tau? Poti sa mergi pe incalcarea dreptului de acces, deschidere, etc. Dar va fi o chestie lunga si urata, nervi, timp, bani. Poate te ajuta o plangere la distribuitor si institutiile pe care il supravegheaza REGULAMENT din 2 august 2013 privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public .............. ART. 22 (1) Numărul şi localizarea punctelor de delimitare între instalaţia de racordare şi instalaţia de utilizare se stabilesc de comun acord de către operatorul de reţea şi utilizator, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. (2) Punctul de delimitare se stabileşte, de regulă, la limita de proprietate asupra terenurilor, astfel încât instalaţia de utilizare să fie amplasată, de regulă, pe terenul aflat în proprietatea utilizatorului. .................. Link spre comentariu
draku Postat Martie 1 Partajează Postat Martie 1 (editat) Probabil ca vecinul incearca sa scape mai ieftin platind la firma autorizata doar partea de bransament dintre retea si contoar (mica, intrucat BMP-ul e pus langa stalp), iar restul instalatiei intre BMP si casa sa o faca in regie proprie, cu alte costuri, bineinteles mai mici.... Desi din cate stiu, de ceva vreme s-au schimbat reglementarile, iar distribuitorul este obligat sa monteze BMP-ul la limita proprietatii pe care o deserveste si nu la limita domeniului public, asa cum era inainte ( ex propriu, am BMP la strada publica, iar pana la casa sunt aprox 200 ml de cablu subteran, pentru ca este drum privat...) Dar poate avem vreun coleg mai bine documentat... LE intre timp colegul @amundsen a punctat ce trebuie cu toate ca textul subliniat nu creeaza o obligativitate stricta, ci este interpretabil, ca toate reglementarile romanesti Editat Martie 1 de draku Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum