Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare traseu branșament electric

postasul

Postări Recomandate

Salutare! Doresc sa schimb acoperișul la casa și vreau sa renunț la consola de pe casa. 

Ma gândeam sa bag firele în pod pe la streasina. 

Se poate asa? E ok? 

Firele de la branșament sunt din aluminiu și din ce se vede sunt decojite prin unele locuri, din cauza timpului și a vremii. 

Doresc sa schimb și cablu și sa pun cupru.

Ce grosime și de care cablu ar trebui? 

Nu doresc sa scot și contorul afara din casa deoarece implica ceva deranj la pereți și nici nu stau bine cu banii. 

Link spre comentariu

Pai dacă asta e prețul... Sa stea consola pe casa mult și bine. Niște condiții "nesimțite" impuse de cei de la electrica. Înțeleg ca ce e după contor e al meu, dar nu înțeleg de ce sa suport eu costurile de la stâlp la contor. 

De fapt e ceva normal pentru tara asta. 

Link spre comentariu

Dacă decizia de schimbare a poziţiei contorului e venită exclusiv din partea distribuitorului, în mod normal nu vă costă nimic....vă costă doar dacă doriţi în mod expres asta.Ei schimbă contorul doar dacă apar diferenţe mari de consum, de exemplu dacă după ani de consum lunar de 300kWh, brusc scade consumul sub 100kWh şi rămâne astfel mult timp.Ei au grafice de consum şi dacă imobilul e locuit continuu, ei pot bănui că s-a ,,umblat,, la contorul din casă şi nu se mai plăteşte tot consumul casei, iar urmarea e de obicei mutarea contorului la poartă, pe cheltuiala lor...

Link spre comentariu

Am înțeles! Eu practic vreau sa schimb doar firele ce vin de la stâlp la  firidă. 

Nu stiu daca peste tot prin țară se numește asa, firidă. E înainte de contor. 

Nu am treaba cu contorul, nu ma deranjează ca este în casa. 

O sa întreb la electrica sa vad ce se poate face. 

Apropos, am înțeles ca sunt niste "prinderi" speciale ale branșamentului de firele de pe stâlp. Cum se numesc? 

Link spre comentariu

Incercati o sesizare la distribuitor pe motiv ca bransamentul este deteriorat si pericol de incendiu !!

Dupa aceea ,, discutati '' cu echipa care vine !!

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna. Sunt in proces de schimbare a bransamentului din mononin trifazic. Am platit bransamentul, 4075 lei si acum astept sa ajunga blocul de masurare (firida). Intrebarea mea e, ce se intampla cu firida veche? Eu platind instalarea unei noi firide complet echipate, nu imi revine mie vechea firida?

Link spre comentariu

Chiar dacă firida a fost platita de dumneavoastră, după efectuarea recepției intra in proprietatea distribuitorului. Știu ca nu este corect dar asta este situația. Deci ma îndoiesc ca o sa va lase firida veche. Poate doar dacă nu mai recupera nimic din ea.

Link spre comentariu

Eu am renunțat la o partidă monofazată veche,am făcut cerere de reziliere contract și au venit băieții , au ridicat contorul (era modern,inteligent) iar firida și branșamentul coaxial au rămas pe loc, le-am demontat eu după aia....nu a pretins/cerut nimeni nici branșamentul nici firida...dar, poate la mine e un caz singular....

Link spre comentariu

Nu au ce face cu ele, fiindcă tot ce se montează la branșări noi este nou, plătit de beneficiar.

Cei ce execută branșamentele sunt de la firme care câștigă lucrările la licitații, nu stau ăia să adune cutii goale, ei iau banii, fac treaba și pleacă mai departe.La mine la bloc au venit tocmai din Maramu...că m-am și mirat că nu s-a găsit o firmă oltenească să pună cablurile și contoarele noi.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara, am si eu o nelamurie daca puteti sa ma ajutati, deoarece nu ma pricep. Ieri cand am venit de la munca am gasit la jumatatea limitei proprietatii mele langa gard un contoar electric. Afland dupa aceea ca vecinul meu si-a tras curent. Ma nedumereste faptul ca si el are o deschidere destul de mare si de ce la pus in fata proprietatii mele. Este legal, chiar daca este domeniu public? Am sunat la enel si am facut o sesizare da e de durata. Adica cel putin nu trebuia sa mi se ceara consitamantul? Ma bate gandul sa imi redirijez utilitatiile mele on poarta lui, ca doar e domeniu public cum a zis el.  Va multumesc anticipat

Link spre comentariu

Era normal ca acel contor să fie la limita proprietății lui, față de drumul de acces dintre cele două proprietăți. O fi domeniu public, dar asta e ca și cum tu ți-ai parca mașina permanent în fața curții lui, în loc să o parchezi în fața curții tale.Și asta nu se face, fără consimțământul părților...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări