ionut Ciprian Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Salut, am ai eu o problema, de cateva zile ma tot chinui sa fac electronica la o barca navomodel, am făcut o special pt pescuit, si vreau sa fac un sistem cand farfuria de mancare se basculeaza si cand ajunge la maxim acolo vreau sa pun un limitator ca sa opreasca motorasul si la coborâre la fel, si sa mearga si sensul stanga dreapta la motoraș, curent de iesire din receive maxim 6v, poate ma ajuta careva, am avut de la un robot asa cv, si nu mai am telecomanda.. Pe schema de la robot e facuta din transistori.. Sper sa puteți sa ma ajutați, mulțumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Ionut, pentru basculare foloseste servo-uri (ca la carma) , nu motoare cu limitatoare. Esti pe un drum gresit cu improvizatia de vrei sa o faci. Cauta pe Google "sistem basculare barcuta nadit" si spor la treaba facand ce vezi in filmele postate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Un sistem care sa-mi duca acul la a anumita distanta, ceva mai mare decat arunc de pe mal si sa-i dea drumul exista ? imi imaginez ceva ca o clampa telecomandata, care sa poata fi instalata pe o barcuta, dar nu m-am jucat cu asa ceva. nu pescuiesc crapi si nu ma intereseaza sa nadesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Pai o barcuta cu un carlig care basculeaza si "scapa" acul (plumbul). Mai exista si cu carlig de rufe, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Acum 6 ore, ionut Ciprian a spus: Salut, am ai eu o problema, de cateva zile ma tot chinui sa fac electronica la o barca navomodel, am făcut o special pt pescuit, si vreau sa fac un sistem cand farfuria de mancare se basculeaza si cand ajunge la maxim acolo vreau sa pun un limitator ca sa opreasca motorasul si la coborâre la fel, si sa mearga si sensul stanga dreapta la motoraș, curent de iesire din receive maxim 6v, poate ma ajuta careva, am avut de la un robot asa cv, si nu mai am telecomanda.. Pe schema de la robot e facuta din transistori.. Sper sa puteți sa ma ajutați, mulțumesc! acum poti sa comanzi motorul intr-un sens si in celalalt ? vrei ca atunci cand ajunge la un limitator sa se opreasca si sa nu mai mearga (adica sa iasa din stop) decat in sensul opus (cu comanda de sens opus) si la fel la celalat capat de cursa, limitator ? asta se poate face cu doua microswitch-uri. Acum 28 minute, Thunderer a spus: Pai o barcuta cu un carlig care basculeaza si "scapa" acul (plumbul). Mai exista si cu carlig de rufe, etc. ai modelul la carligul ala de cumparat de undeva sau e un pin care sta in sus si trebuie sa-l rotesti cu 180 grade si pica gravitational, ar merita incercat. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Il faci tu. Invarti acul + guta + plumbul in jurul pinului si rotesti servo. 90 ° ajung, rotesti dinspre barca spre apa, nu lateral. Link spre comentariu
ionut Ciprian Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, cocochannel a spus: acum poti sa comanzi motorul intr-un sens si in celalalt ? vrei ca atunci cand ajunge la un limitator sa se opreasca si sa nu mai mearga (adica sa iasa din stop) decat in sensul opus (cu comanda de sens opus) si la fel la celalat capat de cursa, limitator ? asta se poate face cu doua microswitch-uri. ai modelul la carligul ala de cumparat de undeva sau e un pin care sta in sus si trebuie sa-l rotesti cu 180 grade si pica gravitational, ar merita incercat. Pai motorul merge acum stanga dreapta, doar ca nu are stop, adică daca ii dau sa basculeze, basculeze la infinit,si motorul are reductor si daca trece de limita bascularii se rupe, si d aia vreau sa pun limitator cand ajunge la punctul maxim sa opreasca motorul, dar sa mearga cand o cobor inapoi, e un fel se cap scara dar nu-mi dau seama cum as putea face, mulțumesc! Link spre comentariu
ionut Ciprian Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, Thunderer a spus: Il faci tu. Invarti acul + guta + plumbul in jurul pinului si rotesti servo. 90 ° ajung, rotesti dinspre barca spre apa, nu lateral. Am inteles, dar poate gasesc si cum am făcut eu, ca sa nu o mai modific eu, daca nu gasesc o sa încerc si aceasta modalitate, mulțumesc frumos! Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Comutatoare de capăt scurtcircuitate cu diode dar asta merge doar dacă alimentarea motoarelor nu este cu PWM. Comutatorul oprește alimentarea motorului în direcția respectiva dar dioda permite alimentarea în sens invers. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Cum zice si ssb, pe fiecare din firele spre motor (sunt doua) se inseriaza cate un microswitch normal inchis si in paralel pe fiecare cate o dioda 1n400x. cele diode orientate la fel, ori spre motor ori invers amandoua. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Este pierdere de vreme si o fiabilitate indoielnica sa improvizezi cu motoare si limitatoare de cursa caci este un mediu umed. In nici un caz nu iesi mai ieftin, ai sa cheltui timp si bani si tot la servouri ajungi. Poate nu-ti place ce auzi: insa nu esti primul, si nici ultimul, care va incerca sa faca greselile altora ca sa descopere de ce roata e rotunda. Spor la treaba! Poze de pe RHCforum.ro Uite cum se face cu 2 cuve: 1 cuva + sistem pentru @cocochannel 1 hour ago, sesebe said: Comutatoare de capăt scurtcircuitate cu diode dar asta merge doar dacă alimentarea motoarelor nu este cu PWM. Comutatorul oprește alimentarea motorului în direcția respectiva dar dioda permite alimentarea în sens invers. Este interesant cum va lucra fara PWM, cum schimba sensul motorului (avans inainte-inapoi). O barcuta de nadit nu este ON-OFF si numai inainte. Sau, in fine, o faci si asa, apoi dupa toata frustrarea... o faci cum trebuie. Editat Aprilie 2, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 sensul motorului a zis ca il schimba. eu am inteles ca e un motor pt cuva diferit de cel de propulsive. Fa un desen , nu e numai on-off, intre limitatoare te joci cum vrei cu motorul. Chestia merge foarte bine, facuta in multe exemplare cu mtoare chinezesti cu reductor incorporate, dar adevarul e ca nu in mediu umid, Probabil ca poate sa sigileze totul, pune o presetupa sau simering pe ax, limitatorii nu se pun cine stie unde, ci chiar la baza axului reductorului care nu va face 360 grade ci mai putin. Din toate pozele alea poti sa faci un corp de barca ? am un motor si un esc pe care scrie HW 30A de cativa anisori. punguta e inca sigilata. poate apuc sa-l folosesc, dar e greu cu corpul. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Pai cum trece criza ne dam de veste si facem una din lemn. Planuri am. O imbraci cum vrei tu cu fibra sau o lasi in lemn dar o izolezi bine. Reductoare... costa mai mult si sistemul e mai voluminos decat un servo de 2-3$ bucata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 eu vreau sa cumpar un corp, nu sa-l fac, servo vrei, e corect, cred ca e bun si un releu de yala. vreau numai sa-mi transporte momeala din capatul firului vreo 200m. Momeala fiind un pestisor metalic cu 2 trepieduri care trebuie sa stea dreapta cumva, nu cu firul sucit dupa vreun carlig, ca nu mai se misca cum trebuie cand recuperezi. Link spre comentariu
ionut Ciprian Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Acum 23 ore, sesebe a spus: Comutatoare de capăt scurtcircuitate cu diode dar asta merge doar dacă alimentarea motoarelor nu este cu PWM. Comutatorul oprește alimentarea motorului în direcția respectiva dar dioda permite alimentarea în sens invers. Da, merge, mulțumesc mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum