Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

topic de prezenta


Vizitator

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Усилитель a spus:

Avea o pivnita sub pamant, total, unde in camera de "presare" putea cobora o caruta cu cai cu tot, intoarce, de acolo porneau 2 galerii de 100m in paralel, la capat cu o legatura intre ele, plina de butoaie, avea vinuri inclusiv de cirese, visine, capsuni etc, tuica era in baloane de sticla asa mari ca nu am mai vazut din alea..... Deasupra pivnitei un teren mare cu struguri, pomi fructiferi, capsuni..... Nu se afla in Ro..... Avea si un imbuteliator in sticla manual, etichete, sticle deosebite...... Trimitea si in west.... 

Zilnic grup de turisti in vizita si degustare.... 

Eu nu am afirmat ca respectivul gradinar nu are castraveti deliciosi dar asta nu ma face sa-l cred pe cuvant ca respectivii castraveti sunt tot una cu gogosarii ce-i produce vecinul.

Tuica de fructe poate fi consumata si cruda, permite tot felul de experimente mai mult sau mai putin reusite pe cand tuica de cereale poate sta zeci de ani in sticle, daca nu are un proces de maturare corespunzator tot o posirca scarboasa ramane.

Taninii sunt descoperiti de mult, stramosii nostri ii foloseau de mult la tabacitul pieilor, nu sunt ei miezul de dodoasca chiar daca au un rol hotarator in procesul de maturare.

Cad despre arsul butoaielor in interior , in procesul manual de ansamblare a doagelor se face un foc pt a incalzi lemnul si a-l face maleabil altfel este aproape imposibli de strans doagele. Si cred eu ca nu trebuie sa fii prea inteligent pt. a observa diferentele dintr-un butoi mai mult sau mai putin ars.

Oricum este incorect folosit termenul de vin din fructe pt ca acesta se numeste cidru, vinul se face doar din struguri.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
Acum 54 minute, Alphsoo a spus:

 

Cad despre arsul butoaielor in interior , in procesul manual de ansamblare a doagelor se face un foc pt a incalzi lemnul si a-l face maleabil altfel este aproape imposibli de strans doagele. Si cred eu ca nu trebuie sa fii prea inteligent pt. a observa ....

Bunicul meu a fost dogar si am facut butoaie pana pe la 18 19 ani cand am plecat la scoala. De fapt stau intr-o zona in care dogaritul e practicat de multa lume.

Butoiul nu se arde atunci cand se formeaza. E un fel de tratament cu abur. Se face foc in interiorul butoiului si doagele se sterg cu o carpa uda in zona in care urmeaza sa se faca curbura. Doaga se inmoaie si nu crapa. Daca faci foc aiurea usuci doaga si crapa atunci cad se strage.

Butoaiele care se fac pt tarie se ard pana la carbune dupa care se smirgheluiesc superficial pt a indeparta carbunele neaderent.

Editat de daniels
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări