Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

REGULATOR TURATIE MOTOR DC PIC16F628

kinderu56

Postări Recomandate

Se poate pune schema completa folosita si poza cu montajul?

Ne tot plimbi prin scheme, poti sa schimbi nşpe variante de schema, tot nu rezolvi problema. Concentreaza-te pe una si cere ajutor doar pe baza schemei folosite. 

Ce vrei tu sa faci acolo e foarte simplu de facut.

Daca folosesti aceeasi alimentare cand ai pus optocuplor este ca si cum nu-l ai deloc acolo. Mizeriile se propaga si prin masa, si sunt si mai greu de controlat.

Insa, toate ESC-urile mele sunt cu masa comuna, deci se poate si fara izolare. ESC-urile mele sunt cu PIC + driver + 1 sau 2 mosfeti. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

12

• UDAR

5

• Mircea

4

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

schema folosita este cea din postul nr 3,poze cu montajul in sine nu am cum sa atasez momentan dar pot pune o poza cu cablajul realizat daca ajuta cu ceva 

Link spre comentariu

Pentru mine nu mai e necesara poza, n-o sa-mi mai pierd vremea cerand informatii reale despre realizare. Asa cum ziceam, ESC-urile mele functioneaza, n-am nici un interes pe acest topic. 

Spor la bâjbâială! 

Link spre comentariu

scuze de intarziere dar acuma am ajuns acasa tot ce lipseste este un condesator de 220uf de pe pini 5.6 ai  procesorului, al doilea cablaj este partea de comanda pentru motor 

IMG_20200402_172946.jpg

IMG_20200402_173136.jpg

IMG_20200402_173159.jpg

IMG_20200402_173313.jpg

Link spre comentariu

Păi așa la o primă vedere nu prea bate schema cu montajul .

Dar, important, unde-i condensatorul de câteva sute de nF pus chiar la bornele µC , pe alimentare ?

La protejarea microcontrolerelor de paraziți de la motoare orice detaliu contează . Decuplarea, calitatea sursei, traseele de masă, cablajul , lungimea și poziția firelor, etc. 

E foarte greu de dat sfaturi în aceste situații. 

Link spre comentariu

Înainte de condesatorul C1 din schema de la postul 3 inseriata o dioda pe alimentarea cu +. 

La comanda tranzistorului MOS pune schema cu tranzistor PNP și dioda pt accelerarea comutarii OFF la tranzistor. O găsești pe net dacă nu o știi. 

Și decuplare cit mai buna pe alimentarea ucontroler-ului. Mai pune și un condesator cit mai mare (minim 1000uF) între pinul sursa la MOS și punctul de unde pleacă plusul la motor. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

dioda este montata ,am pus condesatorul  de 2200 intre sursa mosfetului  si plus motor ,nu am folosit nicio schema cu pnp , cert este ca sa inbunatatit functionarea mai face doar aproape de turatie maxima a motorului 

Link spre comentariu

Încearcă și cu un filtru pi înainte de stabilizatorul de 5V, 2 condesatori și o rezistenta serie - valoare aleasa astfel incit sa ai 8-9V la întrarea în stabilizator. 

Oricum, la ce layout ai acolo e de mirare ca merge. 

Link spre comentariu

ok iuncerc si cu un filtru , la partea de proiectare cablaje nu ma pricep deloc ,referitor la tensiune am 12v la intrtarea in stabilizator 

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări