Vizitator Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Acum 12 ore, tm07uxo a spus: Daca va fi un proiect fara limita la buget ... sper ca si componentele pasive vor fi de calitate audiofile rezistente AN, AB, Kiwame, Holco, ....etc. idem si condensatoarele de cuplaj , exclus condensatoarele regina forumistilor de la noi WIMA... Fără limită de buget nu înseamnă că o să dau banii pe piese care sunt denumite "audiofile" sau "for audio" , o să folosesc cam tot ce am folosit până acum. O să dau cu banul între condensatori de cuplaj Mundorf sau Miflex 2% toleranță. Electroliticii de filtraj..... probabil Nichicon pentru că mai am cam 200buc sau FT cap, văd eu. Rezistențe... ce am folosit până acum, cele de 2w 1%, nici prin cap nu îmi trece să cumpăr măcar Dale cu 1% toleranță. De mărcile nominalizate nici nu am auzit. Eu nu mă consider audiofil și nu dau un ban ruginit pe titulatura..... audiofil. Uitasem Amplificatoarele McIntosh MK IV au in burtă numai WIMA. O fi considerat audiofil..... sau nu? Editat Aprilie 10, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Nu exista componente audiofile si neaudiofile ci numai commponente de calitate si componente slabe calitativ. Cele considerate audiofile pot fi din ambele categorii si se obtin usor prin remarcare si inzecirea pretului. Editat Aprilie 10, 2020 de sesebe 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Acum 12 ore, sesebe a spus: Nu exista componente audiofile si neaudiofile ci numai commponente de calitate si componente slabe calitativ. Cele considerate audiofile pot fi din ambele categorii si se obtin usor prin remarcare si inzecirea pretului. Bine punctat. Nefiind în tagma "laparilor" nu au tăbărât pe tine întrebări despre cum "sună" tubul x sau y, poate unii te întreabă cum "sună" integratul z și tranzistorul ț . Bine..... există tot felul de "guri" în ale tuburilor care știu cum sună marca/tipul x de tuburi, unii au ajuns la cunoașterea sunetului inclusiv de pe seria marcată pe tub, sau anul de fabricație, ca la vinuri, în 1962 a fost un an bun . Cei mai mulți din acești "guri" nu au nici in clin nici în mânecă cu tuburile, nu au habar că mai contează și schema sau locul din schemă unde lucrează tubul. Și..... uite așa se împrăștie extrem de mult folclor pe net. După tuburi urmează discuțiile savante despre componentele pasive, gen.... "am schimbat o rezistență cu marca Pește cu Pene și sunetul s-a schimbat extrem de mult, parcă nu mai recunoșteam amplificatorul", întotdeauna schimbarea este în bine, binele fiind direct proporțional cu prețul piesei. Să nu mai vorbim de cei care aud schimbări majore după ce schimbă priza din perete, stekerul de la cablul de alimentare, mufa IEC sau siguranța/siguranțele de protecție din aparat. Eu înțeleg să folosești componente, conectică de calitate, dar nu înțeleg aberațiile. Știu că mulți trag cu ochiul la componentele folosite de mine, mulți mă întreabă de ce am folosit condensatorul marca x sau tubul ECC83 marca y, "cum se aude?" Nu era mai bine să pui...." întrebări de la unii care nu au schimbat un bec în viața lor, dar știu ei mai bine..... Sau..... "ai făcut 10 amplificatoare la fel, același model, de ce nu ai folosit aceleași piese?" De ce? Pentru că unii își cumpără piesele după bunul plac, lucrez cu materialul clientului, pentru că știe el că rezistențele marca x au basul mai unsuros și condensatorul y lasă să treacă prin el înalte mai sidefate. " Recomanda-mi niște ECC81, dar să fie cele mai bune, să nu coste o groaza de bani" Editat Aprilie 11, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Acum 16 ore, Faust2018 a spus: Amplificatoarele McIntosh MK IV au in burtă numai WIMA. O fi considerat audiofil..... sau nu? NU ESTE AUDIOFIL!!! Toti posesorii de McIntosh ce au "in burta" conzi Wima sa ma contacteze pe privat in vederea colectarii GRATUITE in vederea predarii acestora la centrele de recilcare. Astfel scapati de plata transportului. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Dacă basul este mai unsuros nu-i bine pt ca murdărește totul în jur și lasă pete. Eu am rămas uimit ce subtile erau diferentele între ampliful meu Yamaha mea din anii 80 (modificata) și Sara2016 a lui Vlad. La prima schimbare nu am simțit nici o diferență dar apoi ascultind mai multe zile am observat diferențe subtile între cum suna o piesa pe Yamaha și cum suna pe Sara. Binenteles ca pe Sara suna mai bine dar nu era o diferență ca de la cer la pământ, erau diferențe mici la cum erau reproduse anumite sunete, în special înaltele, dar trebuia sa știi și cum sa asculți. Ideea este ca un amplificator bine conceput, făcut sa sune cit mai neutru, va fi dificil de diferențiat de un altul similar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) La 04.04.2020 la 23:29, franzm a spus: Eu nu înteleg un lucru: de ce mai puneti droselul ala în redresor, daca tineti cu tot dinadinsul sa-l împiedicati sa functioneze ca drosel? Clar pentru toată lumea sper că se poate.Se menține/susține acest citat ?. Droselul ăsta H193L nu pare împiedicat să funcționeze în simulare. Practic asta scrie Vera citat: "Am facut urmatorul montaj: stabilizator AC 300VA, ATR reglabil 220V/4A, trafo 125VA/300V/0,34A, punte cu condensator 2,2nF/1kV pe fiecare brat, C1=2x220uF/400V, drosel 2,24H/27.7 ohmi, UF407, C2=150uF/400v si rezistenta de sarcina bec 40W. Am reglat U sarcina 230V/242mA, riplu 0,07V, fara dioda. Cu dioda parca mai scadea un pic (greu sesizabil)." Editat Aprilie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
tm07uxo Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 In decursul istoriei si savantii in domeniu au facut declaratii eronate de ex. au sustinut ca undele scurte nu sint potrivite ptr. telecomunicatii, amatorii nepriceputi si necalificati au demonstrat contrariul..... Mai recent si savantii si de pe acest forum sustin de exemplu, ca condensatoarele cu hirtie si ulei , rezistente pe baza de carbon sint lucruri perimate . Se stie ca fiecare piesa fabricata are un standard.. adica criterii de calitate , in cazul rezistentelor de exemplu primul criteriu si cel mai banal ar fi aspectul , toleranta, stabilitatea in functie de temperatura, stabilitatea in timp, zgomot, tensiunea aplicabila la borne, rezistenta la socuri ...etc...etc.... si un ultim criteriu descoperit de audiofili, care este cel mai batjocorit iar uni mai si sustin ca ea nici nu exista....acesta este caracterul sonic...adica amprenta sonora a piesei asupra sunetului....Acest crietriu nu este mentionat de nici un fabricant de piese ptr. ca nu se poate quantifica , masura, vedea pe osciloscop...si inca ceva fabricantii de piese deservesc mai mult industria militara si nu sint interesati de audiofilie , dar culmea e ca calitatea militara este de multe ori si o calitate ptr. audiofili...Din pacate ce ajung la constructori audio sint firimituri cazute de pe masa militarilor. Nu contest ca mai intervine si specula, cei ce se afla la locul potrivit in momentul potrivit pun mina pe stocuri invechite si le revind scump...D-l Vio sint perfect de acord cu D-vs aveti dreptate, si asta ptr. ca aveti un punct de vedere, din citeva criterii enumerate mai sus aveti in vedere doar una ...precizia componentelor....Aceasta insamna repetabilitatea productiei ne mai fiind nevoie de reglaje , putetii face 1000 de montaje cu piese de precizie si succesul e garantat....Asa fac si marile firme, comand piese riguros sortate de la firme producatoare in cantitati mari si nu de la firme distribuitoare si fac produse identice pe banda....Deci punctul de vedere prin definitie este un cimp vizual ingust doar un punct si nu o vedere larga si asupra celorlalte calitati ce poate avea o componenta... si daca mai aplicam un vechi si nobil slogan autohton ...."Las ca mere si asa" ...atunci lucrurile sint la locul lor....si linistit putem sa ne scuzam citez......."Eu nu sint audiofil si nu dau un ban ruginit pe titulatura....audiofil".....Cit despre Mc ce are burta plina cu Wima ce sa spun sigur e Ciaina....dar sa va spun ceva off topic...Imediat dupa schimbarea de regim cind a fost febra SRL-lor inpreuna cu un amic am deschis si noi, un atelier de fabricat vosea antifon...Nr mare de masini SH aduse in tara ce trebuiau reparate ce mai... afacerea a mers trasnet , pina cind au aparut facturi de platit cu 800buc. becuri , 300buc prize, 8buc. caciucuri camion RABA etc...ce erau destinate firmei fiului asociatului.. Asociatul se scuza pai sti nu am avut bani la mine si am luat pe firma... Reteta era secretul meu asa ca am inchis....Dar stiti cum e cind maninci salam picanti sau carnati iuti unguresti...daca ai probleme undeva... te si maninca undeva...Ma intilnesc cu un fost coleg de serviciu NEAMT dezertat din tara prin ani 82 care i-mi propune sa facem ceva in comun...Zic ca nu am idee ce putem face in comun la care el zice ....stiu ca te pasioneaza electronica uite acum in GERMANIA a reaparut moda amplificatoarele cu lampi poti face asta??....pot am zis dar de unde piese la noi rafturile -s goale, nui nici o problema la noi piesele costa mai nimic fa un proiect spune-mi ce-ti trebuie si ma ocup eu de aprovizionare si de vinzari si inpartim profitul...Si pun botu...insa nu am fost de acord cu 50la suta din profit...care ori cum nu-l puteam controla cit da pe piese cu cit vinde, si am fixat un pret pe manopera la poarta srl-lui. Adica daca vi dupa marfa ai bani de 100buc. platesti si te duci cu 100 de buc. daca ai numai ptr.99buc. pleci cu 99....Totul a fost cu un an inaite de bombardarea gemenilor din America, afacerea a inceput bine in luna august si a mers bine prin mai iunie anul urmator cind prezenta germanului era deja suspecta si suparatoare voia tot feluri de derogari de la intelegere, audit ISO9000 ba 9001 dublat si de prezenta suspecta a controalelor care erau si inainte dar corecte si fara mita sau amenzi....dar cind dai 3 amenzi de o suta de milioane pe saptamina fara motiv intemeiat te gindesti ca trebuie sa te retragi...Zis si facut am pus in miscare mecanismul, procedura de lichidare si la 1sept. eram liber...Nu am zis germanului nimic in schimb el ne face (O SURPRIZA) o invitatie la restaurant ptr. tot personalul ptr. ca are sa ne comunice ceva ff inportant..in data de 11 septembrie ziua in care gemenele au cazut..afara ploua iar in interior era o atmosfera apasatoare . Se maninca, se bea si la un moment dat germanul ne multumeste ptr. colaborare care de acum va inceta ptr.ca va muta afacerea in China...revoltat doamnele intreaba de ce face asta.....pentru ca am bani si nu mai trebuie sa fac nimic decit sa comand, nu aprovizionare, nu transport , ca pina acuma, platesc doar 500 de usd si marfa vine acasa, mi-am facut brandul meu am brevetat produsul pe numele meu si daca cineva il mai reproduce ne vom intilni la Haga.... aluzie la mine....Asta da teapa.....de ce am scris astea ? ptr. ca anul trecut un prieten instrumentist s-a intors din turneu si a venit la mine cu o rugaminte....uite am cumparat un amplif. cu tuburi un brand german dar sa intimplat ceva pe drum ca nu mai merge...II zic nu veni ca nu ma mai ocup, stau la bloc, si nu mai am nici scule , dar ma trezesc cu el la usa..Ma uit si recunosc imediat marfa....schema mea fabricata in China cu burta plina de condensatoare WIMA probabil si astea contrafacute....la intrebarea mea cit ai dat pe ea ??? pai numai 3000 de euro avind in vedere ca e marfa germana a fost ieftin zice el ...da nu a fost scump i-am raspuns , nu am vrut sa-i stric ziua, si sa sti ca nici nu e stricata doar e germana uite din cauza drumului sau facut niste lipituri reci la socluri le lipim la loc si esti fericit din nou.. Concluzia este fiecare sa faca cu bani lui ce doreste...Fiecare care construieste ceva sa faca ceva la nivelul banilor disponibili...Si daca cineva neaga faptul ca piesele pasive nu au amprenta sonora ... nu aude bine... Componentele sint proaste indiferent de pret dar altele sint si mai proaste...Diferenta de pret de la o piesa scumpa si o piesa ieftina nu este direct proportionala cu beneficiul produs de o piesa scumpa...In rest sanatosi sa fiti.. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Domnule, ca să nu vă mai citez, Mcintosh este fabricat doar în SUA, componentele alea pasive clar sunt fabricate în China, pentru că acolo se fabrică orice acum. În rest ce să zic.... surd nu sunt, încă, dar cum am spus..... eu nu mă consider audiofil și niciodată nu am alergat după Nirvana, totuși.... Ce am construit eu in materie de audio, ce am modificat, depanat, au ajuns în proporție de 80% la oameni intitulati audiofil, unii din ei fiind "foarte răi", că știu ce să pun în ele sau că este nimereală..... concluzia o trageți singur. Editat Aprilie 11, 2020 de Faust2018 Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Nemtii de la Wima zic ca din 1948 condensatoarele lor sunt fabricate exclusiv in cele 2 locatii din Germania, R&D este situat in Berlin. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 1 oră în urmă, tm07uxo a spus: acesta este caracterul sonic...adica amprenta sonora a piesei asupra sunetului....Acest crietriu nu este mentionat de nici un fabricant de piese ptr. ca nu se poate quantifica , masura, vedea pe osciloscop... Iertat sa-mi fie, daca caracterul sonic nu poate fi masurtat/cuantifica in nici un fel, cum este...definit? Ca ce? Dupa ce criterii definesti, o rezistenta, de exemplu, ca "sonica" sau "nesonica"? Doar dupa manufacturare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Acum 10 minute, icar a spus: Iertat sa-mi fie, daca caracterul sonic nu poate fi masurtat/cuantifica in nici un fel, cum este...definit? Ca ce? Dupa ce criterii definesti, o rezistenta, de exemplu, ca "sonica" sau "nesonica"? Doar dupa manufacturare? Crede și nu cerceta. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Chestia interesanta e ca acest slogan, nici macar in Biblie nu exista! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Acum 37 minute, Усилитель a spus: Nemtii de la Wima zic ca din 1948 condensatoarele lor sunt fabricate exclusiv in cele 2 locatii din Germania, R&D este situat in Berlin. Apar 3 locatii la ei pe site: R&D BERLIN FACTORY AURICH FACTORY UNNA https://www.wima.de/en/wima-group/wima-factories/ Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 2 hours ago, tm07uxo said: In decursul istoriei si savantii in domeniu au facut declaratii eronate de ex. au sustinut ca undele scurte nu sint potrivite ptr. telecomunicatii, amatorii nepriceputi si necalificati au demonstrat contrariul..... Mai recent si savantii si de pe acest forum sustin de exemplu, ca condensatoarele cu hirtie si ulei , rezistente pe baza de carbon sint lucruri perimate . Se stie ca fiecare piesa fabricata are un standard.. adica criterii de calitate , in cazul rezistentelor de exemplu primul criteriu si cel mai banal ar fi aspectul , toleranta, stabilitatea in functie de temperatura, stabilitatea in timp, zgomot, tensiunea aplicabila la borne, rezistenta la socuri ...etc...etc.... si un ultim criteriu descoperit de audiofili, care este cel mai batjocorit iar uni mai si sustin ca ea nici nu exista....acesta este caracterul sonic...adica amprenta sonora a piesei asupra sunetului.... Acest crietriu nu este mentionat de nici un fabricant de piese ptr. ca nu se poate quantifica , masura, vedea pe osciloscop...si inca ceva fabricantii de piese deservesc mai mult industria militara si nu sint interesati de audiofilie , dar culmea e ca calitatea militara este de multe ori si o calitate ptr. audiofili...Din pacate ce ajung la constructori audio sint firimituri cazute de pe masa militarilor. Nu contest ca mai intervine si specula, cei ce se afla la locul potrivit in momentul potrivit pun mina pe stocuri invechite si le revind scump... D-l Vio sint perfect de acord cu D-vs aveti dreptate, si asta ptr. ca aveti un punct de vedere, din citeva criterii enumerate mai sus aveti in vedere doar una ...precizia componentelor....Aceasta insamna repetabilitatea productiei ne mai fiind nevoie de reglaje , putetii face 1000 de montaje cu piese de precizie si succesul e garantat....Asa fac si marile firme, comand piese riguros sortate de la firme producatoare in cantitati mari si nu de la firme distribuitoare si fac produse identice pe banda....Deci punctul de vedere prin definitie este un cimp vizual ingust doar un punct si nu o vedere larga si asupra celorlalte calitati ce poate avea o componenta... si daca mai aplicam un vechi si nobil slogan autohton ...."Las ca mere si asa" ...atunci lucrurile sint la locul lor....si linistit putem sa ne scuzam citez......."Eu nu sint audiofil si nu dau un ban ruginit pe titulatura....audiofil"..... Cit despre Mc ce are burta plina cu Wima ce sa spun sigur e Ciaina....dar sa va spun ceva off topic...Imediat dupa schimbarea de regim cind a fost febra SRL-lor inpreuna cu un amic am deschis si noi, un atelier de fabricat vosea antifon...Nr mare de masini SH aduse in tara ce trebuiau reparate ce mai... afacerea a mers trasnet , pina cind au aparut facturi de platit cu 800buc. becuri , 300buc prize, 8buc. caciucuri camion RABA etc...ce erau destinate firmei fiului asociatului.. Asociatul se scuza pai sti nu am avut bani la mine si am luat pe firma... Reteta era secretul meu asa ca am inchis....Dar stiti cum e cind maninci salam picanti sau carnati iuti unguresti...daca ai probleme undeva... te si maninca undeva... Ma intilnesc cu un fost coleg de serviciu NEAMT dezertat din tara prin ani 82 care i-mi propune sa facem ceva in comun...Zic ca nu am idee ce putem face in comun la care el zice ....stiu ca te pasioneaza electronica uite acum in GERMANIA a reaparut moda amplificatoarele cu lampi poti face asta??....pot am zis dar de unde piese la noi rafturile -s goale, nui nici o problema la noi piesele costa mai nimic fa un proiect spune-mi ce-ti trebuie si ma ocup eu de aprovizionare si de vinzari si inpartim profitul...Si pun botu...insa nu am fost de acord cu 50la suta din profit...care ori cum nu-l puteam controla cit da pe piese cu cit vinde, si am fixat un pret pe manopera la poarta srl-lui. Adica daca vi dupa marfa ai bani de 100buc. platesti si te duci cu 100 de buc. daca ai numai ptr.99buc. pleci cu 99....Totul a fost cu un an inaite de bombardarea gemenilor din America, afacerea a inceput bine in luna august si a mers bine prin mai iunie anul urmator cind prezenta germanului era deja suspecta si suparatoare voia tot feluri de derogari de la intelegere, audit ISO9000 ba 9001 dublat si de prezenta suspecta a controalelor care erau si inainte dar corecte si fara mita sau amenzi....dar cind dai 3 amenzi de o suta de milioane pe saptamina fara motiv intemeiat te gindesti ca trebuie sa te retragi...Zis si facut am pus in miscare mecanismul, procedura de lichidare si la 1sept. eram liber... Nu am zis germanului nimic in schimb el ne face (O SURPRIZA) o invitatie la restaurant ptr. tot personalul ptr. ca are sa ne comunice ceva ff inportant..in data de 11 septembrie ziua in care gemenele au cazut..afara ploua iar in interior era o atmosfera apasatoare . Se maninca, se bea si la un moment dat germanul ne multumeste ptr. colaborare care de acum va inceta ptr.ca va muta afacerea in China...revoltat doamnele intreaba de ce face asta.....pentru ca am bani si nu mai trebuie sa fac nimic decit sa comand, nu aprovizionare, nu transport , ca pina acuma, platesc doar 500 de usd si marfa vine acasa, mi-am facut brandul meu am brevetat produsul pe numele meu si daca cineva il mai reproduce ne vom intilni la Haga.... aluzie la mine.... Asta da teapa.....de ce am scris astea ? ptr. ca anul trecut un prieten instrumentist s-a intors din turneu si a venit la mine cu o rugaminte....uite am cumparat un amplif. cu tuburi un brand german dar sa intimplat ceva pe drum ca nu mai merge...II zic nu veni ca nu ma mai ocup, stau la bloc, si nu mai am nici scule , dar ma trezesc cu el la usa..Ma uit si recunosc imediat marfa....schema mea fabricata in China cu burta plina de condensatoare WIMA probabil si astea contrafacute....la intrebarea mea cit ai dat pe ea ??? pai numai 3000 de euro avind in vedere ca e marfa germana a fost ieftin zice el ...da nu a fost scump i-am raspuns , nu am vrut sa-i stric ziua, si sa sti ca nici nu e stricata doar e germana uite din cauza drumului sau facut niste lipituri reci la socluri le lipim la loc si esti fericit din nou.. Concluzia este fiecare sa faca cu bani lui ce doreste...Fiecare care construieste ceva sa faca ceva la nivelul banilor disponibili...Si daca cineva neaga faptul ca piesele pasive nu au amprenta sonora ... nu aude bine... Componentele sint proaste indiferent de pret dar altele sint si mai proaste...Diferenta de pret de la o piesa scumpa si o piesa ieftina nu este direct proportionala cu beneficiul produs de o piesa scumpa...In rest sanatosi sa fiti.. Acum este un pic mai citibil textul. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Acum 14 minute, Thunderer a spus: Acum este un pic mai citibil textul. O fi mai citibil dar a pierdut orice nota de audiofilie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum