Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noul meu amplificator

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Faust2018 a spus:

Pe schema mea 

ECC83 defazor 

ECC81 amplificator de semnal 

ECC82 repertoare catodice

Domnule ai deschis acest subiect pe data de 1Aprilie dar citatul  este din data de astăzi.

Chiar și așa schema asta poate funcționa dacă știm să punem valori pentru componente.

PP monobloc.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 18 minute, valderama a spus:

Domnule ai deschis acest subiect pe data de 1Aprilie dar citatul  este din data de astăzi.

PP monobloc.jpg

Domnule...... eu vă întreb dacă acum ECC83 este defazor? 

Nu am făcut nici o glumă, am uitat să desenez o rezistența. 

Pe aceasta cale vă mulțumesc pentru că mi-ați atras atenția, oricum în realizarea practică nu lucram cu schema, aveam rezistența lipsă in cap, nu pe schema cu rezistența lipsă. :95

IMG_20200407_123911.jpg

Editat de Faust2018
Link spre comentariu
Acum 6 minute, miticamy a spus:

11-12.jpg

Corect. 

Am și scris o erată, îmi asum greșeala din schema postată inițial, am uitat să desenez o rezistența. 

Nimeni nu este perfect.... se mai întâmplă. 

Link spre comentariu

@miticamy

Scoateți C1 din circuit(a doua situație) și  aplicați  0,1Hz sinus  pe intrare așa vedem și noi ceva(axa de timp 0,4s).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Stiti ce nu inteleg eu,de ce pentru etajele finale cu KT88 trebuiesc asa de multe etaje de amplificare"in fata" daca acest tub este mai "vrednic" avand panta S=11.5-mA/V(tetroda)12mA/V(trioda) comparativ cu alte tuburi si chiar cu EL34??...

Dl.Viorel,schema nu este cumva de la BEARD P-100 MkII cu oarece modificari ?

Beard-P100-KT88-PP-ed.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 27 minute, LMOlimpiu a spus:

Stiti ce nu inteleg eu,de ce pentru etajele finale cu KT88 trebuiesc asa de multe etaje de amplificare"in fata" daca acest tub este mai "vrednic" avand panta S=12mA/V comparativ cu alte tuburi si chiar cu EL34??...

Dl.Viorel,schema nu este cumva de la BEARD P-100 MkII cu oarece modificari ?

Da 

Uite..... și alții mai greșesc.... tensiunile notate la ieșirea sursei anodice. 

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Cum funcționează repetoarele astea !? ECC82..., ai pretenția probabil că scoți ceva din finalul ăsta 4xkt88 în clasa A

Nu am văzut până acum un astfel de repetor configurat cu tub !!!, halal !.

Rămân la data 1Aprilie cu schema asta "grozavă". Evident repetoare pe catod VAX !-VAX!, o glumă !

Schema faust.jpg

Ai idee ce ai uitat să reprezinți aici ?!

Repetor Faust2018.jpg

PS Mai bine declară schema asta din deschidere subiect păcăleală de 1 Aprilie !, o farsă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

"

Stiti ce nu inteleg eu,de ce pentru etajele finale cu KT88 trebuiesc asa de multe etaje de amplificare"in fata" daca acest tub este mai "vrednic" avand panta S=12mA/V comparativ cu alte tuburi si chiar cu EL34??..."

Pai vedeți în foile de catalog cât trebuie să fie Vi în G1 KT88 și EL34 pentru a putea livra puterea x 

Acum 5 minute, valderama a spus:
  • Cum funcționează repetorul asta ?, ai pretenția ca scoți ceva din finalul ăsta în clasa A
  •  

Schema faust.jpg

Va răspund după ce o să îmi răspundeți la întrebarea dacă acum, după ce am pus erata, ECC83 este defazor sau nu. 

Sau..... poate nu vă mai răspund deloc, că nu mi-ați răspuns nici la șocul vieții care poate susține 330mA, în plus..... tonul face muzica, aveți un ton cam dezacordat în ultimul timp. 

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Cam așa se configurează Șefu un repetor pe catod cu ECC82 de sine stătător, să ții minte ! da.

În schema aia de 1 Aprilie trebuia să vedem prima situație din imagine ! clar da ?

REPETOR test .gif

Ce caută prostia asta în schemă ?!, evident fals repetor distonant nepotrivit.

Repetor Faust2018.jpg

Dacă ai neclarități... studiezi mai jos un repetor pe catod cu ECC82 (fără inovații...).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, valderama a spus:

Cam așa se configurează Șefu un repetor pe catod cu ECC82 de sine stătător, să ții minte ! da.

În schema aia de 1 Aprilie trebuia să vedem prima situație din imagine ! clar da ?

REPETOR test .gif

Ce caută prostia asta în schemă ?!

Repetor Faust2018.jpg

Dacă ai neclarități... studiezi mai jos un repetor pe catod cu ECC82 (fără inovații...).

Șefu.... am spus.... chiar mă crezi prost? Aia... da..... a fost o capcană, cum rămâne cu defazorul și socul de 330mA? 

Vrei să mă filmez când desenez schema de la BEARD P-100 fără să am nimic în fața? 

Prost mă mai crezi...... :rade:

Editat de Faust2018
Link spre comentariu
Acum 3 ore, valderama a spus:

PS Mai bine declară schema asta din deschidere subiect păcăleală de 1 Aprilie !, o farsă.

PP monobloc.jpg

Repetor Faust2018.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Faust2018 a spus:

Nu am făcut nici o glumă, am uitat să desenez o rezistența. 

Pe aceasta cale vă mulțumesc pentru că mi-ați atras atenția, oricum în realizarea practică nu lucram cu schema, aveam rezistența lipsă in cap, nu pe schema cu rezistența lipsă. :95

...

Am și scris o erată, îmi asum greșeala din schema postată inițial, am uitat să desenez o rezistența. 

Nimeni nu este perfect.... se mai întâmplă. 

No comment

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Declar că nu am habar cum arată schema unui repetor catodic care are impedanța mică de ieșire sau  repetor catodic prin care se poate regla și tensiunea de negativare pentru tuburile finale, cum se folosește la amplificatoarele McIntosh sau Ampeg. 

Sunt un mare dobitoc :57

PS 

Mi-am adus aminte că aceste două repetoare le-am făcut de foarte multe ori, cum dracu de am uitat pe 1 Aprilie cum arată un repetor catodic, pe primul l-am făcut de n ori în loop send, la amplificatoarele pentru chitară 

Al doilea îl folosesc la preuri hi-fi, bine... zic eu hifi, că nu știu dacă sunt hifi, ăsta are distorsiuni mai mici. 

Astea ar fi preferatele mele. 

1204677702_REPETORtest.thumb.gif.c906ed8f686a4cace2dba3780e9141b6.jpg

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Daca va fi un proiect fara limita la buget ... sper ca si componentele pasive vor fi de calitate  audiofile rezistente  AN, AB, Kiwame,  Holco, ....etc.  idem si condensatoarele de cuplaj , exclus condensatoarele regina forumistilor de la noi  WIMA...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări