Costica Tv Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 22 hours ago, iuliantv said: pana la urma cred ca am sa caut sursa celui de pe care am recuperat cele 4 barete,(cred ca se potrivesc) la asta ma apucasem sa atac pinul dim(dimer )care se pare ca se face cu o tensiune ,vroiam sa scad aceasta tensiune,atunci cand dimerul e la maxim sa ajunga undeva la 50-60% in controlere leduri,dar buba e ca ,controlerele fara nici o modificare ,se cam incalzesc,si in cca 1 minut sursa intra in protectie,ledurile flesh-uind Eu zic parerea mea, cauta sursa de la cele 4 barete cu 10 led, chiar daca o sa faci ceva modificari la mufa catre main, eu zic ca o sa merite efortul, pentru ca fiind driverul original al celor 4 barete cu 10 led, vei putea cu siguranta sa reduci curentul respectiv tensiunea per led, se putea reduce curentul/tensiunea si la sursa cu controler tpv101ad cat vroiai si fara sa intre in protectie, prin marirea rezistentei la pinul 6, dar pentru ca nu ai nr de leduri 60 bucati, o sa te chinui degeaba, adapteaza sursa de la cele 4 barete 10 led si posteaza controllerul ca sa dam si noi o parere cu privire la reducerea curentului, asta in cazul ca nu reusesti tu. Colegu' megabit are dreptate, de la 60 de leduri la 40, e o diferenta uriasa..... Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 1, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2020 (editat) Acum 25 minute, miticamy a spus: CITAT: mentionez ca sursa led foloseste 2x32v cu masa comuna >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> In schema gasita pe net exista o singura tensiune pt leduri, cum zici ca ai doua? is satul de teorie,mai era unul cu gramatica,vede-i-asi numele pe cruce,e un 37v divizat in 2 prin cele 2 controlere ,nu ati ajutat cu nimic prin aceasta remarca,deci va rog nu ma mai ajutati,toate cele bune,daca santeti un expert in electronica depanari surse..........asta nu inseamna ca aveti dreptul sa dati oricui peste nas cu superioritatea dv Editat Aprilie 1, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Ce te suparasi asa frate? Pai nu sunt cuvintele tale "2x32V cu masa comuna"? Adica eu ti-am pus o intrebare si tu zici de teorie? Am crezut ca schema gasita de mine nu corespunde cu schema ta pt ca si lui sesebe i-ai raspuns ca seamana cu ce a pus el. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 1, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2020 momentan pacientul e in sala de asteptare,astept raspuns de la domnul badila,daca are barete la un pret acceptabil Acum 1 minut, miticamy a spus: Ce te suparasi asa frate? Pai nu sunt cuvintele tale "2x32V cu masa comuna"? Adica eu ti-am pus o intrebare si tu zici de teorie? Am crezut ca schema gasita de mine nu corespunde cu schema ta pt ca si lui sesebe i-ai raspuns ca seamana cu ce a pus el. pai seamana ,ca unele componente apar in schema lui si la mine nu,si viceversa Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Eu vream sa te ajut cu metoda pe care am postat-o pe forum, adica echivalezi nr de leduri si un curent sa zicem de 200mA cu o rezistenta. Asa verifici cu sursa detasata daca invertorul functioneaza fara sa pui in pericol nimic. Asa vezi si daca se modifica curentul daca scoti una din rezistentele in paralel de 1,2 ohm parca. Eu am aplicat metoda la 3-4 modele diferite si a functionat. Pai eu crezi ca stiu asta de la Zana cea buna? Fara documentatie (cum este si acest integrat) imi imaginez cum ar functiona, fac niste probe si de cele mai multe ori ajung la un rezultat. Ce, eu am primit cunostintele despre surse de la popa care m-a botezat? Sunt sute-mii de ore de incercat, ars piese, citit, intrebat pe altii mai batrani. Daca nu perseverezi nu ai rezultate iar cei foarte destepti fii sigur ca nu pierd vremea pe forum. Daca impartasirea experientelor nu consideri ca este un ajutor, apoi asta este. Eu nici nu sunt presat ca voi sa termin ceva relativ repede, am timp suficient de masuratori si incercari. Daca aveam o asa placa faceam probe cu doar un integrat sa vad cum comanda el pe pinul COMP sursa ca eu asa cred ca functioneaza (nu am gasit PDF-ul lui). Link spre comentariu
clony Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 La 31.03.2020 la 22:41, iuliantv a spus: philips 43pus6101 sursa ,715g7350-p01-000-002s tv-ul a venit cu baretele led prajite,5 barete a 12 leduri legate in paralel,alimentare cca32v,un set nou e undeva la 400lei plus taxe transport,plus manopera ,cca 600lei,......deja omul mai pune 400-600lei si cumpara unul nou,sau un non smart cu cca 800-900 lei,eu am avut un led philips 43 inch cu display crapat,in care erau 4 barete a 10 leduri bareta legate in paralel,le-am montat in tv-ul clienului(un vechi prieten) toate ok dar,as vrea sa scad curentul pe leduri la o lumina satisfacatoare si de durata,dar nu vrea ca la alte tv-uri sa scoti 1-2 rezistente ce sant puse in paralel,la scoaterea a 2 rezistente 1r20,din cele 2 randuri de cate 4 buc (1 din fiecare rand) invertorul intra in protectie ,ledurile flesh-uind,a modificat cineva aceasta sursa,sau trebuie sa recurg la metode gen 3 diode in paralel pentru ,,eliminarea unui led,,mentionez ca sursa led foloseste 2x32v cu masa comuna,si controler tpv101ad 2 buc cate 1 pentru fiecare bara de 32v,fara tranzistori de putere, va multumesc Un set nou pentru aces model este 100 de lei si cu manopera nu ajung nici la 400 ron pretul led-urlor. Nu stiu de unde cumparati dvs led-uri la aceste preturi. Kit led-uri 32" inch e pana in 50 ron pe original si 43''maxim 100 ron la philips. Ii pui kit nou si nu are probleme cel putin 2 ani de zile si nu te chinui cu modificari, in 1-1:30 h repar un tv cu diagonala asta de la philips care are o gramada de suruburi. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) 1 oră în urmă, clony a spus: Un set nou pentru aces model este 100 de lei si cu manopera nu ajung nici la 400 ron pretul led-urlor. Nu stiu de unde cumparati dvs led-uri la aceste preturi. Kit led-uri 32" inch e pana in 50 ron pe original si 43''maxim 100 ron la philips. Ii pui kit nou si nu are probleme cel putin 2 ani de zile si nu te chinui cu modificari, in 1-1:30 h repar un tv cu diagonala asta de la philips care are o gramada de suruburi. ce e asa de greu de inteles,nu stiu cautati pe google si vedeti ,nu am vrut sa fac reclama magazinelor,in singurile locuri gasite cu o cautare simpla google,am gasit la 169lei 2 barete,sau 80lei bareta,sant 5 barete,deci ala e pretul,ca nu l-am umflat eu de cretin https://www.electronicservice.ro/en/cumpara/led-bar-43-12led-set-5buc-phi-7754350 unde gasesti cu 100lei 5 barete nu stiu,eu am vorbit de barete si nu leduri,daca tu ai chef si rabdare sa lipesti 60leduri,e problema ta,eu m-am referit la barete eu unul nu am rabdare sa migalesc decat 1-3 leduri,sa nu mai spun ca fiecare face leduri cum are chef,lumina,consum........ eu asta am cautat gj-2k16-430-d512-v4 pe google,e codul trecut pe baretele mele,ca daca ma iau dupa echivalenti sau dupa modelul tv ajung sa montez cfl-uri,recent am facut o comanda unui priete dupa modelul tv un rahat de philips 32,omul nu desfacuse inca tv-ul si ma rugat sa-i caut eu,am cautat am gasit ,barete cu leduri 6v,cand colo in tv erau de 3v,pe care le aveam eu sh,in stare perfecta,daca nu trebuia sa fac retur.......... Editat Aprilie 2, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Acum 11 ore, miticamy a spus: Eu vream sa te ajut cu metoda pe care am postat-o pe forum, adica echivalezi nr de leduri si un curent sa zicem de 200mA cu o rezistenta. Asa verifici cu sursa detasata daca invertorul functioneaza fara sa pui in pericol nimic. Asa vezi si daca se modifica curentul daca scoti una din rezistentele in paralel de 1,2 ohm parca. Eu am aplicat metoda la 3-4 modele diferite si a functionat. Pai eu crezi ca stiu asta de la Zana cea buna? Fara documentatie (cum este si acest integrat) imi imaginez cum ar functiona, fac niste probe si de cele mai multe ori ajung la un rezultat. Ce, eu am primit cunostintele despre surse de la popa care m-a botezat? Sunt sute-mii de ore de incercat, ars piese, citit, intrebat pe altii mai batrani. Daca nu perseverezi nu ai rezultate iar cei foarte destepti fii sigur ca nu pierd vremea pe forum. Daca impartasirea experientelor nu consideri ca este un ajutor, apoi asta este. Eu nici nu sunt presat ca voi sa termin ceva relativ repede, am timp suficient de masuratori si incercari. Daca aveam o asa placa faceam probe cu doar un integrat sa vad cum comanda el pe pinul COMP sursa ca eu asa cred ca functioneaza (nu am gasit PDF-ul lui). am spus si mai sus ,daca ma apuc sa scot din cele 5 rezistente 1r2 puse in paralel,scade tensiunea,dar fierb tpv101ad,doar o singura rezistenta daca scot de pe fiecare canal in parte,mege cat de cat normal,deja daca am scos 2 de fiecare canal in parte ,fierb tpv101ad,de nu poti pune mana pe ele,am facut zeci de reduceri ale tensiunii backlight,si nu am avut astfel de fenomen, dar nu mai conteaza ,astept baretele si sa vad cum se vor comporta controlerele cu barete compatibile,ca nu am cum sa stau cu tv-ul desfacut prin casa,sa risca sa mai sparg si displayul,i-am acordat pre mult timp,unui gunoi de philips,ca sa ales praful de aceasta firma ,cel putin la tv-urile led toate cele bune Editat Aprilie 2, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
clony Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) 1 oră în urmă, iuliantv a spus: ce e asa de greu de inteles,nu stiu cautati pe google si vedeti ,nu am vrut sa fac reclama magazinelor,in singurile locuri gasite cu o cautare simpla google,am gasit la 169lei 2 barete,sau 80lei bareta,sant 5 barete,deci ala e pretul,ca nu l-am umflat eu de cretin https://www.electronicservice.ro/en/cumpara/led-bar-43-12led-set-5buc-phi-7754350 unde gasesti cu 100lei 5 barete nu stiu,eu am vorbit de barete si nu leduri,daca tu ai chef si rabdare sa lipesti 60leduri,e problema ta,eu m-am referit la barete eu unul nu am rabdare sa migalesc decat 1-3 leduri,sa nu mai spun ca fiecare face leduri cum are chef,lumina,consum........ eu asta am cautat gj-2k16-430-d512-v4 pe google,e codul trecut pe baretele mele,ca daca ma iau dupa echivalenti sau dupa modelul tv ajung sa montez cfl-uri,recent am facut o comanda unui priete dupa modelul tv un rahat de philips 32,omul nu desfacuse inca tv-ul si ma rugat sa-i caut eu,am cautat am gasit ,barete cu leduri 6v,cand colo in tv erau de 3v,pe care le aveam eu sh,in stare perfecta,daca nu trebuia sa fac retur.......... Ai incercat la un service autorizat? Eu lucrez la unul si philips pune la dispozitie kit-uri de led-uri la acest pret. Si cand zic kit zic tot setul de barete, nu led-uri nu lipit lentile doar scos barele vechi si inlocuite cu altele noi. Editat Aprilie 2, 2020 de clony Link spre comentariu
megabit Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Vinde-ne si noua cate un set (kit) de 5 barete cu 100 lei, ca sa nu mai cautam alt Service autorizat. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 51 minutes ago, megabit said: Vinde-ne si noua cate un set (kit) de 5 barete cu 100 lei, ca sa nu mai cautam alt Service autorizat. Cred ca daca avea de gand sa vand, le punea pe olx si lua mai mult de 100 de lei... Link spre comentariu
clony Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 1 oră în urmă, Costica Tv a spus: Cred ca daca avea de gand sa vand, le punea pe olx si lua mai mult de 100 de lei... Momentam am pe stoc doar de 32'' Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, clony a spus: Ai incercat la un service autorizat? Eu lucrez la unul si philips pune la dispozitie kit-uri de led-uri la acest pret. Si cand zic kit zic tot setul de barete, nu led-uri nu lipit lentile doar scos barele vechi si inlocuite cu altele noi. service-ul autorizat are preturi mult mai mari cu ce gasesti pe google,si de multe ori se vand doar cu montaj,si pretul depaseste 50% din pretul tv-ului,daca la tine in zona practica asa ceva cu preturi sub cel al pietii,inseamna,1 nu sant noi,2 face un ciubuc cu stocul firmei,sau isi taie singur craca de sub picioare si in curand nu va mai avea de lucru Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 se pare ca nu mai sant pe stock,nici compatibile,la pretul de 225lei,posibil in cca 10 zile sa primeasca,omul a fost deacord pana la urma si cu 400lei + transport,manopera,dar parca ma doare innima pentru buzunarul lui,ca nu prea e om cu bani, Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) 44 minutes ago, iuliantv said: se pare ca nu mai sant pe stock,nici compatibile,la pretul de 225lei,posibil in cca 10 zile sa primeasca,omul a fost deacord pana la urma si cu 400lei + transport,manopera,dar parca ma doare innima pentru buzunarul lui,ca nu prea e om cu bani, Ai gasit sursa de la cele 4 barete cu 10 leduri ?, daca da, adapteaz-o si sigur vei iesi pe castig si tu si clientul. Eu am adaptat surse de nu mai tin minte.... Editat Aprilie 2, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum