Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere curent leduri philips 43 inch

iuliantv

Postări Recomandate

philips 43pus6101 sursa ,715g7350-p01-000-002s

tv-ul a venit cu baretele led prajite,5 barete a 12 leduri legate in paralel,alimentare cca32v,un set nou e undeva la 400lei plus taxe transport,plus manopera ,cca 600lei,......deja omul mai pune 400-600lei si cumpara unul nou,sau un non smart cu cca 800-900 lei,eu am avut un led philips 43 inch cu display crapat,in care erau 4 barete a 10 leduri bareta legate in paralel,le-am montat in tv-ul clienului(un vechi prieten) toate ok dar,as vrea sa scad curentul pe leduri la o lumina satisfacatoare si de durata,dar nu vrea ca la alte tv-uri sa scoti 1-2 rezistente ce sant puse in paralel,la scoaterea a 2 rezistente 1r20,din cele 2 randuri de cate 4 buc (1 din fiecare rand) invertorul intra in protectie ,ledurile flesh-uind,a modificat cineva aceasta sursa,sau trebuie sa recurg la metode gen 3 diode in paralel pentru ,,eliminarea unui led,,mentionez ca sursa led foloseste 2x32v cu masa comuna,si controler tpv101ad 2 buc cate 1 pentru fiecare bara de 32v,fara tranzistori de putere,

va multumesc

Link spre comentariu

pana la urma cred ca am sa caut sursa celui de pe care am recuperat cele 4 barete,(cred ca se potrivesc)

la asta ma apucasem sa atac pinul dim(dimer )care se pare ca se face cu o tensiune ,vroiam sa scad aceasta tensiune,atunci cand dimerul e la maxim sa ajunga undeva la 50-60% in controlere leduri,dar buba e ca ,controlerele fara nici o modificare ,se cam incalzesc,si in cca 1 minut sursa intra in protectie,ledurile flesh-uind

Link spre comentariu

Incearca din Service  cu  M>1999>tasta back si la pozitia Backlight PUM (sau PUM Limit, sau la Standard PUM Gain) se poate reduce de la 100, sau de la 2 la 1.

Pe la pozitia 43 sau 45.

Link spre comentariu

tocmai ce l-am chinuit putin,controlerele se incalzea din cauza ca ,nu am verificat,dar 3 barete se alimentau de pe un singur canal ,am refacut conectarile,am incercat sa scot din acele rezistente 1r20 ,tensiunea scade din 35v cat e acum dupa ce am echilibrat consumul,pana la 29v cu doar o singura rezistenta pe fiecare canal,dar se incalzesc iarasi controlerele,sursa de pe tv-ul de pe care am luat ledurile,nu se potriveste nu are 3v

am sa incerc in menu service,daca nu raman la atacarea dimer

Link spre comentariu
19 hours ago, iuliantv said:

la scoaterea a 2 rezistente 1r20,din cele 2 randuri de cate 4 buc (1 din fiecare rand) invertorul intra in protectie

Acele rezistente sunt conectate intre pinul 6 controller si masa?

Link spre comentariu

da,

e spurcat rau,am incercat sa-l pacalesc cu diode,nimic,sursa compenseaza urcand 40v inainte de diode si dupa 1-2-3-4-5 diode tot cu 37v+ raman

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Pai sursa scoate pentru 60 de leduri, cate 12 in paralel,  tu ai pus numai 40 - aproape jumatate ...  nu este o diferenta neglijabila de 2-3 leduri, cred ca ai aproape 4V pe led.

Citat
Acum 10 ore, iuliantv a spus:

,...  un set nou e undeva la 400lei plus taxe transport,    ...

Setul de 5 barete a cate 12 leduri - cod bareta pentru Philips 43PUS6101 - LB43014 V0_00 - costa ,,numai '' 225 lei, transportul  gratuit  la peste 250 lei, deci cam jumatate din cat ai estimat tu.

Editat de megabit
Link spre comentariu
1 oră în urmă, megabit a spus:

Pai sursa scoate pentru 60 de leduri, cate 12 in paralel,  tu ai pus numai 40 - aproape jumatate ...  nu este o diferenta neglijabila de 2-3 leduri, cred ca ai aproape 4V pe led.

Setul de 5 barete a cate 12 leduri - cod bareta pentru Philips 43PUS6101 - LB43014 V0_00 - costa ,,numai '' 225 lei, transportul  gratuit  la peste 250 lei, deci cam jumatate din cat ai estimat tu.

eu am gj-2k16-430-d512-v4  LB43014 V0_01 care au pret de 80lei buc,x5= 400lei.

tocmai la cel ce are pret de 225lei nu am verificat,cu toate ca am comand de cateva ori,chiar recent acum cca 1-2luni

bine ca mi-ati deschis ochii,tocmai ce am trimis mesaj

ca doar nu-s nebun pentru 250lei sa-mi bat capul ,si sa chinui si pe altii

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 19 minute, sesebe a spus:

Mie nu-mi vine sa cred ca nu merge scăzut curentul prin LED-uri măcar puțin din rezistente. 

philipsurile is chiufute de felul lor,am avut unul de 50" la care am scazut cca 10-15 volti fara probleme,dar sursa era gandita altfel,cu mosfet dupa controler led,asta e ca dracul,are doar controlerul si sursa principala ,........

Link spre comentariu

CITAT:    mentionez ca sursa led foloseste 2x32v cu masa comuna

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

In schema gasita pe net exista o singura tensiune pt leduri, cum zici ca ai doua?

LED-PH.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări