marius75 Postat Martie 31, 2020 Partajează Postat Martie 31, 2020 (editat) Salut. Are cineva o schema cu etajul final al acestui amplificator, alta decât cea de pe electrot..ya? Am o problema la unul dintre canale care nu-i dau de cap. Mulțumesc. LE: schema care o am eu e neclara și nici nu arata anumite tensiuni pe componente, care sa ajute la depanare. Editat Martie 31, 2020 de marius75 Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 1, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2020 (editat) Am rezolvat cât de cât problema, de vina era trz din superdioda intrerupt și o rezistența de 10r ce nu se vedea afumata, astea pe lângă trz finali, un prefinal și vreo 5 rezistente ce se vedeau afumate. Acum îmi trebuie un trz superdioda, originalul este 2sc1815, bine-înțeles ca n-am acasă așa ceva, deci m-ar interesa un inlocuitor ceva mai întâlnit ori dacă merge pus chiar prefinalul care a scăpat 2sc2235. Ca parametrii este superior (tensiune alimentare/curent suportat/putere), dar nu știu dacă e musai sa fie low noise sau e ceva mai special la trz din superdioda? LE: Tensiunea de alimentare este +_ 45V. Editat Aprilie 1, 2020 de marius75 Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Merge pus prefinalul 2SC2235. E impotant ca tranzistorul din superdioda sa fie in contact termic cu radiatorul. Atentie la dispunerea pinilor celor doi tranzistori. Ar mai merge BC546, BC547, BC548. Pentru superdioda nu sunt cerinte in ceea ce priveste zgomotul. Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 1, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Mulțumesc pentru răspuns. Am acasă Bc547, dar sunt de pe miva și nu știu dacă ar fi rezistat la tensiunea respectiva. Intre timp am mai făcut ceva săpături pe sub pat și am găsit un cablaj de amplif technics care avea trz superdioda dioda 2sc1685, cam aceeași parametrii, dar măcar știu ca e original. Pinii se potrivesc. L-am montat, am reglat curentul de mers în gol, totul e în regulă. Acel prefinal care a rămas o sa-l folosesc la un alt amplif unde am un prefinal ars, înlocuit cu bd 242c. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Ma bucur ca am putut fi de ajutor. Seara faina! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2020 Partajează Postat Aprilie 5, 2020 In superdioda tensiunea e mica. Doar nu polarizezi finalii cu 50v. Pune orice, cat timp are beta cat de cat si il poti lega de radiator. Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 5, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2020 (editat) Mulțumesc pentru răspuns. Mai am pe acasă bc107 noi, cumpărați pentru superdoida de la amplificatorul romanesc a350 și trăiam cu impresia că trebuie sa fie un tranzistor low noise în superdioda. Acum nu mai desfac amplificatorul, dar data viitoare când mai am de-a face cu așa ceva, știu ce e de făcut. LE: Nu am pus bc107, că e inferior la parametrii față de 2sc1815 Editat Aprilie 5, 2020 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum