doru3160 Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Ai masurat sa vezi ce temperatura e la iesirea din cilindru ? Intreb de curiozitate. Acum 31 minute, bmwh548 a spus: o temperatura de sub 100 de grade e alta. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Din experienta personala de vreo 6 ani de utilizare a compresoarelor in vopsire chiar si dupa ore intregi de functionare pot atinge "blocul" cilindrului/cilindrilor fara sa-mi las epiderma pe el (repet: atins, nu tinut mana pe el). Vorbesc de compresoare uscate. Nu mai spun de faptul ca buteliile sunt intotdeauna doar putin mai calde decat temperatura corpului meu. Daca se atingeau temperaturi astronomice ar fi pus chinezul niste garnituri din metal moale sau "clingherit" nu cauciuc simplu (fie el si rezistent la temperatura). Aici nu vorbim de temperatura gazelor evacuate de un motor cu ardere interna totusi, vorbim de un compresor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Uiti ca majoritatea compresoarelor au racire fortata cu aer, de asta poti pune tu mana pe cilindru, si iesirea e prevazuta cu racitor de aer.Credeam ca ai fost curios sa vezi cu ce temperatura iese aerul comprimat din cilindru, inainte sa treaca prin tot felul de circuite de racire. Daca reusesti sa faci asta, o sa ai o surpriza. Link spre comentariu
Alex Pal Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Daca a tras praf in el sunt dusi segmentii de aia nu face presiune Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Nu uit. Ce folosesc eu au "blocul" proiectat ca si radiator si atat. Iar aerul trece printr-o banala conducta din aluminiu de sub 10cm lungime pana sa ajunga la butelia in care se ating 4-6 bari in functie de model. Daca temperaturile ar fi fenomenal de mari conducta aceea nu ar avea o viata prea lunga. Un extras de pe site-ul unui producator de compresoare: "When it comes to hotter temperatures, most rotary screw compressors are designed to run up to internal temperatures of 105°F". E alt design intern decat in cazul de fata, dar ma indoiesc ca diferentele sunt drastice. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Eu vorbeam de majoritatea, nu de exceptii.Hai s-o lasam asa, fiecare are dreptate in felul lui, pt ca vorbim de lucruri diferite. Jucariile sigur nu au racire fortata.Orice compresor serios da macar 10 bar, daca e sa ignoram debitul. Editat Aprilie 2, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
shurubel Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 (editat) On topic! tot corpul la dracia asta a mea e din aluminiu. Sa presupun ca NU are nevoie de racire forţata? ...abia astept sa merg in atelier dar nu pot, e filtru de politie in intersectie mai tot timpul.. n'am chef de'o amenda. lat edit- e fff nasol ca n'are nicio eticheta pe el ca sa putem identifica utilajul. Editat Aprilie 3, 2020 de shurubel Link spre comentariu
shurubel Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 Update- avand in vedere ca fulia NU e pe pana si sta pe con, ca sa o prind imi trebuia un surub de fi 8 cu filet pe stanga. Dar de unde!! E, ia sa iau mai bine o filiera de care trebuie... ca poate oi mai avea nevoie vreodata... Si am luat, am facut surubul necesar. Urmeaza sa desfac si capacul in cauza. Link spre comentariu
shurubel Postat Iulie 30, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2020 Update. NU am facut nimic in legatura cu valvele alea. Ca daca tot nu aveam motor... pana sambata asta! cand am luat un motor trifazic!! Asta e bun ca putere- pt compresorul meu?? ...ciudat. nu mai pot urca poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum