BRANCA Postat Februarie 5, 2023 Partajează Postat Februarie 5, 2023 Marin.Primul lucru schimbă rezistorul R23 de 22 ohm cu cel indicat de fabrică,adică 12 ohm 0,125w-0,25w 0,25% precizie.În mod normal trebuia să ai şi eroare la curent cu rez de 22 ohm. Rezistorul merge făcut şi din fir manganină recuperat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 5, 2023 Partajează Postat Februarie 5, 2023 Marin.Am uitat să menţionez că trebuie să verifici şi R6-R8 şi R23-R26,eventual şi circuitul LA7. Da' n-ai spus nimic despre cum măsoară pe gamele tensiune continua,tensiune alternativă,curent... Link spre comentariu
Marin Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 20 ore, BRANCA a spus: Marin.Am uitat să menţionez că trebuie să verifici şi R6-R8 şi R23-R26,eventual şi circuitul LA7. Da' n-ai spus nimic despre cum măsoară pe gamele tensiune continua,tensiune alternativă,curent... Masoara eronat astazi am schimbat rezisrorul nu am gasir de 12 ohmi am gasit de 15 ohmi nici o modificare am sa verific R6,R8,R26, totusi cred ca cineva a facut terci in el . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Când s-a umblat aiurea prin el, nu merită reparat.Se mai găsesc încă astfel de aparate noi la cutie la preţuri rezonabile. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Marin.Am văzut pe un forum la ruşi că apar probleme de genul: -rezistenţe întrerupte sau decalibrate; -fire legături între plăci întrerupte; -circuite integrate defecte,adică KMP de protecţie,k140ud208,K561LA7; -comutatoare defecte sau cu contacte oxidate. Ca observaţii,tot pe forum,se pot folosi: -in loc ud208 orice operaţional cu consum f f mic,ca să nu depăşească capabilitatea k561la7 in curent; -In loc k561la7 CD4011; -In loc kmp203 circuitul din schemă,cu tranzistori. Aparatul merită reparat numai dacă instrumentul indicator e bun. Nu ştiu ce variantă ai tu,că unele sunt cu 3 borne şi altele cu 4... Vorba lui Validae,poate nu merită reparat dacă e zăpăcit,da' ceva similar nu gasesti decât de la 150 lei în sus! Link spre comentariu
Marin Postat Februarie 7, 2023 Partajează Postat Februarie 7, 2023 Va salut , am facut ce ati mentionat fara rezultat aceeasi problema , eu de obicei lucrez cu un mavo 35 il am din 1988 pe vremea aceea multi bani foarte multi dar are o problema nu mai masoara pe continuitate un destept ia facut felul am sa incerc sa-l repar la cel rusesc Ț 43101 cu patru borne cred ca deocamdata renunt oricum va multumesc mult pentru ajutor si sigur mai colaboram. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum