Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bara de sunet Sony

Giani34

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Giani34

13

• validae

6

• bobo

3

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am mai scris ce şi cum.Măsoară tranzistorul de pe radiator, dacă nu eşti sigur, testează-l dat jos de pe placă.Fiind un mosfet e simplu de testat cu o simplă lampă de continuitate, ce poate fi construită dintr-o brichetă cu led (sau o baterie de telefon şi un bec de lanternă) la care legi două fire în locul lamelelor de contact.Firul de la plus îl pui roşu sau îi faci un semn distinctiv.Punând firul de plus al lămpii la terminalul D (drenă) şi minusul lămpii la terminalul S (sursă) lampa nu trebuie să lumineze.Dacă luminează, tranzistorul are scurtcircuit Drenă-Sursă.Dacă nu luminează, faci scurt timp atingere între G (poartă ,,gate,,)şi Drenă şi lampa va trebui să lumineze.Dacă face asta, tranzistorul e funcţional.După asta citeşti atent ce am scris eu şi colegul ,,bobo,, în primele două postări....

Link spre comentariu

Un tranzistor MOS-FET scos de pe placa se poate verifica foarte bine numai cu un multimetru.

In fine, nu-i cazul acum.

@Giani34 Singura reparatie pe care o puteai face tu neavind cunostinte in domeniu este sa verifici si sa inlocuieti siguranta cu una IDENTICA in caz ca era intrerupta, in nici un caz cu o sirma cum fac multi altii.

Daca siguranta este buna atunci cel mai probabil sint alte componente SMD defecte, componente pe care nu prea ai cum sa le masori si cu atit mai putin cum sa le inlocuiesti tu.

Du soundbarul la un depanator.

Link spre comentariu

Salutare băieți am primit placa asta de la cineva tot de 24v pe sursa numai ca problema este ca nu are atâția pini cat are cea mea in loc de 10 are 7 ,ce ziceți aș putea sa renut la a mea si sa fac alte legaturi la sursa ?

15859245670912929403982075143317.jpg

Link spre comentariu

Placuta noua are mai multe tensiuni. Vezi ca sunt marcate langa conector?

La cea veche, nu stiu ce ai. Poate nu toti pinii dau 24 cum presupui. Poza cu spatele n-ai vrut sa pui.

Link spre comentariu

Am legat placa cea nouă pe placa driver am 23 v placa driver la sursa dar la iesire unde am 4 pini intrarra mufei în  subwoofer nicio tensiune cat ar trebui să am acolo?

15859787766374842817033808306223.jpg

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Giani34 a spus:

Chiar puțină clemență nu îmi răspunde niciunul ce ar trebui să verific în continuare? 

Îl duci la un depanator. 

Electronica și mai ales depanarea nu se învață de pe un forum. Îți trebuie o baza teoretica serioasa în spate, altfel nu se poate. Dacă îți cumperi un multimetru nu devii peste noapte depanator. 

Link spre comentariu

Dragi electronisti,

Am si eu o problema cu al meu sistem audio soundbar + subwoofer wireless Samsung. A murit subit, nefind la volum mare. Am suspectat siguranta. Inlocuita, dar cand l-am pus sub tensiune s-a impuscat iarasi. Ce sa mai verific, ca imi scoate peri albi ?

image.jpg

image.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări