Vizitator Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Mai si diode si optocuplorul de incercat. Poti pune o poza si cu spatele placii? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Am mai scris ce şi cum.Măsoară tranzistorul de pe radiator, dacă nu eşti sigur, testează-l dat jos de pe placă.Fiind un mosfet e simplu de testat cu o simplă lampă de continuitate, ce poate fi construită dintr-o brichetă cu led (sau o baterie de telefon şi un bec de lanternă) la care legi două fire în locul lamelelor de contact.Firul de la plus îl pui roşu sau îi faci un semn distinctiv.Punând firul de plus al lămpii la terminalul D (drenă) şi minusul lămpii la terminalul S (sursă) lampa nu trebuie să lumineze.Dacă luminează, tranzistorul are scurtcircuit Drenă-Sursă.Dacă nu luminează, faci scurt timp atingere între G (poartă ,,gate,,)şi Drenă şi lampa va trebui să lumineze.Dacă face asta, tranzistorul e funcţional.După asta citeşti atent ce am scris eu şi colegul ,,bobo,, în primele două postări.... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Un tranzistor MOS-FET scos de pe placa se poate verifica foarte bine numai cu un multimetru. In fine, nu-i cazul acum. @Giani34 Singura reparatie pe care o puteai face tu neavind cunostinte in domeniu este sa verifici si sa inlocuieti siguranta cu una IDENTICA in caz ca era intrerupta, in nici un caz cu o sirma cum fac multi altii. Daca siguranta este buna atunci cel mai probabil sint alte componente SMD defecte, componente pe care nu prea ai cum sa le masori si cu atit mai putin cum sa le inlocuiesti tu. Du soundbarul la un depanator. Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Salutare băieți am primit placa asta de la cineva tot de 24v pe sursa numai ca problema este ca nu are atâția pini cat are cea mea in loc de 10 are 7 ,ce ziceți aș putea sa renut la a mea si sa fac alte legaturi la sursa ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Placuta noua are mai multe tensiuni. Vezi ca sunt marcate langa conector? La cea veche, nu stiu ce ai. Poate nu toti pinii dau 24 cum presupui. Poza cu spatele n-ai vrut sa pui. Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Asta e placa veche a stricată Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Leaga la placa noua 24volti ,masa (gnd) si firul standby !! Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Măsurătorile astea le am pe placa cea nouă între 24v si gnd am 22.3v si pe std by si gnd am 3.2 v ce ziceți e bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 (editat) Machea o fi de-aici? Sau de aici? Editat Aprilie 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Am legat placa cea nouă pe placa driver am 23 v la sursa după placa driver dar la iesire unde intra mufa subwoofer nicio tensiune ce ar putea fi dus? Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Am legat placa cea nouă pe placa driver am 23 v placa driver la sursa dar la iesire unde am 4 pini intrarra mufei în subwoofer nicio tensiune cat ar trebui să am acolo? Link spre comentariu
Giani34 Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Chiar puțină clemență nu îmi răspunde niciunul ce ar trebui să verific în continuare? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 3 minute, Giani34 a spus: Chiar puțină clemență nu îmi răspunde niciunul ce ar trebui să verific în continuare? Îl duci la un depanator. Electronica și mai ales depanarea nu se învață de pe un forum. Îți trebuie o baza teoretica serioasa în spate, altfel nu se poate. Dacă îți cumperi un multimetru nu devii peste noapte depanator. Link spre comentariu
andreiask Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Dragi electronisti, Am si eu o problema cu al meu sistem audio soundbar + subwoofer wireless Samsung. A murit subit, nefind la volum mare. Am suspectat siguranta. Inlocuita, dar cand l-am pus sub tensiune s-a impuscat iarasi. Ce sa mai verific, ca imi scoate peri albi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum