Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OML 2M

fane

Postări Recomandate

Am un osciloscop rusesc Oml2m la care sa dus baza de timp nu mai baleiaza spotul pe orizontala as vrea sa il repun in functiune numai pentru ca ocupa spatiu putin si e analogic mai am un hantek 5202 si un rus ci 83 dar cu inalta dusa.Am vazut un oml vai mama lui prafuit la vinzare acum 2 saptamini dar nu il mai gasesc, l-as lua pentru organe daca e tot 2m ma puteti ajuta sa gasesc topicul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fane

6

• BRANCA

4

• Kosmin

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

L-am luat serios la puricat și în prima faza am găsit un tranzistor dublu K1HT591E  cu scurt b e la unul din tranzistori are un coleg pe forum dar vad ca nu a mai întrat de ceva timp i-am dat pm în caz ca nu mai are unde as putea găsi data sheetul am tot cautat dar nimic despre el? 

Link spre comentariu

Pentru proba acum faceti cum v-am spus.Doi tranz lipiti cu superglue fata in fata.BC547-548.Imperecheati.In link aveti dispunerea terminalelor.Eventual daca e dus din cip numai un tranz puteti sa-i masurati beta.Asta ca sa faceti o replica asemanatoare.

Link spre comentariu

În link e greșită dispunerea pinilo asta nu e o problema am încercat dar mai e ceva dus  documentația e în limba maghiara și eu  o vb de ma dor miinile oricum nu reușesc sa identific pe sch oscilatorul pe pentru baza de timp bănuiesc ca mai am dusa o dioda tunel probabil în etajul formator de semnal rampa dar oricum nu am găsit nicăieri semnal pentru baza de timp asta ver cu ale osciloscop

Link spre comentariu
Acum 21 ore, fane a spus:

nu reușesc sa identific pe sch oscilatorul pe pentru baza de timp bănuiesc ca mai am dusa o dioda tunel probabil în etajul formator de semnal rampa dar oricum nu am găsit nicăieri semnal pentru baza de timp asta ver cu ale osciloscop

V10 din schema de mai jos(in zona din stanga sus) e dioda tunel a bazei de timp, nu va speriati daca pe ohmetru o sa o gasiti "ca un scurt"

https://vrtp.ru/index.php?s=d70c49e0418b7c53684b22abb7132227&act=Attach&type=post&id=686924

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări