Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare motor 220v si conectare

shurubel

Postări Recomandate

Am facut rost de motorasul asta de 220v. Nu stiu cum sa il conectez la cele 3 fire din conector.

Si mai solicit pareri despre ''posibilitatile'' lui- ar merge sa il pun ca sa invarta un compresor?sau ce utilizari as putea ca sa ii gasesc, daca e ''slabuţ''..

Screenshot_2020-03-29-21-28-24.png

Screenshot_2020-03-29-21-28-33.png

Asta e placuta lui.

Screenshot_2020-03-29-21-29-13.png

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Cu ăla nici un polizor decent nu poţi face, cel mult ventilator..

Asta cred ca era :) gen cum era ala de la dacia veche :)

sa vedem, daca ii pun o elice d'aia mare de plastic ce o iesi... sa bage aer in camera de sablat, sa evacuez praful.

Acum 11 ore, 12345 a spus:

Si ii mai trebuie si un condensator de 16 microfarazi, 450v.

O masina de gaurit ai mai putea face. Ii pui o mandrina si ii faci un stand.

Bine bine.. ii pun, dar... unde!! Care's legaturile la fire!!  ASTA am intrebat!!

Ma gandesc la ceva cu perie de sarma pe ax... 

Acum 23 ore, modoran a spus:

0,18KW ?  Ce compresor vrei sa invarti cu ala, unul de jucarie poate. Trebuie motor de 1,5 - 2 - 3 KW pentru compresor.

...mda... mie mi'a placut ca e vechi... strain.. 

Link spre comentariu

Aha. Nu conteaza pe care din ele pun piesele, nu?

Totusi- observati placa cu firele, sunt 6. Niciunul nu iese din cutie! Dece are 6?!

Editat de shurubel
Link spre comentariu

Pai ai schema în fata pina la urma cred ca o sa va curentati sigur în cutia de borne aveți deja cele trei bare legate  în triunghi restul e simplu aveți 6fire pentru ca e motor trifazic asta înseamnă trei bobinaje x 2 capete =6 

Editat de fane
Link spre comentariu

Fiindca ai trei bobine cu cate doua capete.Montarea "pieselor" conteaza doar la sensul de "invartire".Mai clar decat a desenat Validae nu cred ca se poate!

Link spre comentariu
La 31.03.2020 la 21:55, fane a spus:

Pai ai schema în fata pina la urma cred ca o sa va curentati sigur în cutia de borne aveți deja cele trei bare legate  în triunghi restul e simplu aveți 6fire pentru ca e motor trifazic asta înseamnă trei bobinaje x 2 capete =6 

Pai pe el scrie 220v. Deci e monofazic.

La 31.03.2020 la 22:05, valangjed a spus:

Fiindca ai trei bobine cu cate doua capete.Montarea "pieselor" conteaza doar la sensul de "invartire".Mai clar decat a desenat Validae nu cred ca se poate!

Am studiat mai atent poza, asa e. Bun, deci pt inversat semsul ce schimb la fire?

Link spre comentariu
Acum 9 ore, fane a spus:

Aveți întrare pe A-și B iar între B si C sint montați condensator ii pentru schimbare sens montam condensator ii între A și B iar întrarea devine B și C

Am inteles! Multumesc!

De curiozitate- asta ar merge pe 380? Daca da.. ce parametri se schimba, viteza sau putere?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări