nickrvl Postat Martie 29, 2020 Partajează Postat Martie 29, 2020 Reusesc sa "programez" Arduino direct din Bascom via USB si merge bine asta...... un mic exemplu cu led-ul din dotare din portb.5: $regfile = "M328pdef.dat" $crystal = 16000000 Config Pinb.5 = Output Led Alias Portb.5 Led = 1 Do Led = 0 Waitms 500 Led = 1 Waitms 500 Loop End Ledul clipeste dupa programare.... Merge ceva si invers...: $regfile = "M328pdef.dat" $crystal = 16000000 $baud = 9600 Dim I As Byte Do For I = 1 To 10 Print I Wait 1 Next I Loop In "Terminal Emulator" afisaza 1,2,3.... etc Deci Arduino comunica cu PC-ul doar cu ajutorul Bascom Acum urmeaza problema mea, am facut in VisualBasic un "programel" (exemplu de pe net: https://www.youtube.com/watch?v=AS5vQKj6Ykw) cu doua butoane, LedOn - LedOff care asta as vrea sa faca sa-mi aprinda/stinga led-ul din portb5 Cand apas butoanele in Arduino se vad ledurile Rx/Tx clipind deci cred ca semnal primeste insa nu ma pricep cum sa fac programul in Bascom sa faca asta? Am incercat multe insa sa incepem cu asta: $regfile = "M328pdef.dat" $crystal = 16000000 $baud = 9600 Dim Ledin As Byte Input Ledin do If Ledin = 1 Then Led = 1 If Ledin = 0 Then Led = 0 Waitms 10 Loop end Tot ce am incercat nu merge asa ca va rog sa-mi dati idei. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 30, 2020 Autor Partajează Postat Martie 30, 2020 Intre timp ca sa fie problema completa nu mi-a mers Arduino... Aveam versiunea cea mai recenta instala si nu puteam programa Arduino Nano..... Am instalat o versiune mai veche (1.6) care a mers fara probleme, am urcat programelul in Nano: void setup() { pinMode (13,OUTPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { int value; if(Serial.available()) { delay(50); while(Serial.available() >0) { value=Serial.read(); if(value=='1'){digitalWrite(13,HIGH);} else if (value=='0') {digitalWrite (13,LOW); } } } } Iar cu micul soft facut in VB8 pot aprinde/stinge ledul din Nano astfel am confirmarea ca totul functioneaza. Acum o sa vad daca reusesc si in Bascom. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum