Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indepartare rasina

Costica Tv

Postări Recomandate

Acum 17 minute, BRANCA a spus:

Aliaj rusesc,in productie.POSK 50-18.Temperatura topire 145°C.Continut Sn-49-51,Pb-30-34,Cd-17-19.

OK, nu am zis ca nu exista astfel de aliaje. 

Dovediți-mi ca sint folosite la produse de larg consum, nu ca exista astfel de aliaje. Exista aliaje care pot fi topite și la temperatura corpului uman. 

Link spre comentariu

Pentru ca nu am statie cu aer cald + letcon profesionala si nici termometrele nu sunt decat chinezarii de 2 bani, as zice ca aliajul de lipit se topea undeva la 145-150 grade, oricum punctul de topire la placile astea e mult mai mic fata de clasicul aliaj Sn/Pb care are punctul de topire 180-190 °C. Cine nu crede sa faca proba la o placa QFU1.2E LA si se va convinge ca am dreptate.

Philips 42PFL6008S/12 - Main AV - 3104 303 54945 - 3104 313 66185 ...

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
23 hours ago, sesebe said:

Domnule, lucrez și am acces la informații de ultima ora din domeniul electronicii asa ca lasă-mă cu conspirațiile astea de doi bani.

Nu e nici-o conspiratie de doi bani, faptul ca dupa reball intra in scurt traseele de sub rasina, spune clar scopul acestor depozite de rasina...cine a lucrat cu placile astea stie despre ce vorbesc...

Link spre comentariu

@Costica Tv nu stiu nimic despre respectivele placi dar pe un forum rusesc un utilizator scrie: :rade:

Citat

Tema picăturilor este intimă și este interzisă pe forumuri. Mai rău decât subiectul boobs.
O încercare de divulgare este plină de interdicție. Afaceri, nimic personal.

Un altul spune, nu e obligatoriu sa-l si credem, ca:

Citat

placa mea se află aparent dintr-un serviciu din Germania, aparent compusul este îndepărtat cu un solvent, deoarece nu există semne de îndepărtare, în timp ce procentele nu au fost încălzite

In trecut am incercat sa indepartez rasina in care era turnat un modul electronic, chimic a fost imposibil iar mecanic nici nu ma gandeam asa ca am renuntat.

Pentru cine e curios sa vada ce se afla sub scuipatul chinezesc la respectivele placi TV:

https://centrrem.ru/portfolio/remont-televizorov-philips1/

http://monitor.espec.ws/section24/topic294863.html

http://monitor.espec.ws/section31/topic305641.html

https://forex-mag.ru/remont-philips-55pfl6008-shassi-qfu1-2e-la.html (asta nu a avut rasina aplicata)

Editat de Stefan
Link spre comentariu
4 hours ago, Stefan said:

@Costica Tv nu stiu nimic despre respectivele placi dar pe un forum rusesc un utilizator scrie: :rade:

Un altul spune, nu e obligatoriu sa-l si credem, ca:

In trecut am incercat sa indepartez rasina in care era turnat un modul electronic, chimic a fost imposibil iar mecanic nici nu ma gandeam asa ca am renuntat.

Pentru cine e curios sa vada ce se afla sub scuipatul chinezesc la respectivele placi TV:

https://centrrem.ru/portfolio/remont-televizorov-philips1/

http://monitor.espec.ws/section24/topic294863.html

http://monitor.espec.ws/section31/topic305641.html

https://forex-mag.ru/remont-philips-55pfl6008-shassi-qfu1-2e-la.html (asta nu a avut rasina aplicata)

Nu stiu ce sa zic, eu de ceva timp repar aceste placi, din 11 bucati toate le-am facut, dar e chinuiala dracului, nu ma deranjeaza faptul ca scobesc cu virful pensetei + aer cald 4-5 ore la cele trei rasini, cat ma deranjeaza pierderea vederi cu lupa la ochi pe tot parcursul scobiri...daca as fi avut un microscop stereo, ar fi fost super ok..., stransesem ceva banet sa cumpar microscopul de jos, dar a venit virusul chinezesc si bani s-au cam dus, ca sa nu mai zic ca acum 2 luni acest microscop era 240$ si acum vad ca sa facut 300$

Daca se poate, puneti aici un link catre acel forum unde ati gasit ce ati citat:  "Tema picăturilor este intimă și este interzisă pe forumuri. Mai rău decât subiectul boobs.
O încercare de divulgare este plină de interdicție. Afaceri, nimic personal."

3

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Vă daţi seama că interesul producătorului nu e să fie uşor de reparat, practic la garanţie îţi schimbă placa complet, nu stă nimeni să sape prin răşină.Dar sunt surprins că au acoperit doar nişte condensatori şi rezistenţe, eu mă aşteptam ca sub balegile alea să fie ceva cipuri de integrate, ca la aparatele de măsură ,,de unică folosinţă,, cu cipul lipit direct pe placă şi acoperit cu smoală.

Link spre comentariu
8 hours ago, validae said:

.Dar sunt surprins că au acoperit doar nişte condensatori şi rezistenţe, eu mă aşteptam ca sub balegile alea să fie ceva cipuri de integrate, ca la aparatele de măsură ,,de unică folosinţă,, cu cipul lipit direct pe placă şi acoperit cu smoală.

Sub acea rasina sunt niste trasee subtiri si extrem de apropiate, cand se topeste aliajul la 145-150 de grade, se formeaza niste bobite foarte mici de fludor si acestea fac scurt intre trasee pe bara de 1V5, rasina e pusa special ca sa faciliteze formarea acelor bobite de fludor si sa faca scurt intre trasee, e si varianta de placa fara rasina la "pastila mare", la asta nu face niciun scurt pentru ca smd-urile nu sunt "sufocate" de rasina.....colegu' sesebe spunea ca astea sunt conspiratii de doi bani de ale mele, dar eu stiu foarte bine ce spun, ca ma lupt cu placile astea de un an si ceva....

O placa de felul acesta e destul de scumpa si nici nu prea se gaseste, de aceea ma chinui sa le repar.....cine are Tv cu aceasta placa si vrea sa o repare, poate sa-mi trimita doar placa, ca dupa ce o repar, am un tv pe care sa o testez....

QFU1-2E.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Pai javrele astea de producatori fac intentionat chestia asta cu rasina ca sa nu poti repara!Sunt sigur ca daca incalzeai peste 150 grd se muia rasina,da...se topeste aliajul de lipit!

De aia cred ca au si folosit aliaj lipire cu Pt scazut!Ca acu se folosesc aliaje eco cu Pt peste 200 grd...

Link spre comentariu

Eu zic ca rasina e acolo tocmai ca sa mareasca (artificial) distanta intre trasee. Mizeria este pe locul intai la declansarea de defecte. 

Al doilea motiv putand fi echilibrarea termica a zonei. 

E greu de crezut ca picatura e acolo ca sa impiedice repararea ulterioara. Depunerea picaturii, plus materia prima, costa firma mai mult decat pierderea clientilor ca urmare a reparatiilor de catre depanatori. Vorbesc de epoca in care traim, nu de anii 80.

Link spre comentariu
34 minutes ago, Stefan said:

Ce va face sa credeti ca la peste 150°C rasina se "muia"?  Eu zic ca se duce ccablajul pana cand rasina cedeaza.

La 200-220 grade aer cald se inmoaie cat de cat rasina si se poate curata, aceasta temperatura trebuie aplicata cu duza de 7mm strict pe rasina in locul unde infingi varful pensetei, trebuie sa fie 200-220 grade real, de exemplu la statia mea Lukey 852D+ trebuie sa setez 300 de grade ca in realitate sa am 220 grade.

Link spre comentariu

Am citit si de pe forumul rusesc.Exact asta zicea si un rus ca a inmuiat rasina cu fenul.

In principiu toate materialele plastice se inmoaie la caldura.Ca de-aia sunt numite "plastice"!

Link spre comentariu
On 4/2/2020 at 7:51 PM, Thunderer said:

Eu zic ca rasina e acolo tocmai ca sa mareasca (artificial) distanta intre trasee. Mizeria este pe locul intai la declansarea de defecte. 

Al doilea motiv putand fi echilibrarea termica a zonei. 

E greu de crezut ca picatura e acolo ca sa impiedice repararea ulterioara. Depunerea picaturii, plus materia prima, costa firma mai mult decat pierderea clientilor ca urmare a reparatiilor de catre depanatori. Vorbesc de epoca in care traim, nu de anii 80.

Total gresit !!!, cand vei ajunge sa lucrezi cu aceste placi, ai sa intelegi imediat ce rol au aceste depozite de rasina....,sub placa in dreptul procesorului e ditamai bucata de termopad pentru "echilibrarea" termica !

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări