Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indepartare rasina

Costica Tv

Postări Recomandate

Salut,

Am inteles ca cei care repara telefoane, folosesc o solutie speciala pentru indepartarea rasinei din jurul integratelor in vederea inlocuiri acestora. Stie cineva unde gasesc si eu aceasta solutie de cumparat?, vreau sa indepartez rasina de la placile tv, cum este de exemplu cea din imagine. Am gasit pe un forum aceasta informatie:

Citez:

"Exista solutii pentru dizolvarea rasinii, se gasesc pe siturile care vand aparatura, scule si piese pentru depanare telefoane mobile. Aceste solutii insa sunt destul de periculoase, distrugand de multe ori cablajul."

Multumesc.

5401663809.jpg

Link spre comentariu

Eu am vazut ca astia incalzesc rasina si o indeparteaza mecanic, nu dau cu nici o solutie, vezi Louis Rossman si altii ce repara macbook si iphone in special.

Link spre comentariu
15 minutes ago, modoran said:

Eu am vazut ca astia incalzesc rasina si o indeparteaza mecanic, nu dau cu nici o solutie, vezi Louis Rossman si altii ce repara macbook si iphone in special.

Pai asa o indepartez si eu, la 3 depozite de rasina stau cu lupa la ochi (ma chiorasc) si curat din greu timp de 4-5 ore....

Link spre comentariu
1 hour ago, modoran said:

Daca ai vizionat clipuri cu Louis Rossman pe tema asta, pune te rog si tu un link, eu nu gasesc nimic...Multumesc

Link spre comentariu

Daca ala din video se chinuie cu aer cald sa curate la cat de dotat este, cu siguranta ca nu exista solvent pentru aceasta rasina. Userului unde am gasit info cred ca ii place sa manance rahat mult ca un prost...:rade:

Link spre comentariu

Era o solutie, "Supercromofag" de la Caparol. Lasata in sticla, neagitata, la racoare, solutia aduna la suprafata niste "solzi" gelatinosi pe care-i culegeam si-i puneam peste rasina folosita in telefoanele celulare. Nu topea rasina dar peste noapte o eroda cumva, o facea poroasa si mult mai usor de inlaturat mecanic. Foarte rar, unele rasini capatau consistenta cauciucului, le inlaturam cu acul.

Link spre comentariu
30 minutes ago, Ovidanie said:

Era o solutie, "Supercromofag" de la Caparol. Lasata in sticla, neagitata, la racoare, solutia aduna la suprafata niste "solzi" gelatinosi pe care-i culegeam si-i puneam peste rasina folosita in telefoanele celulare. Nu topea rasina dar peste noapte o eroda cumva, o facea poroasa si mult mai usor de inlaturat mecanic. Foarte rar, unele rasini capatau consistenta cauciucului, le inlaturam cu acul.

Ahaaa...deci ceva adevar exista, precum ca ar fi o solutie.....multumesc!

Ma pun pe sapat sa vad pe unde se gaseste aceasta solutie Supercromofag....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 hour ago, modoran said:

Nu ai sa gasesti, contine diclormetan si asa ceva este interzis la vanzare catre persoane fizice.

Am gasit deja, 50 de lei 1L si nu e scump deloc, dintr-un litru am de-mi torn si-n cap...:rade:

Cred ca asta de aici e mai puternic, ca pare sa fie in recipient de sticla... http://www.directorfirme.ro/catalog-produse-servicii/Chimicale-Cauciucuri/-Decapanti-si-abrazivi-chimici-/Super-Kromofag-Decapant-Vopsea-7366.html

super_kromofag_1274699184.jpg

https://dennver.ro/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=120_147_322&products_id=88180

KROMOFAG DECANOL 1L

FISA-TEHNICA-KROMOFAG.pdf

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Da, sunt fel si fel de solventi care inmoaie/dizolva rasinile...., daca s-ar cunoaste ce fel de rasina este cea de pe placa, rezolvarea ar fi simpla prin gasirea unui dizolvant specific rasinei. Nu cred ca e o rasina epoxidica, ca e tare ca piatra...am testat deja cativa diluanti pentru rasini epoxi dar fara niciun rezultat...

Ramane sa comand Kromofagul, totusi nu ma grabesc, poate cei care repara telefoane nu se chinuie toti cu aer cald sa curate.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Eu repar telefoane.

Pe vrenea cand  Nokia N95 se decoda cu testpoint pe un pin al procesorului, cumparam un solvent care inmuia rasina, reuseam sa o indepartez cu varful bisturiului. Era ambalat intr-o sticla cu dop de cauciuc, cum sunt unele antibiotice, probabil erau 2-3 cm cubi. Tin minte ca am folosit acelasi solvent intr-un telefon Motorola si nu a avut nici un efect.

Asta a fost pe vremuri, acum nu mai stiu sa existe asemenea solventi deoarece nu exista necesitate asa mare.

De ce neaparat trebuie ca solutia problemei sa vina din service-urile GSM? Raspunsuri exista si la cei care schimba integratele de pe cablajul flexibil care este lipit pe ecranele LCD.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări