ndor Postat Mai 7, 2020 Autor Partajează Postat Mai 7, 2020 Multumesc. Sper sa gasesc un link sa descarc lucrarea. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Nu stiu daca o gasesti online... https://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=1187 Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2020 Am o intrebare pentru constructorii care s-au mai lovit de problema . Incercand sa gasesc o solutie pentru automatizarea controlului in frecventa a unor filtre HF ,m-am lovit de problema diodelor varicap cu raport si capacitate mare , care sunt mirifice, dar lipsesc cu desavarsire . Am gasit ceva , condensatori cu capacitate variabila in functie de tensiune , VAC. A mai folosit cineva ? Cum se comporta ? Preturile vad ca sunt suportabile intr-o oarecare masura . Din ce vad raportul este de 1:2 indiferent de valoarea minima . https://www.murata.com/en-global/products/capacitor/variable Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 VAC, nu stiam ca exista asa ceva. La prima vedere, cel putin ciudata este aceasta zicerea din prezentarea lor: "To change the capacitance, apply for DC voltage to V_tune terminal. It does not change even if AC voltage is applied." Cum adica? Daca aplic AC cu frecventa de 1 oscilatie pe saptamana nu se schimba capacitatea? Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2020 Zi-mi un singur caz....unul singur, in care ai folosit o oscilatie pe saptamana ? Si cum ai produs-o ? Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 53 minute, ndor a spus: Zi-mi un singur caz....unul singur, in care ai folosit o oscilatie pe saptamana ? Si cum ai produs-o ? Nu vreau sa-ti zic. Care este rostul interventiei tale? Nu ai inteles ce am vrut sa intreb, sau te grabesti sa ajungi in Piata? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 (editat) Sigur ca se schimba dar, de obicei, tensiunea de AC are amplitudine cu citeva ordine de mărime mai mica decit tensiunea de acord (milivoltii vs volți). Luind în considerare și faptul ca circuitele acordate realizate cu varicapuri nu au un factor de calitate foarte ridicat, efectul nu este deranjant. Editat Iulie 13, 2020 de sesebe Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 31 minute, gas2 dan a spus: Nu vreau sa-ti zic. Atunci nu te ,mai baga aiurea in discutie, . Nu am nici un chef sa intru in polemica cu tine pe teme aiurea. Intrebarea mea a fost clara, a mai folosit cineva asfel de componenta in circuite acordate ? Si daca da , in ce conditii si cum se comporta ? PS - Daca aplici unei diode varicap , AC cu frecventa de 1 oscilatie pe saptamana se schimba capacitatea ??!!! Nu te-ai gandit ca poate fi similar ? 1 Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 Varicap-urile tb sortate iar daca mai "bagi" in ecuatie si VFO-ul treaba (alinierea ) devine si mai grea. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 Acum 15 ore, ndor a spus: m-am lovit de problema diodelor varicap cu raport si capacitate mare In selectoarele TV. BB139 (50 pF maxim) are raportul 5-6. Pentru capacitati mari, cele din receptoarele auto. Si ai nostri faceau varicapuri cu raport foarte mare, trei imperecheate intr-o capsula, ßB313 (600 - 800 pF maxim fiecare). Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 Da, stiu , dar problema este ca nu le gasesti . Se pare ca nu se mai fabrica diode cu capacitati mari . Totusi, VAC-urile par a fi o alternativa buna pentru domeniul HF-VHF. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 Se mai gasesc inca prin stocuri, se pare ca ar mai fi si in tara: https://www.electronicservice.ro/en/cumpara/1sv149-v149-toshiba-334816 sau https://www.minikits.com.au/1SV149 Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 La targ pe placile de cass-uri de masina gasiti bb112 Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 (editat) Nu stiam de aia de la Electronic service ! Pentru minikits ...poate am sanse sa iau o viza de AU ! Targurile s-au cam terminat cu pandemia asta . Si oricum , nu ma pot baza sa fac un produs doar cu ce o sa gasesc prin vechituri. Editat Iulie 14, 2020 de ndor Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 Partea proasta cu Electronic service e ca au cite o bucata din fiecare componenta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum