sesebe Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Dupa aspect pare mai degraba bobina si acolo ar avea rol de filtrare. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Dacă e marcată cu ,,L,, sigur e bobină, chiar dacă arată ca o rezistenţă.Iar dacă mai e şi întreruptă, poţi s-o ,,şuntezi,, de probă cu o sârmuliţă, ca să vezi dacă se restabileşte funcţionarea plăcii. Link spre comentariu
mirkios Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Pare sa functioneze, am verificat prima data acea tensiunea de alimentare pentru main-board si era stabila 5,37V, iar la conectarea main-board-ului s-a initializat corect, inca n-am pus totul la loc, dar pare sa fie ok. Multumesc! Acum am probleme in a gasii o bobina s-o inlocuiesc pe asta (de prin sursele mele de calculatoare), care dupa codul culorilor pare sa fie 1000uH +/-10% (maro, negru, rosu, argintiu) fiindca multimetru meu nu masoara Henry. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 (editat) Cred că va funcţiona acceptabil şi fără acea bobină, până găseşti una.Nu ştiu dacă vei găsi de 1mH prin surse de calculator, mai degrabă prin televizoare vechi CRT sau radiocasetofoane... E şi o variantă s-o faci singur, nu trebuie neapărat un inductanţmetru, fiindcă valoarea nu cred să fie prea critică.Se găsesc pe net tutoriale şi sârma poţi s-o recuperezi de prin diverse electronice dezafectate, de exemplu relee miniatură, alte bobine, etc... Editat Aprilie 3, 2020 de validae Link spre comentariu
mirkios Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Am conectat si motorul si-am facut mici probe, pare sa se comporte normal! Am schimbat puterea si m-a ascultat Multumesc mult si sanatate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum