Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrolux Z90 UltraOne 91028694500

mirkios

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mirkios

10

• validae

8

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă e marcată cu ,,L,, sigur e bobină, chiar dacă arată ca o rezistenţă.Iar dacă mai e şi întreruptă, poţi s-o ,,şuntezi,, de probă cu o sârmuliţă, ca să vezi dacă se restabileşte funcţionarea plăcii.

Link spre comentariu

Pare sa functioneze, am verificat prima data acea tensiunea de alimentare pentru main-board si era stabila 5,37V, iar la conectarea main-board-ului s-a initializat corect, inca n-am pus totul la loc, dar pare sa fie ok. Multumesc! :)

Acum am probleme in a gasii o bobina s-o inlocuiesc pe asta (de prin sursele mele de calculatoare), care dupa codul culorilor pare sa fie 1000uH +/-10% (maro, negru, rosu, argintiu) fiindca multimetru meu nu masoara Henry. 

Link spre comentariu

Cred că va funcţiona acceptabil şi fără acea bobină, până găseşti una.Nu ştiu dacă vei găsi de 1mH prin surse de calculator, mai degrabă prin televizoare vechi CRT sau radiocasetofoane...

E şi o variantă s-o faci singur, nu trebuie neapărat un inductanţmetru, fiindcă valoarea nu cred să fie prea critică.Se găsesc pe net tutoriale şi sârma poţi s-o recuperezi de prin diverse electronice dezafectate, de exemplu relee miniatură, alte bobine, etc...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări