Casa Matei Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Salut. O problema pentru cei mai experimentați în domeniu. Stau la casa și am cablu TV și internet de la una dintre firmele principale de pe piața, primind semnalul tv+internet prin cablu coaxial. Problema este următoarea: casa este construita acum 10 ani iar instalația TV a fost făcută de o persoana nu foarte profesionistă și folosind materiale destul de ieftine spre medii. În total, în toată casa sunt aproximativ 14 prize de TV (da, destul de multe, știu, dar am pus mai multe în anumite camere pentru ca nu eram sigur de poziția finala a TV-ului sau în cazul în care doream sa o schimb cu timpul). După cum puteți bănui, având atât de multe ieșiri și pierderile de semnal sunt destul de mari astfel ca în unele camere nu am deloc semnal digital în timp de în unele nu merg doar anumite canale. La sfatul celor de la firma de TV am cumpărat un amplificator - 860MHz nextraCOM - LH-8630RA care momentan este în configuratia următoare: Cablu care vine spre casa întra în aplificator, din amplificator iese într-un splitter de 2 care unul de duce către TV în toată casa și unul în modemul de internet. Tocmai am ajuns la configuratia asta pentru ca înainte era asa: cablul din strada intra în splitter apoi din splitter unul în amplificator și unul în modem. Dar am luat un aplificator cu dublu sens deci ma gândesc ca ar trebui sa fie și internetul prin el, nu? Următorul pas pe care vreau să-l fac este sa desfac cutiile de prin pereți și sa vad câte splittere sunt în total și care unde duce, pentru ca nu mai am schema inițială și sa încerc sa mai elimin din cele pe care nu le folosesc. Eventual am în plan sa schimb mufele lor și splitterele cu unele mai noi/bune. Sugestii? Aveți ceva sfaturi în legătură cu asta? Mulțumesc pentru timpul acordat sa citiți tot textul asta :) Link spre comentariu
modoran Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Nu e bine sa treci direct prin amplificator, mergi ca si pana acum cu un splitter, amplificator pentru partea tv si direct im modem pentru partea de internet. Internetul via coaxial este livrat pe frecvente in afara spectrului tv. Link spre comentariu
Casa Matei Postat Martie 28, 2020 Autor Partajează Postat Martie 28, 2020 Care ar fi atunci rostul amplificatorului cu dublu sens dacă prin el trece doar un semnal de intrare (TV)? Sau nu știu eu ceva și la TV are semnal și de ieșire? Înainte sa fac contract cu ei, aveam doua cabluri, unul coax și un UTP și pe cel coax am avut un amplificator simplu. Dar când am făcut contractul cu ei a zis ca amplificatorul acela nu duce destul și sa iau unul cu dublu sens. Dar nu au mai venit sa îl schimbe și l-am înlocuit eu. Vad ca internetul merge și în configurația noua. Cat de bine o fi pe teste făcute pe frecvente nu știu. Oricum cred ca ar trebui sa îl verific cu o scula specializata ca are niște potențiometre care merg invartite pentru a mai ajusta semnalul. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Salut. Și eu sunt abonat la un distribuitor ce utizeaza cablu coaxial pt tv+net, probabil vb de aceeași entitate. Rețeaua o am în felul următor: spliter 3 canale 2 TV + unul care se mai împarte cu un spliter de 2 canale pt TV+router. În urma cu aprox 3-4 saptamani nu îmi mai mergeau canalele HD (la un TV se vedeau pixelat cu întreruperi, la altul nu mai mergeau deloc), internetul mergea ok. Am făcut o sesizare și a venit un băiat de la ei sa verifice. Partea dubioasa era ca, pe aparatul lui, avea semnal suficient de puternic la cel mai indepartat punct din casa, dar canalele HD tot nu mergeau. A schimbat toate mufele și splitterele și pana nu l-a schimbat pe cel de la intrare cu 3 canale treaba nu s-a rezolvat. Spliterul asta era unul ordinar luat din "piața". Respectivul mi-a spus următoarele: a fost ingustata banda TV ca să facă loc la netul de 1Gb ce urmează sa îl lanseze. Treaba asta a făcut ca rețeaua sa fie mult mai sensibila la componente din generații mai vechi. Concluzia ar fi urmatoarea: trebuie schimbate spliterele cu unele noi calitative și, de preferință, de la primul spliter sa tragi cabluri continue pana la prizele utilizate. Numai bine! Adrian Link spre comentariu
Casa Matei Postat Martie 29, 2020 Autor Partajează Postat Martie 29, 2020 Mulțumesc. Asta am de gând sa fac. Odată ce trece perioada asta o sa înlocuiesc toate mufele și splitterele. Din păcate, sa trag cabluri direct nu este o varianta pentru mine deoarece sunt băgate prin pereți, casa fiind de lemn. Link spre comentariu
validae Postat Martie 29, 2020 Partajează Postat Martie 29, 2020 Cabluri noi se pot trage frumos şi prin plintă decorativă, pe la baza pereţilor.... Link spre comentariu
t0rquemada Postat Martie 29, 2020 Partajează Postat Martie 29, 2020 (editat) Dacă vorbim de internet prin cablu RF atunci trebuie să asiguri traseu fără separare galvanică între intrarea în casă și modem/STB. Rezolvare posibilă: intrarea în splitter de foarte bună calitate cu 2 ieșiri , prima pentru STB, a2a pentru amplificator și după amplificator "spargi" semnalul doar pentru nr necesar de abonați, dar... dacă nu ai nevoie 100% de grila analog și mergi doar pe DVB-C(card CI+) , amplificatorul e inutil Editat Martie 29, 2020 de t0rquemada Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 30, 2020 Partajează Postat Martie 30, 2020 Eu as spune ca trebuie sa schimbati sau sa anulati "prizele TV".Acum 10-12 ani am gasit "prize TV" cu atenuare de 20 dBuV.Degeaba intra in casa semnal de 80 dBuV ca la TV ajungea doar 60, scazand si atenuarea cablului ... se vedea "cu purici". O alta problema e cablul.Daca il schimbati, folositi cablu tri-shields, are atenuare mica si e mai putin influentat de radiatii externe. O metoda de schimbare a cablului este sa folositi vechiul cablu ca "remorca".Desfaceti toate prizele TV si vedeti care cu care e legata.Apoi inaditi cablul nou cu cablul vechi, dati cu banda izolatoare peste inaditura ca sa alunece usor apoi trageti de cablul vechi.Asta se poate face doar daca meseriasii constructori nu au prins vechiul cablu intre grinda si scandura sau rigips sau daca acele cabluri au fost trase pe tub de PVC.Strangularea cablului ar putea fi chiar cauza din care unele prize nu aveau semnal. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum