validae Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Dacă masca nu e lipită etanş pe faţă, (iar astea de cârpă nu sunt niciuna), poţi aspira lejer particule infestate pe lângă mască. Mai degrabă protejezi tu pe alţii purtând masca, decât să fii protejat de ea.Dar e mai bine decît nimic... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 (editat) 1 oră în urmă, validae a spus: Dacă masca nu e lipită etanş pe faţă, (iar astea de cârpă nu sunt niciuna), poţi aspira lejer particule infestate pe lângă mască. Din aia de care i-o dat lui Putin nu prinde orice muritor de rand . Care mai are masti de gaze de pe vremea lui ceasca isi pot cumpara cartuse filtrante si sunt boieri! Temperatura la care coronavirusul dispare în 30 de minute Citat noul coronavirus este afectat de temperaturile înalte, iar la o temperatură de aproximativ 4 grade virusul rămâne activ, infecția durând două săptămâni. La 70 de grade Celsius, virusul poate să dispară în doar 5 minute, potrivit Digi24. La o temperatură de 22 de grade, virusul este activ timp de o săptămână, iar la 37 de grade rezistă doar două zile. La temperaturi de peste 65 de grade. Infecția ar putea dispărea în 30 de minute sau mai puțin. Editat Aprilie 7, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 masca e ca sa-i protejati pe ceilalti. Ochii sunt cu 2 cm mai sus ca nasul. Care e diferenta? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Acum 2 ore, validae a spus: Aia e altă treabă, că ai deja o lampă de UV pentru cablaje şi vrei s-o foloseşti şi la sterilizat, dar fier de călcat are oricine în casă.Şi oricum sterilizarea UV nu funcţionează la ţesături, poate doar la puteri extreme....că nu penetrează prin fibre. de aia in locurile publice se folosesc suprafete lucioase. cum ar fi metal lucios, la care microrganismele nu pot sa adere si sa se inmulteasca usor. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Se mai poate steriliza cu ozon, desigur numai cand nu esti in spatiul respectiv ,si aerisesti dupa .Are avantaj ca intra peste tot ,si sub dulap etc ..... ca o ironie , am un filtru purificator de aer ,cu functie Ozon 15 min/nelimitat .....si acum ca am vrut sa-l folosesc nu mai merge .Are un modul made in China ,turnat , cat 1/3 din pachet tigari ,merge la 12V si are un terminal de inalta tensiune care face ozonul .L-am scos din cutie ,credeam ca nu primeste comanda , dar si alimentat separat nu face nimic......nici consum nu arata decat infim,abia vizibil pe alimentatorul de laborator. Azi am mai luat 2 module electronice neon universal 18W-40W ,sa am ,si de rezerva ,si cutie carton pt incinta dezinfectare . Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 adica cum. neoanele alea UV-A/B care le folosim la pcb-uri sunt bune la sterilizat ? eu folosesc neoane care sunt de la "cuptoarele" alea de unghii.. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) @Gilbert Sparios alea nu sunt pentru sterilizat, nu stiu de ce @validae a zis asa aici https://www.elforum.info/topic/142171-sterilizarea-mastilor-cu-ultraviolete/?do=findComment&comment=1877738 Aveam lampile UV-C de 8W pentru ca nu reuseam sa sterg cu altceva memoriile EPROM. Editat Aprilie 9, 2020 de Stefan Link spre comentariu
xubi Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 La 07.04.2020 la 23:16, wally_gatter a spus: de aia in locurile publice se folosesc suprafete lucioase. cum ar fi metal lucios, la care microrganismele nu pot sa adere si sa se inmulteasca usor. Ciudat este că animalu, cum dezmierd eu Covidu, rezistă până la 17 zile pe suprafețe lucioase cm spunea la RTL într-o seară un șef epidemiolog de la Uni Klinik Koeln, Bonn, nu-mi amintesc exact, dar era un nene cu problema-n mână. Spunea că pe suprafețe poroase, higroscopice, nu prea rezistă din cauza umezelii. Clar dacă suprafața lucioasă-i expusă soarelui, adio Covidius Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 unde mai găsesc preturi normale pentru o lampa uvc, ca au înnebunit preturile.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Hornbach Editat Aprilie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
vghesm Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Stimabililor, cine a prins vremurile când ștergeam eproamele cu UV, are și lampă de sterilizare! Vaporii de mercur emit în UV-C! Pentru ceilalți: orice lampă cu vapori de mercur, la care se sparge balonul cu luminofor, emite în spectrul UV-C! Și, bonus, aveți și sursa de ozon! Oricum MARE ATENȚIE să nu o folosiți cât sunteți în încăpere deoarece poate provoca cancer de piele, și dacă vă holbați în ea, faceți cataractă și afectează și retina! Deci, repet, MARE ATENȚIE la folosire! Pentru sterilizarea măștilor, acestea se pot îmbiba în alcool isopropilic diluat cu apă până la o concentrație de puțin peste 70 de grade! Și de ăsta ar cam trebui să aveți prin atelier! Opțional e bun și alcoolul dublu rafinat, tot așa diluat! Ăsta are avantajul că după ce trece pandemia se poate consuma Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Eu...le spray-ez cu alcool izopropilic apoi le tin cateva ore inchise ermetic in pungi cu zip; in speranta ca moare ..acest covid. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 apropo de alcool izopropilic. oare va mai revenii vreodata preturile normale pentru alcool iso ? ca daca raman asa...nu mai ne permitem (cel putin eu) sa spalam cablajele in izopropilic. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Dacă o sa scadă cererea, și sigur o să scadă, prețul o să revină la aproape normal în funcție de oferta producatorilor. Poate că nu va reveni chiar la prețul initțal dar sigur o sa scadă. Link spre comentariu
Postări Recomandate