Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sterilizarea mastilor cu ultraviolete ?

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Dudikoff a spus:

Salut !

Am auzit ca ultravioletele ar omori virusii... Si cum noi sintem electronisti si facem cablaje prin metoda foto, avem deja cutii de expunere la UV, carora le putem da o noua intrebuintare...

Aveti idee cam cum se face ? De exemplu, cel mai important de stiut ar fi cat timp trebuie tinuta masca la UV...

Cutia mea de expunere arata cam asa: https://electronulametit.000webhostapp.com/uvbox.html

Felicitări!

De obicei eu comentam justificat sau nejustificat referitor la carcase din lemn sau cutii de pantofi, realizarea ta este BETON, acum, nu pot să comentez.

Link spre comentariu

E dificil de precizat exact. Consulta mai bine literatura de specialitate empirica. Din ce stiu eu, toata gama UV-ului (100nm-400nm) in general descompune virusii, dar pentru linistea ta, fa-ti propria documentare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ritualuri sociale, tam-tam-uri tribale...pot sa pariez ca la dimensiunea de 120nm cat are,  virusul ala trece si prin HEPA 14, daramite printr-o tesatura de felul aleia din care este confectionata masca.De ajutat, masca ajuta sa nu inhalezi particule de praf mari, gen PM10, care ar putea avea pe ele virusi.

Eu m testat prin ian.-feb. 2019 efectul radiatiei UV-C asupra bacteriilor micrococcus sedentarius(usor de procurat), efect nul, indiferent de intensitate(oricum, enorma...2-3W/cmp).

Asupra virusilor, evident ca nu poti testa ceva in regim de amator, nu cred ca exista vreun amator care sa detina microscop electronic, iar cu culturile virale nu prea e de joaca...

Link spre comentariu

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24819034/

http://csef.usc.edu/History/2018/Projects/J1608.pdf

Conclusions/Discussion:
It appears sensitivity to UVC light may vary greatly between different species of bacteria. Bacillus subtilis and Micrococcus luteus are both Gram positive bacteria yet the ability to tolerate UVC exposure was strikingly diverse. This suggests other bacteria, including pathogens, may require lengthy exposures to UVC light to achieve 100% mortality.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce-o fi fraţilor aşa de greu să dai fierul de călcat la maxim (pentru măştile de pânză bumbac) şi să o calci cu aburi câteva minute ? Că la 250*C şi abur se duce şi mama virusului. Cu ultraviolete sterilizezi suprafeţe neabsorbante, nu pânză, ce naiba....

Link spre comentariu

Aia e altă treabă, că ai deja o lampă de UV pentru cablaje şi vrei s-o foloseşti şi la sterilizat, dar fier de călcat are oricine în casă.Şi oricum sterilizarea UV nu funcţionează la ţesături, poate doar la puteri extreme....că nu penetrează prin fibre.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări