Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva osciloscoape...

soisun

Postări Recomandate

Asa, produsele romanesti in "top". Super fain, felicitari!

Dintre cele de acolo cite sint functionale? Si daca tot le ai mai faci si altceva cu ele inafara de a le tine de expozitie?

Link spre comentariu

Nu știu câte sunt funcționale, să zicem jumătate. N-am timp de ele, mai am încă multe care nu sunt acolo.

Despre ce fac cu ele...

Dacă erau lucruri strict de privit, de exemplu tablouri sau alte obiecte fără utilitate practică, m-ați fi întrebat ce fac cu ele... ?

Mă mai distrez cu cate unul din joi în paști, evadez din era pătrățelelor digitale, îmi fac speranțe să le restaurez vreodată pe toate... asta fac cu ele. Cam ce face fiecare om cu colecția lui.

Pitici pe creier. Cam asta e justificarea oricărei colecții. Noi să fim sănătoși...

Editat de soisun
Link spre comentariu
Acum 3 ore, modoran a spus:

Daca ai foarte multe probabil iei ceva bani pe ele la un centru de colectare fier vechi

La un așa răspuns chiar nu mă așteptam...

Oamenii ar trebui să se trezească odată, să nu mai ducă aparatură electronică la fier vechi. Dacă am vorbi de chinezării, aș mai înțelege. Dar ceva ce nu se mai fabrică de zeci de ani... așa ceva nu înțeleg. Pune la vânzare, donează... Nu te bucura că-ți ies bani de o bere sau de o ciorbă, pe care le donezi oricum la primul WC...

Iarăși nu-i înțeleg pe cei care dezmembrează. Distrug aparate vechi, care nu se mai fabrică niciodată, le vând pe bucăți, și sunt fericiți că au câștigat nițel mai mult, câștig pe care îl uită oricum în 2-3 zile. Și prin asta, un aparat care nu se mai fabrică de zeci de ani, a dispărut definitiv de pe piață. Poate altul caută așa ceva, restaurează, colecționează, folosește. Rămân din ce în ce mai puține. Din cauză de dezmembrare și fier vechi. 

Atât gândește omul: berea și ciorba.

Editat de soisun
Link spre comentariu
Acum 4 ore, soisun a spus:

..............

Oamenii ar trebui să se trezească odată, să nu mai ducă aparatură electronică la fier vechi.  

....................

Unele aparate chiar merita duse la fier vechi, mai ales pocnitorile care se vind acum prin magazine, dar multe aparate vechi merita pastrate chiar si daca numai de colectie - la tine sau la cei care fac colectii.

Link spre comentariu

Nu cred că aș da la fier ceva făcut demult, oricât de degradat ar fi. Poate doar chinezării.

Ceea ce vedeți aici:

https://imgur.com/a/SXhvY8T

https://imgur.com/a/oZTL8Qr

a fost odată un tranzistormetru E0712. Acum mai e doar o parte de carcasă cu niste comutatoare și potențiometre. Nu mai are nicio placă, nici transformator...

L-am luat de la fier mai demult, fără speranță... câțiva lei sacrificați, am zis că nu i-am avut. 

De când cu virusul lu' pește și statul acasă, am început să cotrobăi prin dulapuri, am dat peste el, i-am găsit uA pe OLX, mi-a dat dl Soldan documentația. Traful, plăcile, carcasa, se refac. 

Un aparat pe care nu-l prea mai găsești pe oriunde, dintr-o epavă de la fier vechi, acum are șanse la reînviere!

Editat de soisun
Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Asa, produsele romanesti in "top". Super fain, felicitari!

.........

Cred că motivul a fost unul mai comod. N-avea loc 103-ul mai jos, sau mi-a fost dificil să-l strecor la limită în raft cu cele 24 kg ale sale.

Decât să-l avariez, mi-a fost mai la îndemână să-l pun deasupra, și pe frații lui lângă el.

Oricum, situația m-a depășit demult...

Am făcut niște dulapuri de categorie grea, și le-am băgat pe toate acolo. Mai am niște giganți care îi depășesc pe oricare din poză de acolo, așa că s-a impus o nouă ordine mondială...

Editat de soisun
Link spre comentariu
La 30.03.2020 la 14:25, modoran a spus:

Daca ai foarte multe probabil iei ceva bani pe ele la un centru de colectare fier vechi

Să vedeţi ce bine vă simţiţi când aveţi nevoie musai de un osciloscop, la firmă nu poţi ajunge, acasă n-ai...ce bine ar prinde un "hârb" din ăla! :da

Link spre comentariu

Cele două Tektronix din stânga jos se vând pe ebay la câteva sute de $ bucata. Au peste 50 de ani fiecare, sunt funcționale amândouă și sunt peste performantele medii ale unui osciloscop de astăzi.

Cel din stânga a fost al d-lui Ilie Mihăescu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări