yo3dbm Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 incep cu o mica prezentare despre mine.sint dorel asa scrie pe buletin.(nu din las fierbinti ) as putea spune un "mos" tinar.mesteresc de 54 am inceput 10 ani. multi ani de boala si nu m an vindecat meserie cirpaci in domeniul electronici ( nu cu prea multa scoala) incerc sa va prezint o serie de experimente care leam facut pt realizarea unui transceiver.incerc ca fac un transceiver (bunicel) si cit mai ieftin accesibil utilizind schemele de pe net.imcerc sa iau de la toti ceva care consider ca se potrivste cu proiectul meu .ex folosesc dds placa chinezeasca usor de cumparat si nu chiar scumpam ales controlul de la bitxusor de facut ci ieftin (cu 2 pic} am facut mixerul H de la picastar pe aceleasi considerente .pret calitate usor de facut .consider cca trebuie sa fi la un nivel mediu ca sa poti dace proiectu de aici . dar poate incerca toata lumea.montalele sint pt cei care nu stiu nu vor nu pot sa faca cablaje.eu sint in aceste categori.sper sa pot ajuta e cineva. deci LA TREABA!{NU INTELEGETI GRESIT IMI PLAC REALIZARILE PE CABLAJE FRUMOASE) Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 26, 2020 Autor Partajează Postat Martie 26, 2020 mixerul functioneaza chiar daca e urit lucrat.in cutie nu se vede 20200324_205817.mp4 Link spre comentariu
puriu Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Felicitari pentru QSL-ul din partea regelui JY1.Era foarte popular, dar nu raspundea oricui. Cele trimise de el contineau fotografia lui in timpul unui QSO. Si actualul rege al Spaniei era un RA activ, poate mai este si acum. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 (editat) *** Editat Martie 26, 2020 de Marele Savant 1 Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 pt puriu.imi spui ca qsl-ul trimes de jy 1 are fopto cu el in qso.asta NU STIU daca mi la teimes el da se compune din doua piese impreuma si nu e fotoshop.pe vremea aia lucram cu a 412 si nu mai nu mai de 10-15w. la radioclu nu lam aratat decit prietenilor apropiati.lam descoperit acu dupa 35 ani. de ce tinar eram atumci.cind lam lucrat nu stiam cine e .norocu incepatorului.de obicei daca aud harmalaie pe un dx ma bag si eu. inca mai fac asta si acum.mai mult simt cu mestereala trafic mai putin.acum despre proiect am terminate ceva filtre de banda si un fi mai slabut. sper sai sau drumu in curind si sa i fac un filmulet.73! dorel; Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Rugaminte: Nu sunt grammar nazy, dar va rog sa incercati sa scrieti mai inteligibil. Va multumesc. Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 sint mai chior da promit ca nu mai scriu fara OCHEELARI( nici mie nu imi plac analfabetii chiar daca am avut 5 la l romana hi ! Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 pt filtrele de banda folosit schema de la picastar deocamdata numai 7 si 14. mixerul h este terminat . sper sa pot incerca cit mai curind toata partea de rx. la filtrele de banda comutarea este pe releie 12v.73 dorel Link spre comentariu
yo3fhm Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Acum 15 ore, yo3dbm a spus: [...] qsl-ul trimes de jy1 [...] la radioclub nu lam aratat decit prietenilor apropiati. @yo3dbm Felicitari ptr confirmare ! Regele Hussein a fost un adevarat radioamator (sustinand ham-spirit-ul specific) si bineinteles ca datorita indicativului, era un DX foarte dorit. Am avut si eu onoarea de a obtine QSL-ul sau, precum si de la EA0JC - regele Juan Carlos . Totusi, au fost legaturi exceptionale si QSL-urile respective le-am aratat cu bucurie nedisimulata, tuturor colegilor de la radioclub. Care o fi fost motivul ptr care v-ati limitat doar la prietenii apropiati? Editat Martie 27, 2020 de yo3fhm Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 nu mi place sa ma laud.mi-a trebuit mult timp pina am hotarit sa il postez aici dar nu cu mesajul de a ma lauda singur. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Cezar, ai lucrat cu maiestatea sa, regele Spaniei, inainte de 1990 ? Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 in anii 80 daca nu stiai sa faci un transceiver era mlt mult mai dificil sa faci trafic. pt 14m iti trebuia .....cl2.....eu am fost si mai sit un norocos. nu am cistigat inca la loto . nu mai sper. hi! sanatate si 73 la toti! dorel Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Foarte interesant topicul. Daca ai putea sa pui si scheme la micile montaje ar fi si mai interesant, binenteles daca nu-s secrete. Link spre comentariu
yo3dbm Postat Martie 28, 2020 Autor Partajează Postat Martie 28, 2020 in primul rind multumesc pt interes .cu toate astea vreau sa ii ajut pe cei interesati sa constriasca un transceiver. cind nu doresti sa faci ceva comercial ci doar pt placere consider ca varianta pe module e cea mai recomandata. schemele folosite nu sint un secret. toate le-am luat de pe net.tot ce va arat e experimentat si nu povestiri sf.consider si nu ma laud ca in 54 de ani de mestereala continua cred ca am suficienta experienta pt un radioamator mediocru cum ma consider( am mai spus la scoala am baut cerneala scriu dezordonat cu greseli de gramatica dau vina pe ochi.profa de romana dupa ce mi-a dat unua a spus "mai daca vreodata cineva te intreba ce limba straina sti spui ca limba romana .) acum sa trecem la transceiver.in toate constructiille am inceput cu oscilatorul local. il consider inima transceiverului. deci am folosit un dds ad 9850 placa chinezeasca descris in acest topic.stiu ca ca se fabrica si dds mai bune ad 9951 ad9912,lea-am experimentat si pe acestea cu multi ani in urma.lam ales pe 9850 ca se gaseste gata facut si pt inceput e bun, controlorui de la bitx mi sa parut cel mai usor de realizat (2xpic 628} si cel mai ieftin. schema de asemenea se gaseste pe net.pt filtrele de 9mhz am cumparat 100cuarturi china si am facut mai multe filtre 3khz si 6khz.puteti gasi aici pe forum mai multe scheme.yo9itf catalin a facut un bitx cu dds modificat si filtru 9mhz indrumat .pretinde ca iau disparut semnalele nedorite si merge mai bine.stiu ca are lucrate si confirmate peste 50 tari cu aceasta jucarie.intentionez sa fac o comparatie intre mixerul industrial slb 1 mixerul h facut de mine dupa schema picastar si un mixer cu 4 diode folosind schema de la slb 1 cu ferite recuperate din tv vechi.73 dorel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum