Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor monofazat cu multe fire

maicusare

Postări Recomandate

Salutare,

Cu scuzele de rigoare daca am gresit sectiunea, am si eu nevoie de putin ajutor.

Am un motor electric biaxial (monofazat 200W)de la o unitate interna VRV pe care vreau sa-l convertesc intr-un fel de polizor, poate mai mult slefuitor, voi monta doar discuri de pasla sau sarma.

Problema mea este ca din el ies 5 conductori (plus alte doua care sunt legate la un condensator) si impamantare de pe carcasa.

Am o schema electrica a motorului cu (indicatii despre culorile firelor ) de diagnosticare dar nu imi dau seama cum sa le leg direct la sursa fara sa imi complic existenta.

M-am prins doar ca din cele 5 fire, albastrul nu face nimic.

foto.thumb.png.c28ded74cd04368b81ed01074feb382b.png

image.thumb.png.d8e05827d9f67f7f9cf69ae71d13dfef.png

Multumesc,foto.thumb.png.c28ded74cd04368b81ed01074feb382b.png

Ion

Editat de maicusare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maicusare

2

• sesebe

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cea mai mare treapta de viteza este pe Orange-Gray....restul conexiunilor sunt pentru alte trepte de viteza....la bornele pentru condensator montati un condensator de 10 micro/400V c.a. nepolarizat....banuiesc ca motorul este la 230V c.a ,nu?

Link spre comentariu

Daca albastru nu face nimic si nici nu ai conductie intre albastru si gri atunci e intrerupta bobina dintre galben si albastru. Poate fi chiar motivul pt care a fost scor din circuitul original.

Link spre comentariu
On 3/26/2020 at 5:31 PM, flomar60 said:

Cea mai mare treapta de viteza este pe Orange-Gray....restul conexiunilor sunt pentru alte trepte de viteza....la bornele pentru condensator montati un condensator de 10 micro/400V c.a. nepolarizat....banuiesc ca motorul este la 230V c.a ,nu?

A mers legat orange-black si gray.

Motorul este monofazat si are un condensator de 8 micro 400V deja pe el.

Multumesc,

Ion

Editat de maicusare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări