validae Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Acum 2 ore, valderama a spus: LE foarte interesant, am primit patru Dislike la foc automat de la o Loază. Poate preciza autorul ce se manifestă în oscilogramele 20Hz-sqw sau 30Hz-sqw ?! Nu crezi că poţi fi numit la fel de către cei cărora le dai aceleaşi ,,dislike-uri,, doar aşa...că nu-ţi împărtăşesc ideile ? Ar fi trebuit să-ţi dau o penalizare serioasă conform regulamentului, care spune să nu jigneşti alţi useri.Dar, având în vedere că am mai trecut cu vedera şi altora, nu vreau să fac exces de zel acum.Dar vă promit că voi fi cu ochii pe secţiunea asta şi veţi avea pauze lungi şi dese pentru astfel de cuvinte.Ideile se pot combate şi fără jigniri....dar oamenii nu vor să înţeleagă asta. Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Acum 7 minute, validae a spus: Nu crezi că poţi fi numit la fel de către cei cărora le dai aceleaşi ,,dislike-uri,, doar aşa...că nu-ţi împărtăşesc ideile ? Ar fi trebuit să-ţi dau o penalizare serioasă conform regulamentului, care spune să nu jigneşti alţi useri.Dar, având în vedere că am mai trecut cu vedera şi altora, nu vreau să fac exces de zel acum.Dar vă promit că voi fi cu ochii pe secţiunea asta şi veţi avea pauze lungi şi dese pentru astfel de cuvinte.Ideile se pot combate şi fără jigniri....dar oamenii nu vor să înţeleagă asta. Va rog sa curati topicul de aiureli, sunt sugur ca se poate discuta si constructiv. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) @radasous initial ai facut schema cu negativare fixa? Daca da, de ce ai renuntat la negativare fixa? Editat Septembrie 12, 2020 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Constructiv 1.Acest comentariu pertinent la subiect nu a plăcut ca atare a primit patru dislike la "foc automat". 2.Clar Nu am jignit alți useri sau un user anume. Un anonim a fost catalogat ca fiind Loază, în ce constă jignirea ?! sau pe cine am jignit ?! 3.Dacă vă displace moda instituită de Admin like/dislike-anonim rugați să se renunțe la ea. Editat Septembrie 12, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Acum 4 minute, merck a spus: @radasous initial ai facut schema cu negativare fixa? Daca da, de ce ai renuntat la negativare fixa? Am incercat si negatvare fixa, si "automata", ambele cu driver SE si nu au fost diferente notabile. Rezultatele au fost conforme cu documentata RCA din anii '30. Am incercat si o varianta de driver Schmitt, pe aceleasi transformatoare, cu intrefier.Cele mai bune rezultate au fost obtinute cu defazorul Schmitt. Ulterior, in timpul masuratorilor, am reusit sa prajesc jumatate din secundarul driverelor. O vreme am folosit doar jumatate de primar, tot in config driver SE, din acea configuratie mi-au ramas R2 si R3 cu valori mici (rezstente in paralel cu secundarele transformatorului driver). Acum am trafuri driver refacute pentru defazor Schmitt (sau Long Tail) si incerc sa optimizez configuratia. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) @valderama,,Anonimul,, e totuşi un coleg, iar faptul că nu poţi şti cine a fost (deşi sigur bănuieşti) nu e vina lui.Poate au fost mai mulţi, dar nu ştii asta.Data viitoare o astfel de catalogare te poate scoate definitiv în decor.Asta poţi s-o şi fotografiezi, ca să o ai dovadă.Şi chiar nu e nevoie de replică....vă rog să continuaţi la obiect. Editat Septembrie 12, 2020 de validae Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Am majorat R2 si R3, rezistorii montati in paralel cu secundarele transformatorului din driver, de la 8k2 la 27k si am reluat masuratorile. Am pus ca referinta semnalul de intrare in driver, din generator trece printr-un etaj de amplificare cu 6SN7GT ceea ce afecteaza putin formele semnalului dreptunghiular. Pe oscilograme se pot vedea semnalele aplicate pe intrarea etajului defazor, semnalele din secundarele trf. driver - inclusiv compuse (Math -), semnalele din primarele anozii tuburilor finale, inclusiv compuse (Math -), semnalul de pe iesire: FFt la 1kHz sinus pe intrarea etajului defazor, thd iese de pe grafic pe la 0.6%: Ffft la 1kHz sinus, pe iesire, semnal ceva mai mare, se vad bine armonicile impare, thd calculat pe grafic iese 10.3: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 R2 si R3 ar trebui sa fie reglabili simultan cu un potentiometru dublu de 50k pentru o forma optima a dreptunghiului adica adaptarea corecta a transformatorului, poate i se reaminteste gurrului importanta acestui lucru pentru care sa infoiat la inceputul acestui topic, oricum felicitari @radasous pentru perseverenta Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2020 (editat) Acum 27 minute, popa marius a spus: R2 si R3 ar trebui sa fie reglabili simultan cu un potentiometru dublu de 50k pentru o forma optima a dreptunghiului adica adaptarea corecta a transformatorului, poate i se reaminteste gurrului importanta acestui lucru pentru care sa infoiat la inceputul acestui topic, oricum felicitari @radasous pentru perseverenta De acord, la cei doi rezistori mai trebuie studiat, problema principala mi se pare prima armonica impara care ste grasana bine de tot. Am senzatia ca ea strica si treptunghiurile: Editat Septembrie 13, 2020 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Acum 2 ore, radasous a spus: De acord, la cei doi rezistori mai trebuie studiat, problema principala mi se pare prima armonica impara care ste grasana bine de tot. Am senzatia ca ea strica si treptunghiurile: O posibila rezolvare pentru armonici, din cele doi rezistori de reactie se pot si egala cele doua alternante: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Fa-mi si mie o placere te rog. Daca ai chef si timp. Singur nu pot sa mi-o fac. Nici simulat. Scoate cele doua R2 si R3 din secundar. Pune un ceva gen 50-90K intre grilele finalalelor (iesirile trafului defazor). Multumesc. Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Acum 3 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Fa-mi si mie o placere te rog. Daca ai chef si timp. Singur nu pot sa mi-o fac. Nici simulat. Scoate cele doua R2 si R3 din secundar. Pune un ceva gen 50-90K intre grilele finalalelor (iesirile trafului defazor). Multumesc. Nu este complicat de testat, oricum trebuie sa pun iar montajul cu cracii in sus pentru a testa reactiile. Din fazele anterioare, cand nu existau r2 si r3, nu am sesizat sa aiba o influenta notabila pe forma de unda. Oricum, trebuie incercata orice idee, ca asta este scopul proiectului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Nu te grabi. Nu cred ca aduce ceva bun :) Era o curiozitate. Atat. Cand ai timp. Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Acum 3 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Nu te grabi. Nu cred ca aduce ceva bun Era o curiozitate. Atat. Cand ai timp. Nu am cum sa ma grabesc, la dracovenie lucrez doar cand ma doboara activitatea de la firma si trebuie sa imi curat creierul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum