Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

buton de volum la amplificator


diasomie

Postări Recomandate

Salut.Sa nu aruncati cu ceva in mine, dar am niste nelamuriri.am facut acum 2 ani un gainclone cu lm3886. Copiat, ca atat pot face.Super multumit de el.Nu are buton de volum, il folosec cu PC-ul de unde reglez volumul.Am vazut destui care zic ca tin amplificatorul la volum mic ca altfel apar distorsiuni(... asa in mod generic)Amplificatorul fara buton de volum are cu ceva de suferit?? La ce nivel se mentin distorsiunile. Sau depinde tot de semnalul care il bag in el, respectiv de volumul dat de mine din calculator.Il trec zilele astea in tr-o carcasa noua si m-au lovit gandurile astea, ma batea sa-i pun volum , dar nu intelegeam fenomenele astea complexe..:))Multumesc , dupa cum va dati seama e o ceata in capul meu.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • diasomie

    7

  • zal

    3

  • cipcirip

    2

  • petre_s

    2

Top autori în acest subiect

E mai bine sa`i pui un potentiometru/ atenuator pe intrare din care sa poti pondera nivelul tensiunii, exista posibilitatea sa pornesti o data calculatorul, eventual noaptea, si sa trezesti tot blocul cu sunetul de la pornire; pune un logaritmic tandem de 10-100 k.

Link spre comentariu

ehehe aceasta posibilitate deja s-a materializat de muulte ori. nu stiu cat i-am trezit da macar cei din casa s-au incruntat.Am deja un buton de volum de la o combina veche. Se poate folosi?unde se poate insera butonul pe circuit? Un singur buton merge pe 2 canale? ca e stereo , alimentat de un singur traf. Schema momentan nu o am, spre seara o pot posta insa.

Link spre comentariu

E chiar indicat sa-i pui un putometru de volum ca odata poate-l conectezi la o sursa cu un semnal prea mare si plingi dupa amplif.Cam ce valoare are rez dintre pinul de intrare si masa? In functie de ea poti sa alegi si valoarea putometrului, de regula poate fi dublu ca valoare ca sa nu scada prea mult impedanta ''vazuta'' de integrat la intrare.Neaparat sa fie logaritmic.

Link spre comentariu

Trebuie neaparat potentiometru .Din n motive.Uite doar unul:Daca vei da direct din placa de sunet in circuitul audio vei avea surpriza ca la semnale mici zgomotul placii de sunet (sau al sursei ) sa fie foarte deranjant.

Link spre comentariu

cam asa

Vezi ca ai uitat masa de la mufele de intrare in aer.
adica pinul 2 de la P10 si celalalt pin 2 (de la P 7 parca )tre sa fie in continuare legate de GND ( si acolo fusesera taiate) Am inteles bine?
Link spre comentariu

Intrebare nr 2)azi am stat mai mult timp in teste cu amplificatorul si cu noi boxe.Am descoperit ca are zgomot de fond....un fasait, si pe inalte si pe joase, mai puternic pe inalte...Pusesem filtre noi so difuri noi si sunetul e mai puternic cu ele , dar s-a amplificat suparator si zgomotul de fond. La volum mic se aude.Are impamantare , priza e buna, cu impamantare. ce sa-i fac?m-as apuca de alt gainclone, mai simplu , mai de baza, poate pe ala pot sa-l fac mai bun. Asta o fost cam complicat pt cunstintele mele " cu toate ca a mers din prima....dar a avut totusi de la inceput un mic fasait. asum e suparator parca.......De , ..la boxe mai bune se aude cam tot...Aveti pareri?

Link spre comentariu

In paralel cu fiecare dioda din puntea redresoare monteaza un condensator de 10-100nF, mareste capacitatea condensatorilor de filtraj (daca ai spatiu pune de 4700uF sau 6800uF minim 2-3 bucati sau de 10000uF), foloseste cablu ecranat pentru legaturile intre conectori si intrarea amplificatorului,verifica buclele de masa si daca mufele de intrare si carcasa potentiometrilor de volum sunt legate la masa.Eventual modifica pozitia diferitelor cabluri din cutie si pozitia transformatorului de retea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări