Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas matriceal

dorelb

Postări Recomandate

Salut pe toti cu care am avut pareri pro si contra, si de la care am avut de invatat cate ceva. Am descoperit recent placile ESP8266, si am reusit cateva programari finalizate cu succes.

Am incercat sa fac un ceas mai complex cu o paca ESP8266 LoLin NodeMcu V3. Am incarcat programul, am introdus (your network SSID (name)) si (your network password), a prnit afisajul si cam atat.

Arata - 01:00:01 - si doar secunda 01 ruleaza in bucla.

IMG_20200324_125013.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

8

• Elison

4

• vasile eugen

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil nu se face conexiune la WIFi sau la serverul NTP.
Incearca sa inlocuiesti linia

const char* ntpServerName = "time.nist.gov";

cu

const char* ntpServerName = "0.europe.pool.ntp.org";

sau cu 

const char* ntpServerName = "ro.pool.ntp.org (42)";

Cel mai bine ar fi daca ai da mai multe informatii, mai ales ca multe din ele sunt afisate pe serial (daca modulul e conectat la wiFI, daca are alocat un IP, daca a receptionat timepacket, etc )

Link spre comentariu

Asta apare pe serial:

connected with Digi K2 channel 11

dhcp client start...

....ip:192.168.43.115,mask:255.255.255.0,gw:192.168.43.206

.

WiFi connected

IP address:10.200.41.63   192.168.43.115

Starting UDP

Local  port: 2390

5.9.71.156

sending NTP packet...

pm open,type:2 0

Link spre comentariu

Mersi celor implicati si care au vrut sa ma ajute. Am rezolvat-o. Greseala de incepator. Am pus firu de SDA cu o gaura mai la stanga. Pe monitor aparea ca lucreaza si pe afisaj nu. Mersi - Elison, de la tine ideea cu monitorul. Acum urmeaza sa fac afisajul din 6  elemente. Mersi mult. O zi buna si pe cat posibil STAȚI ACASĂ.

Ceas2.jpg

Editat de dorelb
Link spre comentariu

salut, stie cineva cum pastrez driverul ch341 pe win 10 ? sau daca asta e driverul pt win 10 ..l.am instalat  si o perioada a mers perfect pana cand win 10  a luat actualizarile de pe net si .,., win 10 cica stie el ce driver e ideal pt pc.ul meu. am un arduino mega 2560 si ma tot chinui sa ii atasez un esp 8266 .ambele calde ..din China ..am incercat in command prompt sa dezactivez ,,,test mode,, cu urmatoarea  comanda ,,bcdedit/set testsigning off,,cu restatare pc ca la carte ..nimic  ...si prima data driverul se instalase perfect doar dupa o simpla instalare .. si am reusit sa fac test cu un modul cu 8 relee atasat la arduino mega 2560 ..multumesc anticipat

21630582-7791-4078-a7c2-3aef392a0dc8.jfif

Editat de hauerit
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări