ndor Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Acum 57 minute, radu42 a spus: Intrebarea este de ce nu se vind anumite repere in loc sa le caseze cu cizma ?! Probabil asta tine de doctrina.... Pentru ca exista inca in vigoare o lege tampita de pe vremea lui Ceasca . Trebuie distrus sa nu mai poata fi folosit . Apoi casat . Niste idioti . Pe afara , marile companii isi scot la vanzare ce au mai invechit , pe sume derizorii. Nu se imbogatesc , poate abia fac un ban de serbarea de Craciun a angajatilor , dar se pot bucura si altii de unele bunuri luate aproape pe degeaba . La noi ..nu. Sa nu cumva sa afle dusmanul ce mare tehnica posedam . Secretomanie sovietica ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 NU! echipamente s-au tot oferit gratis, dar asa cum am spus mai sus au ajuns doar la o mina de alesi, care de muulti ani traiesc bine din bisnita cu acestea! intregi sau pe bucati. Inclusiv autospeciale de la sts au ajuns la radioamatori plus sute si sute de receptoare, emitatoare, antene, mii de tuburi electronice si alte asemenea! Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Era o caricatura cu o gramada mare de oase si un sir de caini care mancau in ordinea marimii ,oase.Al o sutalea catel,mic si prapadit plangea anticipat pentru ca la el nu mai ajungea nimic ! Asa e si cu cele oferite gratis de diverse institutii. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 oricum nu mai e de actualitate, s-au golit cazarmile si depozitele! iar cele noi se caseaza numai prin distrugere, pentru ca daca au circulat informatii ''secrete!!!'' prin ele, aceste ramin inscrise in mentalul componentelor si dusmanul ar putea afla secretele galactice detinute de posesorii acestora! imi amintesc cum in armata, comandantului de pluton, nu i-a venit sa creada cind a vazut ca are soldati care cunosteau din ''civilie'' diverse echipamenete radio militare. Iar cind aveam nevoie de ex. de cartea lui r250 o luam de la bds, o predam la ora 3 sau se incuia peste noapte in fisetul sefului atelierelor (teoretic, practic ramineau pe bancurile de lucru). Chestia e ca deja aceste carti erau in circuitul civil prin radiocluburi sau casele pionierilor de ani buni, sau prezentate amanuntint in revista radio din URSS. prin vest, unde probabil lumea nu e asa de desteapta ca pe la noi, se gasesc de cumparat toti dracii din lume, inclusiv minunatiile de statii TETRA! dar probabil ca occidentalii nu sint asa de bine instruiti in apararea secretului de stat! 2 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 (editat) TETRA se gasesc si la noi , pe radioamator.ro ... numai ca sant inutile , daca se gandeste cineva la vreo folosire neautorizata . Nu mai e ca pe vremuri , in 16X MHz . P.S. - personal , am cotizat pentru EKD - urile de care am facut vorbire in topic ... le - am cumparat (de) la anunt , de pe acelasi site . Editat Septembrie 23, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 On 9/22/2018 at 10:20 AM, VAX said: Puneti-ne o poza cu cuartul. Q de 4KHz productie Tesla. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 8 hours ago, puriu said: "Balena" nu era foarte grea. Fara sursa de alimentare avea sub 100 kg. Doi soldati voinici puteau s-o urce pe masa. Am umblat si eu in aparate rusesti facute dupa razboi. Pe atunci era criza mare de cupru si de cositor. Terminalele rezistentelor si conexiunile erau din fier, iar legaturile pe cose erau sudate electric. Era normal sa fie taiate. In anii '60 erau alte vremuri, la noi terminalele rezistentelor mici erau argintate, iar ale tranzistoarelor cu siliciu erau aurite. Acum, tot mai multe componente au terminale din fier cositorit. Pentru dotarea cu echipament militar nu a fost criza de cositor. Terminalele se sudau pentru ca lipiturile cu aliaj de cositor nu rezista la vibratii. In industria aeronautica nu se foloseau aparate cu lipituri moi din cositor. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 (editat) Eu am folosit Pelicanol ... Editat Septembrie 23, 2018 de gauss 2 Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 16 minutes ago, Ion_Bumbu said: Q de 4KHz productie Tesla. Cuarturile astea sunt cu patru terminale. Am si eu cateva, dar miniaturizate, cu terminale din sarma. Ma interesa cum arata cuartul de 100KHz de la R250, care cred ca este normal. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 (editat) Domnule, va rog frumos, nu mai selectati tot mesajul, devine greu de gestionat informatia in modul asta, era suficient atita: 57 minutes ago, Ion_Bumbu said: Q de 4KHz ... Daca cineva dorea sa vada si post-ul meu apasa pe sagetuta ce apare in dreapta sus si vedea tot ce trebuie. Editat Septembrie 23, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Pentru userul gauss: Scuze, nu am vrut sa va jignesc. R 250M fara alimentator are putin sub 100Kg. Sertarul de sus are in jur ude 20Kg dar sertarul de jos e foarte greu, pentru sedinta foto l-am carat cu roaba. Totul este masiv, sasiul din aluminiu turnat masoara in unele locuri 20mm. Cel mai subtire ecranaj este din tabla de fier de 1mm. Clemele care tin tuburile tot din tabla de 1mm sunt ambutisate. Totul e ruseste, si la propriu si la figurat. Pana si suportul care sustine dulia becurilor de scala, tot din tabla de 1mm. Si un exemplu de ecranaj: Se pare ca asa arata cuarturile din R250M. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 22 minutes ago, Ovidanie said: Se pare ca asa arata cuarturile din R250M. Sa-l vedem pe cel de 100KHz, interiorul, lamela si montura. Si la celelalte, daca se poate, desi din astea de MHz am demontat multe si stiu ce este in ele. Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Filtru de SSB avea aparatul asta ? Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 23 minutes ago, radu42 said: Filtru de SSB avea aparatul asta ? Filtrarea se face cu multe circuite LC cuplate intre ele. Banda de trecere este variabila, in functie de factorul de cuplaj ( cu condensator variabil cu multe sectiuni). Nu m-am mai uitat pe schema lui R250 de peste 20 de ani, dar asa imi amintesc. Ar fi interesant sa se simuleze cu un program functionarea filtrului (Q-ul bobinelor estimat la 200), eventual sa se vada si care este efectul dat de schimbarea tuburilor electronice cu altele cu rezistenta interna mai mica (amortizare in plus la intrarea in filtru). Cine este baiat destept si foarte pasionat de electronica poate sa foloseasca reperele importante (filtrul LC, bobinele si condensatoarele variabile, cuartul din calibrator, ceva din partea mecanica, etc) recuperate din R250 casat si sa construiasca o versiune tranzistorizata mult mai usoara si cu consum redus. Pentodele se pot inlocui cu tetrode MOSFET sau cu cascode hibride cu JFET si tranzistor bipolar. Cu ocazia asta se poate extinde domeniul de frecventa in care lucreaza radioreceptorul. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 21 hours ago, Marele Savant said: NU! echipamente s-au tot oferit gratis, dar asa cum am spus mai sus au ajuns doar la o mina de alesi, care de muulti ani traiesc bine din bisnita cu acestea! intregi sau pe bucati. Inclusiv autospeciale de la sts au ajuns la radioamatori plus sute si sute de receptoare, emitatoare, antene, mii de tuburi electronice si alte asemenea! Asa s-a procedat peste tot, in general au profitat niste smecheri de ce s-a casat (fara mila si fara dorinta de recuperare a ce era inca util). Am si eu ceva scule din casari, dar le-am cumparat (cu sume mici, 30 - 50 ron) de cei care le-au dat la casare (sa se elibereze de gestiune, nu pentru afaceri). Il stiu pe unul care lucra la service la un spital mare, care a stans din casari mii de lampi profesionale si tot felul de chestii interesante. De ce s-a casat la radarele militare dezafectate nici nu mai are rost sa discutam. Au fost boi si au distrus tuburile electronice, numai din alea cu performante inalte, de care multi nici n-au auzit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum