Ovidanie Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 R 250M "Khit" Manualul tehnic de la CIA: https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp80t00246a069100410001-9 Poze de la mine, un amic m-a rugat sa fac poze in detaliu cu interiorul receptorului. Era un articol in revistat radioamatorilor, puteti posta link? Deocamdata fotografiez sertarul de sus, de unul singur nu pot muta mastodontul. Urmeaza alte poze, trebuie sa-l demontez complet. 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) As vrea sa am pe masa un astfel de receptor...sa fac comparatii intre R250M si un transceiver modern.Din ce imi aduc aminte pe cand mergeam la radioclub(YO6KAL) era foarte sensibil si selectiv,daca te acordai pe o emisiune nu auzeai decat emisiunea aceea, nimic altceva!Ar fi interesant de aflat si in vremurile de acum(propagare proasta si mult zgomot)cum s-ar descurca...cred ca tot de nota 10+... Editat Septembrie 18, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 6 hours ago, WINNER 777 said: As vrea sa am pe masa un astfel de receptor...sa fac comparatii intre R250M si un transceiver modern.Din ce imi aduc aminte pe cand mergeam la radioclub(YO6KAL) era foarte sensibil si selectiv,daca te acordai pe o emisiune nu auzeai decat emisiunea aceea, nimic altceva!Ar fi interesant de aflat si in vremurile de acum(propagare proasta si mult zgomot)cum s-ar descurca...cred ca tot de nota 10+... Aceeasi impresie mi-a lasat si mie. Tot la radioclub am ascultat la unul, in perioada 1972-1977. E scula serioasa, facuta de rusi dupa ce au copiat de la altii, dar cu ceva contributii proprii. Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Am lucrat cu asa ceva in armata, la inceputul anilor '80. O scula minunata. Ascultam in autospeciala muzica la greu. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Acum 4 ore, VAX a spus: Aceeasi impresie mi-a lasat si mie. Tot la radioclub am ascultat la unul, in perioada 1972-1977. E scula serioasa, facuta de rusi dupa ce au copiat de la altii, dar cu ceva contributii proprii. Va recomand să citiți povestea acestuia, cum a fost realizat inițial și de cine! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Probabil ca la vremea lui era cel mai performant receptor dar nu cred ca se poate compara cu transceiverele moderne, nu cred ca se ridica la nivelul ...sau ma rog, este cel mult la nivelul lui FT817. In mod sigur este mult mai robust si se descurca mai bine cu semnale foarte puternice, dar cam atat. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 3 minutes ago, Marele Savant said: Va recomand să citiți povestea acestuia, cum a fost realizat inițial și de cine! La ce poveste va referiti ? Mai bine spuneti-ne dvs tot ce stiti, nu ne lasati in dubii. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) O perioada am butonat asa ceva . Am avut si la serviciu . Dupa revolutie , am gasit de cumparat NOS ( cu tot completul , si lazile de lemn , albumele de scheme etc . ) . Pretul era rezonabil . Dar m - a impiedicat gabaritul si greutatea ... nu e de joaca cu el . Mai ales pe scari , pana la etaj ... e necesara o intreaga echipa , bine hranita si motivata . Si trebuie masa ( demna de numele acesta ) , sa - l asezi in siguranta ! Mai ales daca se misca fara voie ( ceva seism etc . ) . Editat Septembrie 19, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 3 minutes ago, Ovidanie said: Probabil ca la vremea lui era cel mai performant receptor dar nu cred ca se poate compara cu transceiverele moderne, nu cred ca se ridica la nivelul ...sau ma rog, este cel mult la nivelul lui FT817. In mod sigur este mult mai robust si se descurca mai bine cu semnale foarte puternice, dar cam atat. Nici televizorul meu, Rubin 102 (inca il am si merge) nu se compara cu cele digitale. Dar m-am jucat cu el in tot timpul liceului. Mi-a placut scula, bine proiectata. Si nici noi nu mai aratam ca in tinerete, ne dor articulatiile, .... Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) 14 hours ago, Ovidanie said: R 250M "Khit" Manualul tehnic de la CIA: https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp80t00246a069100410001-9 Poze de la mine, un amic m-a rugat sa fac poze in detaliu cu interiorul receptorului. Era un articol in revistat radioamatorilor, puteti posta link? Deocamdata fotografiez sertarul de sus, de unul singur nu pot muta mastodontul. Urmeaza alte poze, trebuie sa-l demontez complet. In interior se aseamna cu ce lucram eu la serviciu, cu numaratoarele de impulsuri folosite la fizica nucleara (masurare de radiatii). Dotarea era majoritar de nivelul anilor '50-'60, cu aparatura ruseasca, RDG si din Cehoslovacia, plus ceva fabricat la I.F.A. - Magurele. Dupa casare am pastrat cutiile metalice, pe care le-am dat unui radioamator. Erau bune (solide si mari) pentru finale RF de peste 1KW). Editat Septembrie 19, 2018 de validae Link spre comentariu
yo3fkc Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Am avut si eu unul in anii 90 . Excelenta scula , am renuntat la ea cand am trecut la transceiver . L-am donat , impreuna cu un Volna K . Acum imi pare rau dupa ele ... Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 VOLNA K era naval ... In fine , URSS a avut si receptoare mai " pricopsite " . Numai ca n - au ajuns la noi ... din diverse motive ... usor de banuit ! Ma rog , unele erau cu semiconductori : http://www.rxcontrol.org/Receivers/R399A/index.html Am butonat asa ceva ... mi - a lasat o buna impresie . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2018 2 hours ago, VAX said: La ce poveste va referiti ? Mai bine spuneti-ne dvs tot ce stiti, nu ne lasati in dubii. Se zice ca a fost proiectat de radioamatori. Asa am citit in revista ''Radiocomunicatii si Radioamatorism''. Tot acolo explica ce poate face acest receptor. Foarte interesant articolul, daca puteti rog sa postati un link. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) https://www.radiomuseum.org/r/proton_kit_m2_r_250m2_r250m2_p_2.html Proiectantii au luat Premiul Stalin ... nu se intampla prea des . P.S. - informatiile sant corecte , se regasesc si in alte surse ( credibile ) , majoritatea pe site - urile rusesti de profil . Editat Septembrie 19, 2018 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Singura piesa " specifica " de R250 pe care o am este cristalul de cuart din calibrator ... 100KHz , executie in balon de sticla . Am capatat - o dupa Revolutie ... 2buc . Unul l - am testat intensiv ... e intr - o baza de timp - calibrator , pentru osciloscoape si alte trebuinte ... al doilea e NOS . Poate - l voi folosi la ceva ... cine stie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum