wbg_1000 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Seara buna tuturora. Am desfacut acum vreun an (poate mai mult) masina aceasta de facut paine. Avea sursa dusa, am schimbat mai multe piese de prin ea si am reusit sa o fac sa mearga. Problema este ca nu am facut poze cand am desfacut-o si prin urmare nu stiu exact de unde pleaca unul din firele ce alimenteaza rezistenta de incalzire. Este un fir rosu ce parea a fi prins cu un surub dar nu imi dau seama unde - la prima vedere ar fi fost prins chiar de cuva dar nu sunt deloc sigur (as fi crezut ca se alimenteaza direct la 220 deci nu prea se leaga). A desfacut cineva asa ceva si ma poate ajuta cu aceasta informatie? Multumesc si numai bine. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Puneti poza frontala (nu in unghi). Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Masina pare a fi Moulinex 0W2000. Una din alimentarile rezistentei de incalzire pleaca de langa releul acela (unde am inconjurat cu rosu). Cealalta ma gandesc ca este legata la unul din terminalele de 220 dar nu imi dau seama unde. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Pe bornele rezistentei ce fire ai acum cuplate?Se vad in ultima poza dar nu se poate distinge daca sunt papuci infipti in borne sau nu. La ultima demontata de curand, asemanatoare la interior cu ce ai tu, un fir la rezistenta vine direct de la retea si celalalt fir vine din releu. Ala a fost si cauza pt care am intervenit, pt ca alimenta continuu rezistenta, indiferent de program.Probabil avea contactele sudate. Editat Martie 23, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Am scos papucii de la rezistenta. Unul din fire pleaca de la releu cum zici (i'am incercuit cu rosu punctul de plecare in poza a doua) si celalalt si eu cred ca de la retea. Dar nu imi dau seama unde era legat mai exact. Editat Martie 23, 2020 de wbg_1000 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Putem vedea si o poza clara de pe partea celalata a placii cu releul? Acele trebuiau sa fie 2 releie dar unul dintre ele a fost inlocuit cu un triac (probabil versiune de plantare). Ma astept sa fie ceva fire de curent mare ce pleaca de la releu si de la triac. PS: sa inteleg ca ai si faina si drojdie.....??? Editat Martie 23, 2020 de sesebe Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Tot ce am mai prins a fost o punga cu faina de secara. Si am niste drojdie uscata cumparata acum cateva luni. Treaba e ca nu cred ca pleaca de pe placa asta firul. Era prins cu surub dar nu stiu unde. Editat Martie 23, 2020 de wbg_1000 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 25 minute, sesebe a spus: Acele trebuiau sa fie 2 releie dar unul dintre ele a fost inlocuit cu un triac (probabil versiune de plantare). Cam asa sunt toate...triac pt motor si releu pt rezistenta. Acum e o moda, dar eu fac paine in casa de cca 4 ani. Foarte rar am mai cumparat paine din magazin, si atunci mi-am amintit ce rea e, in comparatie cu cea de casa, fie si la masina facuta.Revenind la firul buclucas, trebuie vazut unde ai papuci liberi.Sa zicem ca surubul era undeva pe carcasa, desi ma indoiesc, dar papucul trebuie sa fi lasat un loc gol in urma. Daca nu, inseamna ca e de la alta masina Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Pai papucul vine la rezistenta, celalalt capat (sarma indoita) pe la vreun surub, banuiesc ca ajunge la retea. La carcasa pare a fi prinsa impamantarea. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acolo unde am incercuit eu cu rosu ce este? fa o poza sa se vada mai bine pe partea din fata a placi Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Sunt niste cleme de unde tensiunea de retea e distribuita spre variile placi. Cred ca de acolo e sarit si firul asta, nu era prins cu surub. Link spre comentariu
validae Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Acolo e un conector tip ,,papuc auto,,https://www.bramitech.ro/electrica-auto/papuci-electrici-auto/papuc-auto-izolat-mama-afh-1-5 şi cel mai probabil de la unul din acela vine firul... Editat Martie 23, 2020 de validae Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Ca sa concluzionam un fir pleaca de pe placa de comanda, de langa releu, al doilea este legat la retea, plecand de la un inel ce aduna in el 5 fire (reteaua, motorul, rezistenta de incalzire, sursa in comutatie, placa de comanda - unde este dusa tensiunea doar pentru a aplica doi condensatori pe alimentare). Am asamblat'o la loc (nu a ramas decat un surub ). Daca chiar face paine vedem cand oi avea faina. Multumesc tuturora! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Un program de pofta poti rula si fara faina, doar ca sa te convingi ca totul e ok. Link spre comentariu
wbg_1000 Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 5 ore, doru3160 a spus: Un program de pofta poti rula si fara faina, doar ca sa te convingi ca totul e ok. Am lasat-o sa mearga nitel, sunt increzator :p Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum