belasajgo Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 De multi ani vedem tot fel de mini-osciloscoape in carcase de mediaplayere sau mai sunt si alte dispozitive in carcase care initial erau destinate pentru altceva (se observa dupa inscriptia butoanelor sau dupa design-ul produsului). Ne-am obisnuit deja cu ideea ca la dispozitive low-cost (utile pentru elevi/studenti cu buget foarte mic) se refolosesc carcase destinate initial pentru altceva, respectiv pentru producator ar costa extrem de mult inlocuirea unei matrite folosite la turnarea carcaselor folosite pentru produse vechi, de aceea se fabrica un model de carcasa in continuare, ce apoi se pune la zeci de dispozitive diverse. Pe Ebay si pe magazine online cu de toate sunt obisnuit cu asemenea produse, insa azi am dat peste o astfel de ciudatenie si la Farnell... Este vorba despre o statie de lipit (initial am vrut sa scriu ciocan de lipit) care este intr-o carcasa care are forma de un mouse de calculator. https://ro.farnell.com/duratool/d01840/soldering-station-10w-230vac/dp/2542910 Din cate vad, cu rotita de scroll se regleaza temperatura. Nu stiu daca butoanele au vreo functie. http://www.farnell.com/datasheets/1595610.pdf Stiu ca exista si ciocan de lipit ce functioneaza de pe USB, cica nici nu sunt asa de rele, indeplinesc cat de cat scopul la nevoie. Acum vad si aceasta mini-statie de lipit. Oare este buna pentru ceva? Ce ma mira insa un pic, este faptul ca gasesc asa ceva la Farnell. Pana in acest moment, de la Farnell comandam doar cand aveam nevoie de componente de foarte buna calitate ce nu gasesc altundeva, componente care au si un pret. La ei mai gasesc printre altele si condensatoare Rubycon, etc. In ei am si incredere ca nu vand produse contrafacute. Dar ma mir totusi ca au luat acest produs in sortiment. Eu daca as fi un producator si as scoate o mini-statie de lipit pe piata, i-as face o alta carcasa, in niciun caz nu as pune partea electronica intr-o carcasa de mouse, eu zic ca arata caraghios, chiar daca indeplineste scopul. Pe de alta parte, poate ca mai nou nici la Farnell nu mai merg vanzarile asa bine ca si in trecut si acum trebuie sa se orienteze si catre clientii cu buget mai mic. Poate nu ar strica sa facem un topic cu ciudatenii chinezesti (dar nu numai) destinate pentru electronisti. Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Acum mai bine de 15 ani am cumparat de la Farnell un micrometru electronic si sa vezi surpriza, eu credeam ca este englezesc si cand colo era chinezesc (mai functioneaza inca) asa ca mirarea ta este fara temei. Farnell lucreraza de multi ani cu chinezi. Editat Martie 21, 2020 de Dan57 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Totul are legatura cu cererea si oferta. Daca oamenii cumpara chinezarii mult mai ieftine decat cele de brand, logic ca si Farnell-ul se reorienteaza, asa cum face si TME si multi altii. A nu se intelege gresit, TOATE sunf facute de chinezi...dar exista segmente de piata axate pe buget alocat/loturi produse vs pretul de vanzare, deci pot face si piese ieftine si piese scumpe si de calitate proasta si de calitate buna. P.S.-in viitor vom vedea cum China va cumpara firme precum Farnell. Viitorul este deja rezervat rasei asiatice imperialiste. Editat Martie 21, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Chiar dacă au multe chinezării bune la Farnell, unele rebrand-uite precum TENMA sau MULTICOMP PRO, la "manțocăria" aia de mouse-letcon chiar nu mă gândeam. Ăla e un produs demn cel mult de mivar... și e grav dacă Farnell se pretează la așa ceva. Link spre comentariu
validae Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Până la urmă fandoseala nu ţine de foame, credeţi că se bat clienţii pe staţii ultraperformante ? Dacă se face vânzare astfel, veţi găsi leconuri şi-n carcase de ascuţitori.... Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) De fandoseală e vorba aici? Aia e o mizeriei de produs ce nu își are locul într-un magazin adresat profesioniștilor și catalogat greșit ca stație de lipit. Dacă ai un minim respect față de clienți nu vinzi așa ceva pentru simplu fapt că are aspect de improvizației. Pentru aia "nefandositi" se găsește așa ceva http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/letcon-usb-20u-p-11098 . Am folosit așa ceva și merge pentru lucrări rapide / mărunte. Are prețul corect și nu are nevoie de reglarea temperaturii / puterii. Respectul de sine nu înseamnă fiță sau fandoseală! Editat Martie 21, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Se pare ca are o sursa externa, caci cablul de alimentare nu pare de 230V (grosimea / izolatie). Nu e termostatat, deci cu greu vei face lipituri la 10W. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) @Thunderer foarte posibil să greșesc dar eu zic ca e fix ca ala de la mivarom doar ca are o sursa de la 230V la 5V in carcasa de mouse. Și ala de la mivarom are adormire la aprox. 25s si se trezește când atingi zona metalică de pe mâner. Se încălzește foarte repede și chiar a fost util la lipirea unor fire pe teren. Editat Martie 21, 2020 de Stefan Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 21, 2020 Autor Partajează Postat Martie 21, 2020 Clar stiu si eu ca in ziua de azi majoritatea lucrurilor se fabrica in China. Cand folosesc cuvantul "chinezarie", ma refer exclusiv la produse de calitate slaba sau la produse mai "improvizate" din diferite componente (resturi) puse laolalta, cam cum ar fi si aceasta mini-statie de lipit in carcasa de mouse. Si eu am fost un pic iritat din exact acelasi motiv ce a mentionat si colegul Stefan mai sus, in ciuda faptului ca nu am testat produsul respectiv, cred ca produsul respectiv nu este demn de un magazin online ca Farnell. Adica daca vreau sa cumpar asa un produs, cumpar direct de pe AliExpress sau Banggood si nu de la Farnell. Legat de produse chinezesti bune, am si eu unele de care sunt foarte multumit. De exemplu statia mea de lipit cu aer cald este un Quick 861DW, produsul este bine gandit, functioneaza perfect si gasesti si piese de schimb originale la preturi rezonabile in caz de nevoie. Mai sunt si osciloscoape si diferite aparate de masura fabricate tot de chinezi, vandute sub brand-urile lor, care sunt si ele foarte raspandite si utilizate deoarece sunt bune si au un pret rezonabil. Un lucru care totusi un pic ma bucura in toata chestia asta, este faptul ca in ziua de azi chiar datorita acestor "chinezarii" toti isi pot permite sa isi faca un mini atelier/laborator de electronica, cu costuri relativ mici. Deci mai trebuie doar intentia de a invata ceva nou si de a face ceva practic. Eu primul meu multimetru (analogic) am cumparat in clasa a 5-a (prin 1999) din banii stransi in cateva luni, pe vremea aceea foloseam inca cu un pistol de lipit vechi rusesc. Prin clasa a 9-a visam deja sa imi cumpar un osciloscop (analogic - ca nu prea gaseai altceva), dar asta abia in primul an de facultate mi-am permis, chiar si atunci doar datorita bursei primite. In ziua de azi din fericire se gasesc multimetre destul de bune si sub 50 lei, iar osciloscoape de buzunar (in carcasa de mediaplayer) se gasesc deja intre 250-450 lei. Deci numai bune pentru elevi si studenti cu buget mic. Doar ca mai nou din pacate s-au desfintat cursurile de electronica de la palatul copiilor si nu prea mai gasesti elevi/studenti interesati cu adevarat de electronica. Noroc cu placile de dezvoltare Arduino si Raspberry Pi, ca motiveaza un pic tinerii programatori sa invete si putina electronica, pentru a-si putea realiza proiectele propuse. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Daca sursa e in acel "mouse" este destul de periculos. In fine, am vazut altele si mai periculoase folosite la scara larga = alimentatoarele tip cub de telefoane. Varful ala cat dureaza si cum se comporta daca temperatura este 400 la 450*C dupa cum zice in prezentare. La temperatura aia ar trebui sa se coaca (innegreasca) bine si repede. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 La produsele făcute în ciaina ai marele avantaj ca toate piesele de schimb sint originale. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 despre acel letcon in primele minute Link spre comentariu
maxente Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) .... Editat Martie 23, 2020 de maxente Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Un email primit astazi de la Farnell: Editat Martie 23, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
alcon Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Globalismul asa se prezinta... Link spre comentariu
Postări Recomandate