mvali Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Salut Am luat o pisica de gradina de gradina si pozitia unde este are lumina doar dimineata. (piticul este de fapt pisica dar ca sa intelegeti mai bine i-am spus pitic. Pentu detalii cautati: "Lampa solara LED filament Hoff, pisica, polirasina" ) lampa solara led filament hoff pisica Alimentarea lui se face de la un acumulator ni-mh 300ma cu o celula solara 3x4cm care trece prin un circuit clasic care se gaseste in toate lampile solare Ca sa imbunatatesc incarcarea i-am atasat in paralel o alta celula mai mare de la o alta lampa solara. Legarea am facut-o intre la bornele bateriei celor 2 sisteme. S-a imbunatatit un pic dar nu cu mult. (+1h) Celula lampii originala are la borne in gol 1.3v, iar cealalta atasata poate depasi 1.5v Am schimbat pozitia si am pus in o zona in care soarele bate doar dupaamiaza dar fara prea mare rezultat. Optiuni: 1. Sa prelungesc cablul celulei solare secundare (cablu telefon 4fire alb) si sa mut aceasta celula in o zona in care soarele bate toata ziua, dar asta inseamna 10m in plus si as avea cadere de tensiune pe cablu. 2. Sa mai pun o celula legata in serie cu celula secundara si aici am mai multe optiuni: a. direct la baterie ca 2 surse de tensiune inseriate b. doar celulele foto inseriate si conectate la acelasi circuit de incarcare Nu stiu ce tolerante are circuitul de incarcare si de aceea intreb sa nu stric nimic din greseala ("nestiinta"). De mers merge pentru ca am incarcat bateria separat si a luminat mult timp. Imi cer scuze pentru limbajul neprofesional si va multumesc anticipat pentru sfaturi. Editat Martie 21, 2020 de mvali Link spre comentariu
validae Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Mai bine muţi tot montajul din lampă (acumulator+celula solară+circuit încărcare) unde ai soare toată ziua, dar tragi un cablu bifilar sau chiar două sârme de cupru email de 0,3mm până unde vrei să stea pisica.Asta fiindcă ledul ia un curent mic (circa 10-20mA) şi firele nu trebuie să fie groase. Editat Martie 21, 2020 de validae Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) La curentii respectivi caderea de tensiune pe fir este neglijabila. Insa nu ne aburi cu " un circuit clasic care se gaseste in toate lampile solare " pentru ca asa ceva nu exista... deci pui schema ca sa vedem despre ce vorbesti. Mai mult este neclar ce el fotovoltaice ai pus si cum le-ai legat... din ce spui tu eu nu inteleg si nici nu am de gand sa stau sa fac deductii... Ca sa putem sa intelegem ne trebuie tensiunea debitata in gol, dar si tensiuni sub diversi curenti debitati... eventual la conditii variabile de iluminare (ora, orientare fata de soare...) Elementul NiMeH trebuie incarcat pana la 1,6V si din ce se intelege nici macar in gol nu ajungi la tensiunea respectiva... Si oricum daca doresti ceva mai bine primul lucru de modificat este acumulator cu capacitate corespunzatoare / sau micsorarea curentului debitat prin led. Editat Martie 21, 2020 de Dxxx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum