simson Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Tubul utilizat este absolut nou.Voi verifica conexiunile din sectiunile primar OT posibil sa fi gresit...Doamne da sa fie doar atat problema. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) @simson: in format DJV gasesti aici cateva tuburi rusesti: https://next-tube.com/datasheets.php Editat Martie 23, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Parerea mea este ca tubul are o limita de putere si distorsiuni daca se respecta curbele date ,atunci cand am facut o serie de teste cu acest tub am inteles ca nu are rost nici atacul asimetric nici NFB, pur si simplu trebuie gasit PSF-ul cel mai avantajos chiar daca se situeaza putin peste hiperbola de disipatie si cea ce este foarte important testele au fost facute cu 6080, 6as7 si 6N13S toate noi sau aproape noi cu rezultate apropiate de cele date in linkul lui @der_doktor si a lui @matropower pacat ca nu am pastrat insemnarile din acele teste oricum acest tub este la fel de afurisit ca si 6S33S... Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 27 minute, popa marius a spus: Parerea mea este ca tubul are o limita de putere si distorsiuni daca se respecta curbele date ,atunci cand am facut o serie de teste cu acest tub am inteles ca nu are rost nici atacul asimetric nici NFB, pur si simplu trebuie gasit PSF-ul cel mai avantajos chiar daca se situeaza putin peste hiperbola de disipatie si cea ce este foarte important testele au fost facute cu 6080, 6as7 si 6N13S toate noi sau aproape noi cu rezultate apropiate de cele date in linkul lui @der_doktor si a lui @matropower pacat ca nu am pastrat insemnarile din acele teste oricum acest tub este la fel de afurisit ca si 6S33S... Spre deosebire de 6S33S acest tub este foarte generos in privinta comenzii grilei in partea pozitiva daca se foloseste un driver capabil... Nici 6S33S nu-i afurisit, doar ca-i neinteles in cutuma clasica, si anume cuplaj RC, sa dea bine la Contabilitate. :-) Contrar specificatiilor producatorilor eu as exploata aceste doua tuburi pomenite (si raspomenite) cu 80-90% in bias fix. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 26 minute, Dorin Bodea a spus: Spre deosebire de 6S33S acest tub este foarte generos in privinta comenzii grilei in partea pozitiva daca se foloseste un driver capabil... Nici 6S33S nu-i afurisit, doar ca-i neinteles in cutuma clasica, si anume cuplaj RC, sa dea bine la Contabilitate. :-) Contrar specificatiilor producatorilor eu as exploata aceste doua tuburi pomenite (si raspomenite) cu 80-90% in bias fix. Judeca si tu Dorin urmatorul aspect, intodeauna cind probez un etaj final dupa stabilirea provizorie a PSF folosesc un transformator dedicat pentru experimente cu un raport de transformare 1:15 si atacat de un amplificator cu mosfet capabil de 30w si cum rezistenta interna foarte mica transformatorul este adaptat la iesire cu un rezistor asa ca atacul rezista chiar daca apar curenti de grila in tubul final deci distorsiunile acestui driver improvizat sint nesemnificative chiar cu un nivel de 200v ef si arata foarte clar ce poate face tubul inclusiv acest 6N13S asa ca nu poate fi vorba de cuplaj RC. Dupa ce se pune la punct etajul final se poate trece la proiectarea driverului fiindca prin aceasta metoda se poate stii precis cerintele ce trebuie sa le indeplineasca, stiu bine de ce acest tip de tub este afurisit la fel si MIG-ul pomenit... Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 2 minute, popa marius a spus: Judeca si tu Dorin urmatorul aspect, intodeauna cind probez un etaj final dupa stabilirea provizorie a PSF folosesc un transformator dedicat pentru experimente cu un raport de transformare 1:15 si atacat de un amplificator cu mosfet capabil de 30w si cum rezistenta interna foarte mica transformatorul este adaptat la iesire cu un rezistor asa ca atacul rezista chiar daca apar curenti de grila in tubul final deci distorsiunile acestui driver improvizat sint nesemnificative chiar cu un nivel de 200v ef si arata foarte clar ce poate face tubul inclusiv acest 6N13S asa ca nu poate fi vorba de cuplaj RC. Dupa ce se pune la punct etajul final se poate trece la proiectarea driverului fiindca prin aceasta metoda se poate stii precis cerintele ce trebuie sa le indeplineasca, stiu bine de ce acest tip de tub este afurisit la fel si MIG-ul pomenit... Inteleg toate acestea, si tu cred ca intelegi ce spun... si anume ca in general lumea isi face toate calculele pe o grila G1 (la modul general) neabuzata, ca asa-i "safe"... In realitate grila de comanda trebuie abuzata, ma rog, sper ca se intelege... :-) Link spre comentariu
simson Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Schema din revista maghiara propusa de colegul @matropower este conceputa de prof.Plachtovics Gy. pe care o cunosc personal.Mi-a oferit schema inainte de publicare care a fost probata de mine fara masuratori si postat aici prin 2012 gasit de colegul @der_doktor.Daca acum realizez schema chiar parafedma indoiesc ca scoate 6W. Traful de iesire are raportul 11 deci Ra=970 si atacul simetric.Sa fim seriosi, cu tot respectul ptr. d-nu profesor P. faptele fizice dovedite nu pot fi contestate. Acum 9 minute, Dorin Bodea a spus: In realitate grila de comanda trebuie abuzata, ma rog, sper ca se intelege... :-) Maiine voi incerca cum se comporta cu grila abuzata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 (editat) Ai și mult de abuzat. În schema de mai jos sunt cinci reacții negative (nimic rău în opinia mea). Evident posibil 6W în sarcină secundar fără "abuz" gc-6N13S. . Editat Martie 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 Multumesc pentru ilustrare Valderama, pacat ca nu ti-a iesit contraexemplul decit partial :-) ... in sensul ca nu te opreste nimeni la fix +10V, poti si +11, +12v, etc, plus ca se mai poate lucra si la elipsoidul de sarcina daca tot esti pus pe lucruri extreme. Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2020 Autor Partajează Postat Martie 24, 2020 Am verificat pe caracteristica anodica 6AS7 tubul 6N13S pe o sectiune de trioda in cateva puncte.Sunt identice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 Acum 13 ore, valderama a spus: Ai și mult de abuzat. În schema de mai jos sunt cinci reacții negative (nimic rău în opinia mea). Evident posibil 6W în sarcină secundar fără "abuz" gc-6N13S. . valderamo....explica de unde ai scos linia aia rosie de +10V....ai ridicat real caracteristicile anodice pentru +10V pe grila? Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 https://frank.pocnet.net/sheets/164/6/6AS7.pdf Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 25, 2020 Partajează Postat Martie 25, 2020 Simson, as avea o curiozitate, daca nu cer prea mult : poti , te rog, sa cuplezi transf de iesire la retea , in gol, fara sarcina si sa masori tensiunile si curentul absorbit ? Deasemenea o oscilograma in anod 6N13S , printr-un divizor, nu conteaza decat forma de unda, la 1khz , poate ne dam seama de ce nu iese in practica ca in teorie ! Link spre comentariu
simson Postat Martie 25, 2020 Autor Partajează Postat Martie 25, 2020 (editat) Acum 8 ore, gheo23 a spus: Simson, as avea o curiozitate, daca nu cer prea mult : poti , te rog, sa cuplezi transf de iesire la retea , in gol, fara sarcina si sa masori tensiunile si curentul absorbit ? Deasemenea o oscilograma in anod 6N13S , printr-un divizor, nu conteaza decat forma de unda, la 1khz , poate ne dam seama de ce nu iese in practica ca in teorie ! Cuplat la retea prin stabilizator in secundar am 20,1V.Curentul aprox. 17mA nu masoara corect aparatul.Tole cu intrefier de 0,08.Ultima schema incercata tot un dezastru...deja mi sau umplut sosonii cu 6N13S.Am fortat tubul mult peste Pd max si rezista bine.Oscilograma cu semnal in anod si in sarcina sus.Si un 10kHz in sarcina si grila.Am fost preventiv cand am calculat traful de iesire in sensul de a-l putea usor modifica raportul si sa-l folosesc la un alt tub. Editat Martie 25, 2020 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2020 Partajează Postat Martie 25, 2020 Care anod si care grila ca semnalele sunt in faza sau inverseaza oscul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum