simson Postat Martie 22, 2020 Autor Partajează Postat Martie 22, 2020 Per moment nu reusesc sa depasesc nivelul de 5Vef sinus nelimitat pe 8 ohmi.Peste acest nivel asa se prezinta: Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Aparent în situația prezentată grila de comandă 6N13S a atins regimul pozitiv în raport cu catodul(vizualizează direct pe grila de comandă). Link spre comentariu
simson Postat Martie 22, 2020 Autor Partajează Postat Martie 22, 2020 Exact aceeasi oscilograma si pe grila de comanda.Mai trebuie lucrat la driver...zic eu.Actual am incercat cu 6N8S. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Atacul este cu tub sau cu transformator+SS ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 (editat) @simson Pentru etajul din atac echipat cu 6N8S pot să recomand Ua 360V-370V , Rs 29k . Rk 2k7 decuplată cu C 22μF( Rk se ajustează până ai +9v chiar +10V în catod 6N8S) Rg 100k. Trebuie să prinzi la anod 6N8S circa 240V-250V în regim static. Tensiunea sinus pentru comanda gc-6N8S circa 15Vvv Cât ai alimentarea pe etajul final 6N13S și ce cădere de tensiune pe rezistența din catod ? Editat Martie 22, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 https://www.elforum.info/topic/56183-un-amplificator-se-cu-tubul-6as7/?do=findComment&comment=573293 ...cica..pe masura ce timpul trece...scade (Pu) ...adica ''puterea utila'' cum ii zice valderama. @simson...in 2012 aveai 5,5-6W...acum doar 3W...unde sunt restul? Link spre comentariu
simson Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 3 ore, der_doktor a spus: https://www.elforum.info/topic/56183-un-amplificator-se-cu-tubul-6as7/?do=findComment&comment=573293 ...cica..pe masura ce timpul trece...scade (Pu) ...adica ''puterea utila'' cum ii zice valderama. @simson...in 2012 aveai 5,5-6W...acum doar 3W...unde sunt restul? Pai da, cu trecerea timpului mi-am dezvoltat laboratorul cu toate aparatele strict necesare si nu mai apreciez un amplificator dupa ureche. Dar revenind la topicul actual dom doktor m-as fi asteptat de la dvs. sa dati un diagnostic, un procedeu de revenire al amplifului, conform titulaturii dvs.Se pare ca titulatura este fara suport,caci nu vad sa fiti capabil de o solutie ,de un sfat cat da cat.Dar va felicit ptr. rabdarea, incrancenarea de care ati dat dovada sa cautati prin arhivele elforum si s-a gasit inca o ocazie sa pomeniti colegul valderama. 1 Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Eu zic sa postezi schema completa, de mana, pe hartie, e foarte buna. Pe schema putem discuta mai usor si gasim solutii.Evident cei care cauta solutii, nu galceava ! Marius a obtinut 3w cu distorsiuni de 3% si nu vad de ce nu ai reusi 6w cu cele 2 sectiuni in paralel. Estimarea mea de 8w se pare ca e una optimista dar , cine stie ! Deasemenea, dupa obtinerea tensiunii maxime pe sarcina eu as incerca si un reglaj fin al negativarii pe fiecare tub in parte (cat ne permite Pd pe anod) in sensul ca transconductanta celor doua tuburi nu este aceeasi si negativarea optima nu este neaparat la valori egale pentru curentul anodic.Dinamic tuburile(sectiunile) se pot comporta diferit iar faptul ca sunt in paralel si nu in PP ne permite lucrul acesta . Se pot reduce astfel distorsiunile si apoi poate o reactie negativa...dar asta e o alta discutie. Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 O schema de la frații mei maghiari: Link spre comentariu
simson Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 20 ore, valderama a spus: @simson Pentru etajul din atac echipat cu 6N8S pot să recomand Ua 360V-370V , Rs 29k . Rk 2k7 decuplată cu C 22μF( Rk se ajustează până ai +9v chiar +10V în catod 6N8S) Rg 100k. Trebuie să prinzi la anod 6N8S circa 240V-250V în regim static. Tensiunea sinus pentru comanda gc-6N8S circa 15Vvv Cât ai alimentarea pe etajul final 6N13S și ce cădere de tensiune pe rezistența din catod ? Binevenit, la obiect propunerea dvs.ptr.driver.Iata cum se prezinta oscilograma pe sarcina de 8ohmi si semnalul pe grila c-da cu sonda x10 x5.Frumos se poate regla sinusul la semialternanta pozitiva prin modificarea PF din driverul propus.Dar pana la o anumita limita cand semnalul de atac intra in pozitiv pe grila.In acest moment am 5,6Vef pe sarcaina cu sinusul prezentat.Tot foarte putin.Cumva ar trebui modificat referinta driverului sau sa pun un repertor catodic . Semialternanta pozitiva nu se taie ca in prima oscilograma ci devine bombat, cresc armonicele impare.Totusi consider un pas inainte cu acest catar de lampa,foarte dificil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Da, nu s-a schimbat mare lucru (se intră în regim de curent gc-6N13S). Având în vedere raportul de transformare precizat(11,4) putem considera o excursie în tensiune pe sarcină la anod de circa 180Vvv (când în sarcină secundar se măsoară 5,6Vef/8Ω ).De ce dracu se intră în regim de curent ?! pentru180Vvv la anod nu mă prind. (în prostia asta de grafic după toate aparențele trebuie să vedem o tensiune mai mare vârf la vârf pană se atinge regimul de curent gc-6AS7) Dacă se conduce gc-6N13S în regim de curent nu prea se împacă cu partea de negativare automată Editat Martie 23, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Chiar și pentru un atac simetric gc-6AS7 ar trebui sa apară circa 220Vvv în primar (posibil ca 6N13S sa fie "binișor" diferit de 6AS7) Editat Martie 23, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 23, 2020 Autor Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Apropo atac simetric: am folosit Driverul Universal (prezentat in aceasta sectiune) care ofera atac simetric max. 80Vef cu iesire repetor catod.Se obtine 2W pe orice raport de transformare reglat din Watmetru cu THD=3%. Macar asa vad o limitare simetrica. Voi mai incerca dupa driverul cu iesire asimetrica sa pun repetorul catodic . Voi face si o trasare de caracteristica anodica pe graficul 6AS7 sa vedem daca coincide. Editat Martie 23, 2020 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) Este chiar culmea-culmilor, în situația asta descrisă grafic(6AS7) pentru sarcina de 1k la anozi și o excursie 220Vvv trebuia sa apară în sarcină primar circa/măcar 5,5W . Dacă consideram un randament OT doar 0,8 trebuia să găsești în secundar minim 4W, cum dracu se obțin doar 2W ?! habar nu am(nu înțeleg, posibil 6N13S boțit sau o eroare pe undeva). Editat Martie 23, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Acum 11 ore, simson a spus: Pai da, cu trecerea timpului mi-am dezvoltat laboratorul cu toate aparatele strict necesare si nu mai apreciez un amplificator dupa ureche. Dar revenind la topicul actual dom doktor m-as fi asteptat de la dvs. sa dati un diagnostic, un procedeu de revenire al amplifului, conform titulaturii dvs.Se pare ca titulatura este fara suport,caci nu vad sa fiti capabil de o solutie ,de un sfat cat da cat.Dar va felicit ptr. rabdarea, incrancenarea de care ati dat dovada sa cautati prin arhivele elforum si s-a gasit inca o ocazie sa pomeniti colegul valderama. Domnule, lampa aia cu care faci teste dumneata acolo, bate cu foaia de catalog? Degeaba trasezi drepte de sarcina si faci calcule cand dumneata in montajul real ai altceva. Spun asta pt ca am lucrat cu 6N13S si am cumparat o gramada ca sa pot selecta cateva cu parametri apropiati. Uite, ca tot zici ca nu primesti ajutor....citeste asta, nu esti singurul care se/s-a jucat cu 6N13S.. https://roehrenfibel.files.wordpress.com/2008/07/tractatus-calculo-amplifikatus-1-band.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum