simson Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 M-am decis la acest proiect dupa ce mi-am finalizat aparatul de bobinat cu care am ales sa realizez un traf de iesire cu un Ra mai mic astfel incat sa ma deprind cu modul de lucru cu un aparat de bobinat semiautomat.Iata dreapta de sarcina ptr. o singura trioda din tub, dar ele vor fi legate in paralel. Am ales graficul tubului 6AS7 fiind mult mai detailat, oricum este identic cu 6N13C.In primele teste cu triodele in paralel cu atac simetric am obtinut doar 5Vef sinus pe 8 ohmi.Peste, se limita partea de jos a sinusului , rezultand clar cerinta de semnal din partea dreapta a graficului.Etajul de atac va fi realizat cu 6N8C.Nu stiu cum se va comporta inTHD acest amplificator cu atac asimetric, oricum va fi necesar RNG.Astept parerile dvs. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Si eu sunt interesat , eu as scoate condensatoarele din catod , si rezistentele ar fi de numai 10 ohmi....as mai incerca si partea de jos al rez catod legate impreuna si intre masa as pune secundarul cu difuzorul ca si KFB...se pot incerca toate variantele si vazut diferentele ,mai invatam ceva... Am cateva 6C41C , sunt curios de dezvoltare.... Editat Martie 20, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
simson Postat Martie 20, 2020 Autor Partajează Postat Martie 20, 2020 Acum 23 minute, Усилитель a spus: Si eu sunt interesat , eu as scoate condensatoarele din catod , si rezistentele ar fi de numai 10 ohmi....as mai incerca si partea de jos al rez catod legate impreuna si intre masa as pune secundarul cu difuzorul ca si KFB...se pot incerca toate variantele si vazut diferentele ,mai invatam ceva... Cele propuse ar fi binevenite la un alt tub care are factor de amplificare mai mare. Acest tub 6N13C are miu=2 si cere un atac de 200Vvv.Daca mai reducem acest miu si cu o reactie in catod ajungem la cerul instelat cu nivelul semnal la intrare.Observati negativarea mixta absolut necesar la acest tip de tub ptr. a evita deplasarea curentului anodic. Propuneti un driver, etaj de atac conform dreptei de sarcina. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) eu as incerca asa ceva , evident cu finalele 6N13C Editat Martie 20, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Tubul este afurisit de greu de condus, nici vorba de KFB fiindca asa cum a aratat @simson atacul de 200Vpp este deja dificil iar solutia cu 6N8S va fi cu probleme, probabil un drossel in anod sau un CCS poate rezolva excursia ceruta insa se pare ca va fi nevoie de un atac asimetric care la randul lui va fi insotit de alte probleme legate de deteriorarea spectrului armonic Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Da , dar ma gandeam ca nu e KFB "clasic"ci unul minimal ,cat face secundarul ( in mod uzual se foloseste circa 10% din spirele anodice ) si asta incercat dupa ce merge corect totul.... am vazut mai multe constructii unde a folosit ,spectrul sonor a devenit mai "curat "... Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Poate traf driver? ar fi citi volti vrem in grile, fara stres... Link spre comentariu
simson Postat Martie 20, 2020 Autor Partajează Postat Martie 20, 2020 Acum 10 minute, popa marius a spus: Tubul este afurisit de greu de condus, nici vorba de KFB fiindca asa cum a aratat @simson atacul de 200Vpp este deja dificil iar solutia cu 6N8S va fi cu probleme, probabil un drossel in anod sau un CCS poate rezolva excursia ceruta insa se pare ca va fi nevoie de un atac asimetric care la randul lui va fi insotit de alte probleme legate de deteriorarea spectrului armonic 6N8S s-ar potrivi ca soclu cu 6N13 impreuna cu redresor 5T3S.Clar ca driverul trebuie alimentat macar cu 400V ca sa obtin acea excursie la intrare etaj final. Acum 1 minut, RockDok a spus: Poate traf driver? ar fi citi volti vrem in grile, fara stres... Din traf driver pot obtine atacul asimetric? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Spectrul sonor inseamna apropierea functionarii de a unui 300B, valoarea redusa de KFB pentru 6N13S nu prea ajuta in acest caz Acum 2 minute, simson a spus: 6N8S s-ar potrivi ca soclu cu 6N13 impreuna cu redresor 5T3S.Clar ca driverul trebuie alimentat macar cu 400V ca sa obtin acea excursie la intrare etaj final. Din traf driver pot obtine atacul asimetric? Nu, si din aceasta cauza atacul asimetric este singura solutie din pacate imperfecta Link spre comentariu
simson Postat Martie 20, 2020 Autor Partajează Postat Martie 20, 2020 Eii...n-am pus hiperbola de disipatie pe grafic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Parerea mea este ca PSF-ul este bine ales sub hiperbola de disipatie asa ca problema va ramane doar atacul acestui tub Editat Martie 20, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Intr-adevar, putin sub 13w cat accepta o sectiune, PSF-ul este corect, dar eu as renunta la negativarea mixta(care nu este recomandata in cazul acestui tip de tuburi) si as folosi doar negativarea automata , in felul acesta rezistenta de polarizare a grilei putand fi marita pana la 1M fata de situatia actuala cand valoarea recomandata este 100k. Driverul va lucra in cu totul alte conditii si apropo de driver , cu toate ca va inteleg optiunea pentru 6N8S , as folosi o pentoda in atac. Am in plan ceva cu triode din aceasta clasa(ori cu 6080 , ori cu 6N5S) imediat ce termin proiectul pe care il am deja in lucru, iar faptul ca dvs ati inceput deja acest proiect imi va fi de un real ajutor.Succes ! Editat Martie 20, 2020 de gheo23 1 Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2020 Autor Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 8 ore, gheo23 a spus: Intr-adevar, putin sub 13w cat accepta o sectiune, PSF-ul este corect, dar eu as renunta la negativarea mixta(care nu este recomandata in cazul acestui tip de tuburi) si as folosi doar negativarea automata , in felul acesta rezistenta de polarizare a grilei putand fi marita pana la 1M fata de situatia actuala cand valoarea recomandata este 100k. Driverul va lucra in cu totul alte conditii si apropo de driver , cu toate ca va inteleg optiunea pentru 6N8S , as folosi o pentoda in atac. Am in plan ceva cu triode din aceasta clasa(ori cu 6080 , ori cu 6N5S) imediat ce termin proiectul pe care il am deja in lucru, iar faptul ca dvs ati inceput deja acest proiect imi va fi de un real ajutor.Succes ! Am optat ptr. negativare mixta in scopul echilibrarii mai usoare al curentului anodic prin cele doua triode.Din 8 tuburi masurate ,trasarea caracteristicii de grila, nu am gasit macar unul sa fie la fel.Ponderea dintre negativari se poate schimba. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Da, asta era calea ,,usoara", cealalta varianta implica un potentiometru de putere pe care eu l-am cumparat deja, de 100 de ohmi si care sper sa acopere diferenta care , am constatat si eu ca este notabila. Sunt curios daca si la 6080 se manifesta. Am luat de curand doua bucati RCA.Poate americanii sa fie mai rigurosi decat rusii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) De la mine cam așa se vede Simson (evident cu date împrumutate , "nu m-am prins" de unde 867Ω ?!). Editat Martie 21, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum