Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura - LUX Inverter ISG 160

ort3ov

Postări Recomandate

Salutare ! Pt colegii care au lucrat-reparat mai mult pe aparate de sudura - invertoare !

Detin acest aparat " LUX Inverter  ISG 160". Zilele acestea a cedat (piesa din atach) .Codul ce se mai vede este : "  ...E34AK ".

Daca are careva o schema, o idee astept un raspuns  ! Multumesc ! 

336555504_WhatsAppImage2020-03-20at13_27_26.thumb.jpeg.eae6ec81aa1bbb733aecfe8f3c89b594.jpeg

WhatsApp Image 2020-03-20 at 13.51.22 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-03-20 at 13.51.22 (3).jpeg

Editat de ort3ov
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ort3ov

4

• mac01

3

• cristi7521

2

• modoran

1

Exista rubrica Tehnica sudurii, roaga un moderator sa mute acolo discutia. (se afla la Prelucrari prin aschiere)

Piesa pare a fi un tranzistor mosfet ce comanda transformatorul driver.

Incearca sa pui o poza si cu toata placa poate se aseamana cu placa de la alte marci de invertoare.

Link spre comentariu

Acela este mosfet-ul din sursa auxiliara....sursa care alimenteaza partea de comanda. De obicei cand cedeaza se mai ard si alte piese in jurul lui...inclusiv integratul 3845.

Spor la depanat!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 15 minute, mac01 a spus:

Acela este mosfet-ul din sursa auxiliara....sursa care alimenteaza partea de comanda. De obicei cand cedeaza se mai ard si alte piese in jurul lui...inclusiv integratul 3845.

Spor la depanat!

sper sa fi scapat IC-ul ,restul par a fi ok , un echivalent sau un datasheet la acest " mosfet " ( ...E34AK) ??? danke 

Editat de ort3ov
Link spre comentariu

Daca rezistenta catre masa din sursa tranzistorului a scapat teafara...exista sanse mari sa scape integratul. Daca rezistenta este arsa, atunci adio integrat.  Mosfet-urile astea cand se ard au obiceiul sa se puna in scurt, iar tensiunea de 300v se duce direct in integrat.

Verifica si zenner-ul din poarta tranzistorului.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 3 ore, mac01 a spus:

Daca rezistenta catre masa din sursa tranzistorului a scapat teafara...exista sanse mari sa scape integratul. Daca rezistenta este arsa, atunci adio integrat.  Mosfet-urile astea cand se ard au obiceiul sa se puna in scurt, iar tensiunea de 300v se duce direct in integrat.

Verifica si zenner-ul din poarta tranzistorului.

R source este distrusa fizic , Dioda in scurt !

Link spre comentariu

Din pacate trebuie sa schimbi si integratul....ma asteptam sa fie asa...eu nu am gasit niciunul care sa scape daca se impusca rezistenta din source. Trebuie sa ai si o rezistenta in poarta tranzistorului...una serie cu semnalul care iese din integrat, are valoarea de 50 ohmi....si aia se arde. Si schimba condensatorul de filtraj de pe alimentarea integratului, cel de 47uf...pune100uf...iar inainte de montarea mos-ului verifica circuit RCD, adica snubber-ul....de obicei se mai impusca dioda smd din snubber sau condensatorul ceramic (cel albastru)...rezistenta de 150k nu se arde.

Le;

Am uitat...verifica si rezistenta de 10 ohmi/2-3w care alimenteaza montajul din condensatorii mari de filtraj...se arde si aia.

Iar in paralel cu zenner-ul sa pui si o rezistenta in jurul valorii de 2k...fabricantul "a uitat s-o puna",.....poarta mos-ului ramane in aer, o sansa in plus sa se distruga mos-ul mai devreme de termen.

Zenner-ul este de 20V si pune un mic radiator la mos. Rezistenta din source este de 1ohm...sunt doua smd-uri de 2,2ohmi puse la paralel (una peste alta). Frecventa de lucru a sursei este undeva pe la 40khz chiar putin peste. ...nu mai tin bine minte. Inainte de montarea mos-ului este bine sa pui osciloscopul si sa vezi daca ai semnal in poarta mos-ului...dar daca respecti, verifici cu atentie totul si schimbi ce am scris mai sus, sursa va pleca din prima fara nicio problema.

Cam asta ar fi...daca mai ai ceva nelamuriri sa-mi spui.

Spor la treaba!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

Din pacate trebuie sa schimbi si integratul....ma asteptam sa fie asa...eu nu am gasit niciunul care sa scape daca se impusca rezistenta din source. Trebuie sa ai si o rezistenta in poarta tranzistorului...una serie cu semnalul care iese din integrat, are valoarea de 50 ohmi....si aia se arde. Si schimba condensatorul de filtraj de pe alimentarea integratului, cel de 47uf...pune100uf...iar inainte de montarea mos-ului verifica circuit RCD, adica snubber-ul....de obicei se mai impusca dioda smd din snubber sau condensatorul ceramic (cel albastru)...rezistenta de 150k nu se arde.

Le;

Am uitat...verifica si rezistenta de 10 ohmi/2-3w care alimenteaza montajul din condensatorii mari de filtraj...se arde si aia.

Iar in paralel cu zenner-ul sa pui si o rezistenta in jurul valorii de 2k...fabricantul "a uitat s-o puna",.....poarta mos-ului ramane in aer, o sansa in plus sa se distruga mos-ul mai devreme de termen.

Zenner-ul este de 20V si pune un mic radiator la mos. Rezistenta din source este de 1ohm...sunt doua smd-uri de 2,2ohmi puse la paralel (una peste alta). Frecventa de lucru a sursei este undeva pe la 40khz chiar putin peste. ...nu mai tin bine minte. Inainte de montarea mos-ului este bine sa pui osciloscopul si sa vezi daca ai semnal in poarta mos-ului...dar daca respecti, verifici cu atentie totul si schimbi ce am scris mai sus, sursa va pleca din prima fara nicio problema.

Cam asta ar fi...daca mai ai ceva nelamuriri sa-mi spui.

Spor la treaba!

Super ! Un pic greu de verificat si schimbat smd-urile alea pe acolo , ingramadeala mare, dar se rezolva ! Multumesc mult ! Revin pe parcurs cu ce am rezolvat ! Toate cele bune !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări