-Atlas- Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 Buna Poi din cate stiu eu,legal e nevoie sa platesti accesul in padure(daca nu e proprietate particulara). La fel platesc(teoretic) ciobanii care traverseaza o padure sau o folosesc pentru pasunat,cu turmele de oi. Tot padurarul este "Dumnezeu"in padure,prin lege toti proprietarii de paduri au contract cu Ocolul silvic pentru asigurarea "pazei".Intr-o padure normala nu ar trebui sa existe iarba,un fost vecin(padurar,sa-l ierte Cel de sus este decedat din anii '70),afacerist ca toti padurarii avea o vorba,intrebau vecinii: -Mai putem taia ceva lemne?Raspuns clar. -Puteti taia oricat,dar sa nu se vada soarele.Daca toti ar fi respectat regula asta nu am fi avut probleme cu padurile in Romania. In apropierea mea este o padure proprietate BOR.La toate intrarile este o pancarta mare(cam 1/2m), in care este specificat clar"accesul in padure interzis,proprietate conposesorat BOR".Din pacate in ultimii 2 ani proprietarii au facut padurea praf si pulbere.Zilnic plecau camioane incarcate cu lemn.Au ramas crengi de dimensiuni mari nevalorificate(cum spuneau batranii,crengi cat piciorul). Cu padurile statului nu ai nevoie de mare lucru,poti aduna "produse"din padure pentru consum propriu. Ciuperci,afine,zmeura etc in 5Kg (probabil,oricum cantitatea este limitata si daca este depasita se lasa cu amenda). Cu vreascurile nu stiu,dar un tip aduna de pe proprietatea BOR ceea ce ramasese de la exploatarea lor. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 O persoana vrea sa adune o mana de vreascuri cazute pe jos in padure.......altii defriseaza hectare intregi de paduri si nu le mai face nimeni nimic! Legi facute de hoti pentru hoti....am mai spus eu odata, e vremea infractorilor! Urmeaza seriale noi...s-au intors infractorii in tara...sa vedeti ce urmeaza! Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Urmeaza urmarea povestii drobului de sare... E penibil sa te jelesti din orice si actiunea e zero. Poate vine altul sa faca alte legi, eu trebuie sa ma jelesc pe forum. Furtul e tot furt, ca vorbim de 1 ou sau 1 bou. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Fura linistit, doar vezi sa ai actele si declaratia la tine. :)) Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 18, 2021 Partajează Postat Martie 18, 2021 si pe mine ma bate gandul,ca nici pe aici nu aduna nimeni lemnele cazute....Dar voi trece intii pe la padurar... Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Update.Padurarii prostesc lumea,ca trebuie marcate taierile pe teren arabil.Ca sa ii plateasca fraierii,sa marcheze.Mai nou,in noul cod silvic este pedepsit adunatul de lemne uscate,daca nu este padurea ta sau fara sa fi autorizat cumva de proprietar,art 109. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Eu sunt prin păduri săptămâna de săptămâna și văd că dispar copaci nu uscaturile! În principal, când le dădea voie, uscaturile erau adunate doar cele picate la pământ plus crengile rămase după tăierea arborilor marcați. Ca să aduni uscaturile îți ia mult timp dar să furi un copac de la drum nu! Link spre comentariu
ady2006 Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 La 08.04.2020 la 3:12, Mircea a spus: Furtul e tot furt, ca vorbim de 1 ou sau 1 bou. Cand o sa constientizam asta, prin educatie sau prin sanctiuni, vom avea o sansa ca natiune. Daca initiatorul isi intitula topicul "Pot sa fur lemne din padure" nu cred ca era vre-un dubiu pentru cineva care-i raspunsul corect. Atitudinea colectiva prin care "adunatul", "completatul", "produsul" sunt actiuni normale care ies din sfera infractionalitatii s-a diminuat din '89 incoace dar nu a disparut. Faptul ca majoritatea, de altfel oameni respectabili si trecuti de turbulentele tineretii, spune "aduna" uscaturi linistit ma face sa cred ca nu o sa traiesc sa vad normalizarea lucrurilor. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Incearca sa transporti lemn nemarcat si fara aviz de transport si ne povestesti dupa aia. Pe terenurile agricole lemnul se marcheaza tot, indiferent de starea de sanatate a copacului. In padure sunt alte reguli. Tariful de marcare este insignifiant. Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Codul silvic nu lasa loc interpretarilor.NU EXISTA marcare pe arabil.Un moderator AR TREBUI sa fie informat despre subiectele ariei ce pastoreste. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Acum 3 minute, Ujio a spus: Codul silvic nu lasa loc interpretarilor.NU EXISTA marcare pe arabil.Un moderator AR TREBUI sa fie informat despre subiectele ariei ce pastoreste. Prietene nu cred ca trebuie sa cunoastem toate legile pe acest forum de aceea trebuie sa ascultam parerile colegilor nostri care se pricep! Daca era "Forumul padurarilor'' trebuia sa am atestat in domeniu! Link spre comentariu
Kreator Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 (editat) Nu a spus de teren arabil, ci de teren agricol, dar pentru unul de la Taranoaia tot aia e! Unii cred ca-i frumos sa furi lemn din padure "ca in codru"!!! Editat Ianuarie 3, 2022 de Kreator Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Acum 12 minute, Rammstein a spus: Pe teren arabil se face agricultură, te întreb..... când ai văzut tu o cultura de porumb sau sfeclă în pădure? Daca mai traia ceasca nu numai ca vedeai, dar si participai la recoltat! Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Da,este atipic,dar in zona mea foarte des intalnit.Adica teren incadrat ca si categorie de folosinta arabil lasat in paragina multi ani,ca urmare e plin de copaci crescuti.Posesorii,nu au bani sa il lucreze si mai nou nici bani de lemne.In incercarea de a taia copacii de pe arabil,se speculeaza nepriceperea lor de catre padurari,si se pretinde marcajul.Marcajul costa o suma pe ora. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Cel mai des am intalnit adevarate paduri de mesteceni crescute pe terenuri care figurau ca si pasuni. Acum sunt copaci mari care nu m-ar mira sa trebuiasca sa fie marcati pentru a putea fi taiati! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum