lorik199 Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Nu am stiut unde sa incadrez topicul, sper sa fie ok. In padurea din apropiere am vazut o multitudine de crengi/vreascuri care as vrea sa le adun pentru foc cand merg in plimbare. Intrebarea e daca mai e legal la momentul actual, nu vreau sa am surprize. Pe google n-am gasit mare lucru, ori informatii foarte vechi. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Primaria ce zice? Sau daca altul e proprietarul, apoi el stie ce vrea. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Nu zice bree nimeni nimic ca aduni vreascurile uscate cazute...sa nu te apuci de taiat, ca atunci nu prea e bine. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Nu iti zice nimeni nimic pt un brat de lemne. Daca te intreaba cineva ceva spui ca ai venit cu ele de acasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 (editat) Daca respectiva padure este in "grija" ocolului silvic CICA nu ai voie sa iei nimic fara aprobarea lor. Eu am inteles ca nici lemnele uscate si cazute pe pamant. De bureti si alte fructe nu mai are rost sa vorbim... Citeste Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 si vezi ce spune. Editat Martie 19, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 20, 2020 Autor Partajează Postat Martie 20, 2020 Padurea tind sa cred ca e a statului, adica in grija ocolului silvic. N-am de gand sa tai nimic verde, numai uscaturi, e plin peste tot de ele. O sa incerc la primarie, poate are cineva vre-un raspuns concret. Din legea de mai sus aparent n-ai voie sa iei nici o frunza. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Ce sa cauti la primarie? Ocolul silvic e regie autonoma. Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Fara o hariie emisa de ocolul silvic nu poti transporta material lemnos, indiferent ca reprezinta arbori sau crengi. Jandarmii au ca obiectiv aceste transporturi. Poti avea dosar penal si poti ramane si fara atelajul/vehiculul de transport. Romanul ca romanul. Pune ceva crengi in caruta, taie cateva tufe de stejar, fag, ulm, ceva mai scurte decat atelajul, dupa care acopera totul cu vreascuri uscate. La un control el , chipurile a adunat numai ceva uscatura. Off topic... poate ca a mai fost postat: Un tigan, in padure aduna vreascuri intr-o caruta - Ce faci aici mai tigane? intreba padurarul. - Sefule, adun si eu cateva vreascuri sa am ce sa le dau la iepuri de mancare. - Cum, ma, iepurii mananca vreascuri? - Da, Don Sef, n-ai vazut cum roade iarna coaja copacilor? - Da, dar coaja copacilor este verde iar vreascurile aste sunt uscate. Daca nu le mananca? - Daca nu le mananca......atunci le bag pe foc!!!! Editat Martie 20, 2020 de PINTI Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 20, 2020 Autor Partajează Postat Martie 20, 2020 Atunci raman numai cu plimbarile in padure, benevol garantat nu elibereaza o astfel de hartie, chit ca fac un bine curatand padurea. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Faci un mare rau "curatand" padurea de crengi si trunchiuri uscate, crede-ma... https://www.emag.ro/viata-secreta-a-copacilor-nou-9786067222562/pd/DXNHRKBBM/ https://www.emag.ro/padurea-instructiuni-de-folosire-peter-wohlleben-9786067223101/pd/DVNVBJBBM/ In special prima e super, merita citita cel putin o data in viata! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Am fost printr-o padure de pe Muntele Mic si am vazut o multime de copaci cazuti la pamant, unii intr-o stare avansata de putrefactie. Mai jos se exploata o padure ok, evident sub supravegherea padurarului. L-am intrebat de ce nu curata padurea mai intai de uscaturi si apoi sa taie copacii care sunt pe picioare. Mi-a raspuns ca daca curata padurea de copacii prabusiti si uscaturi strica biotopul si consecintele sunt irecuperabile! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 (editat) Legal, daca e a statului, n-ai voie sa pleci nici cu o frunza de acolo, toata alcatuirea sa (a padurii cu sub-elementele sale) fiind considerata proprietatea statului. Poti in schimb sa vorbesti cu padurarul, la mica intelegere, ii dai doi litri de tuica si iti iei si tu doua brate de lemne (desi nu incurajez astfel de intelegeri, ca ne furam singuri caciula...dupa ce ca ne-o fura altii oricum, si cu japca). Editat Martie 22, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 (editat) Spithfire sa le spui si autoritatilor de curatarea de vreascuri a padurilor! Cel putin ocolul silvic sau cei care se ocupa de intretinerea padurilor curata padurile de vreascuri si vegetatie atat uscata cat si de vegetatie vie. Chiar zilele astea am vazut la padurea locala si anii trecuti la mai multe paduri . Nu comentez daca este bine sau este rau , consider ca subiectul este mai complex decat pare deoarece trebuie cunostinte in domeniul discutat . Cat despre strangerea de vreascuri nu cred ca se leaga nimeni atata timp cat nu discutam de cantitati mari si mai ales daca nu iesi in evidenta cu acest aspect sau daca ai la tine obiecte de defrisat . Cat despre lege ea specifica ca nici macar ciuperci sau fructe nu avem voie sa culegem . Practic legea este invechita ( de pe vremuri) si ar trebui schimbata . Nu am vazut si nici nu am auzit ca sa fii fost cineva amendat pt. ca a strans fructe de padure sau ciuperci de ex , . desi apare in lege acest aspect ca interzis . Editat Martie 24, 2020 de Toni Marginean Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 (editat) Acum 58 minute, lavynyu a spus: Nu am vazut si nici nu am auzit ca sa fii fost cineva amendat pt. ca a strans fructe de padure sau ciuperci de ex , . desi apare in lege acest aspect ca interzis . La noi in oraș (Râșnov) jandarmii au împărțit amenzi mai ceva ca cei care împărțeau pliante in campania electorală. De aceea stiam de legea 171... Editat Martie 24, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 24, 2020 Partajează Postat Martie 24, 2020 Citat Practic legea este invechita ( de pe vremuri) si ar trebui schimbata Ciordache "alta intrebare" ar fi de acord cu ideea asta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum