Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adunare uscaturi din padure

lorik199

Postări Recomandate

Nu am stiut unde sa incadrez topicul, sper sa fie ok.

In padurea din apropiere am vazut o multitudine de crengi/vreascuri care as vrea sa le adun pentru foc cand merg in plimbare.

Intrebarea e daca mai e legal la momentul actual, nu vreau sa am surprize.

Pe google n-am gasit mare lucru, ori informatii foarte vechi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ujio

9

• daniels

5

• Toni Marginean

5

• lorik199

3

Top autori în acest subiect

Daca respectiva padure este in "grija" ocolului silvic CICA nu ai voie sa iei nimic fara aprobarea lor. Eu am inteles ca nici lemnele uscate si cazute pe pamant. De bureti si alte fructe nu mai are rost sa vorbim...

Citeste Legea nr. 171 din 16 iulie 2010  si vezi ce spune. :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Padurea tind sa cred ca e a statului, adica in grija ocolului silvic. 

N-am de gand sa tai nimic verde, numai uscaturi, e plin peste tot de ele.

O sa incerc la primarie, poate are cineva vre-un raspuns concret.

Din legea de mai sus aparent n-ai voie sa iei nici o frunza.

Link spre comentariu

Fara o hariie emisa de ocolul silvic nu poti transporta material lemnos, indiferent ca reprezinta arbori sau crengi. Jandarmii au ca obiectiv aceste transporturi. Poti avea dosar penal si poti ramane si fara atelajul/vehiculul de transport.

Romanul ca romanul. Pune ceva crengi in caruta, taie cateva tufe de stejar, fag, ulm, ceva mai scurte decat atelajul, dupa care acopera totul cu vreascuri uscate. La un control el , chipurile a adunat numai ceva uscatura.

Off topic... poate ca a mai fost postat:

Un tigan, in padure aduna vreascuri intr-o caruta

- Ce faci aici mai tigane? intreba padurarul.

- Sefule, adun si eu cateva vreascuri sa am ce sa le dau la iepuri de mancare.

- Cum, ma, iepurii mananca vreascuri?

- Da, Don Sef, n-ai vazut cum roade iarna coaja copacilor?

- Da, dar coaja copacilor este verde iar vreascurile aste sunt uscate. Daca nu le mananca?

- Daca nu le mananca......atunci le bag pe foc!!!!

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Toni Marginean

Am fost printr-o padure de pe Muntele Mic si am vazut o multime de copaci cazuti la pamant, unii intr-o stare avansata de putrefactie. Mai jos se exploata o padure ok, evident sub supravegherea padurarului. L-am intrebat de ce nu curata padurea mai intai de uscaturi si apoi sa taie copacii care sunt pe picioare. Mi-a raspuns ca daca curata padurea de copacii prabusiti si uscaturi strica biotopul si consecintele sunt irecuperabile!

Link spre comentariu

Legal, daca e a statului, n-ai voie sa pleci nici cu o frunza de acolo, toata alcatuirea sa (a padurii cu sub-elementele sale) fiind considerata proprietatea statului. Poti in schimb sa vorbesti cu padurarul, la mica intelegere, ii dai doi litri de tuica si iti iei si tu doua brate de lemne (desi nu incurajez astfel de intelegeri, ca ne furam singuri caciula...dupa ce ca ne-o fura altii oricum, si cu japca).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Spithfire  sa  le  spui  si  autoritatilor  de  curatarea  de  vreascuri  a padurilor!  Cel  putin  ocolul  silvic  sau  cei  care  se  ocupa  de  intretinerea  padurilor  curata  padurile  de  vreascuri  si  vegetatie atat  uscata  cat  si  de  vegetatie  vie.  Chiar  zilele  astea  am  vazut  la  padurea  locala   si  anii  trecuti  la  mai multe    paduri  .  Nu  comentez  daca  este  bine  sau  este  rau  ,  consider  ca subiectul  este  mai  complex  decat pare deoarece  trebuie  cunostinte  in  domeniul  discutat  .  Cat  despre  strangerea  de  vreascuri  nu  cred  ca  se  leaga  nimeni  atata  timp  cat  nu  discutam  de  cantitati  mari  si  mai  ales  daca  nu  iesi in  evidenta  cu  acest  aspect sau  daca  ai  la  tine  obiecte  de  defrisat    .  Cat  despre  lege  ea  specifica  ca  nici  macar  ciuperci  sau  fructe  nu  avem  voie  sa  culegem  .  Practic  legea  este  invechita ( de  pe  vremuri)  si  ar  trebui  schimbata  .  Nu  am  vazut  si nici  nu  am  auzit  ca  sa  fii fost  cineva  amendat  pt.  ca  a strans  fructe  de  padure  sau  ciuperci  de  ex , . desi  apare in  lege acest aspect  ca  interzis  .  

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu
Acum 58 minute, lavynyu a spus:

Nu  am  vazut  si nici  nu  am  auzit  ca  sa  fii fost  cineva  amendat  pt.  ca  a strans  fructe  de  padure  sau  ciuperci  de  ex , . desi  apare in  lege acest aspect  ca  interzis  .  

La noi in oraș (Râșnov) jandarmii au împărțit amenzi mai ceva ca cei care împărțeau pliante in campania electorală.

De aceea stiam de legea 171...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Citat

Practic  legea  este  invechita ( de  pe  vremuri)  si  ar  trebui  schimbata 

Ciordache "alta intrebare" ar fi de acord cu ideea asta!:evil3:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări